x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 3 septembrie 2004

Romania in 5 minute - 3 septembrie 2004

03 Sep 2004   •   00:00

Medicina Legala, amendata

Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" si medicul Valentin Iftenie au fost amendati ieri cu cate 10 milioane de lei de magistratul care judeca prima parte a cazului BCR Novaci. Patru inculpati cerusera eliberarea pe motive de sanatate, dar IML nu a raspuns.

Cazul "Jaful secolului" - Portite de scapare pentru acuzati

Avocatii celor trei barbati care au furat 100 de miliarde de lei dintr-o masina blindata in urma cu doua luni vor cere schimbarea incadrarii juridice a acuzatiilor, astfel incat cei trei sa fie pasibili de pedepse mai mici. Aparatorul lui Petru Nica - principalul inculpat in cazul "Jafului secolului" - va solicita modificarea incadrarii de la furt calificat la abuz de incredere, fapta pedepsita cu maximum patru ani de inchisoare. In plus, in acest caz, inculpatul ar putea fi judecat si in stare de libertate. Pentru ceilalti doi acuzati, Aurelian Paven si Gabriel Velescu, avocatii vor cere schimbarea incadrarii din complicitate la furt in favorizarea infractorului, sanctiunea maxima in aceasta situatie fiind de 7 ani. (Miruna Pasa)

Masuri - Destituiri la varful Vamii Aeroportului Timisoara

Seful Vamii Aeroportului Timisoara, Emil Craciunoiu, si sefii de tura, Ana Cumpanasoiu si Ioan Chincea, ambii de la Aeroportul Timisoara, au fost dati afara si dati pe mana PNA in urma scandalului Vama la Aeroport. De asemenea, seful Directiei Regionale Vamale Timis, Eugen Jebeleanu, a fost demis din functie. Conducerea Directiei Regionale Vamale Timis va fi preluata de adjunctul lui Jebeleanu, Nicolae Stoican. Destituirile vin in urma dezvaluirilor a numerosi transportatori si cetateni straini, in special italieni, care au demascat coruptia impusa de vamesii timiseni. (Tiberiu Kiss)

Stema Covasnei - Boicot romanesc la referendum

Populatia romaneasca din Covasna a boicotat referendumul organizat de CJ pentru alegerea uneia din cele doua variante propuse pentru stema judetului, prezenta la vot a locuitorilor din zona Intorsura Buzaului, unde romanii sunt majoritari, fiind zero, informeaza Mediafax. Ideea boicotarii referendumului a venit din partea a sase primari romani din judet, ei nefiind de acord cu nici una din cele doua variante, in timp ce consilierii romani din CL Sfantu Gheorghe au calificat aceasta propunere drept "o jignire adusa populatiei romanesti din judet". (Aniela Nine)

Loto - Un norocos a luat 2 miliarde

Premiul de la categoria a III-a a tragerii "Joker" de ieri a ajuns la sapte participanti. Acestia s-au procopsit cu 51.228.771 lei. Varianta castigatoare a fost: 6, 2, 21, 11, 44 + 6, iar fondul de castiguri a insumat 30.881.126.600 lei. La primele doua categorii a fost report. In cadrul tragerii "5 din 40", un norocos a castigat 146.833.000 lei, la a II-a categorie, iar la prima categorie a fost report. Numerele extrase au fost 28, 38, 10, 3, 6 si 2, iar fondul de castiguri a totalizat 1.174.664.000 lei. La categoria a III-a, 297 jucatori au castigat 988.774 lei. (Florentina Voicu)

Vivere - Paul Mucenic a mers la Como pe urmele actorilor

Ultimul castigator al concursului Vivere organizat de Antena 1 a sosit pe Aeroportul Otopeni. Paul Mucenic, din Targu-Mures, si fiica sa, Camelia, au petrecut sapte zile de neuitat la MOLTRASIO Grand Hotel Imperial de 4 stele, situat la 7 kilometri de Como, pe malul lacului. Exact in orasul in care se desfasoara si actiunea indragitului serial difuzat de Antena 1, de luni pana vineri, de la ora 17:45. Pentru targumuresan, aceasta excursie oferita de Antena 1 a insemnat foarte mult: cu 30 de ani in urma, barbatul a fost plecat in Italia cu o bursa de studii. El s-a bucurat nespus atunci cand Antena 1 i-a daruit o colectie impresionanta de fotografii cu eroii din Vivere. "Tata a cautat locurile de filmare din serial si, spre surprinderea mea, le-a gasit pe toate", a completat fiica. Cu cei 490 de euro, bani pe care Antena 1 i-a pus la dispozitia lor, castigatorii au facut excursii si au cumparat cadouri pentru cei de acasa.
×
Subiecte în articol: observator