x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

17 Dec 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

Bulevardul Magheru din centrul Capitalei a fost mai aglomerat decat de obicei, ieri, din cauza unor lucrari de reparatii la reteaua de canalizare. Muncitorii au sapat o groapa adanca de peste 7 metri. Politistii au instalat jaloane si au impus restrictii de circulatie.

Blocaj in trafic pentru o groapa

Bulevardul Magheru din centrul Capitalei a fost mai aglomerat decat de obicei, ieri, din cauza unor lucrari de reparatii la reteaua de canalizare. Muncitorii au sapat o groapa adanca de peste 7 metri. Politistii au instalat jaloane si au impus restrictii de circulatie.

Elev injunghiat pentru o fata

Un baiat de 15 ani a fost injunghiat joi seara de un coleg cu un an mai mic, chiar in fata Scolii nr. 9 din Craiova. Adolescentul a fost salvat, iar atacatorul a fost prins de jandarmii care asigurau paza scolii si predat politiei. Cei doi pusti se certasera pentru o fata. (Cristian Vasilcoiu)

Florile dalbe - Datini de Craciun la Muzeul Satului

Doritorii de colinde si alte obiceiuri de Craciun si Anul Nou sunt asteptati la Muzeul Satului din Bucuresti, astazi, incepand cu ora 11:00. Programul cuprinde colinde interpretate de copii din Botiza, de studenti teologi si de artisti populari. La 17 si 18 decembrie, la Muzeul Costumului Popular de la Palatul Parlamentului, este deschisa expozitia cu vanzare de obiecte de arta populara contemporana. (Daniela Sontica)

Casa de piatra! - D.C., impreuna

Au colindat, impreuna, tara in lung si in lat, piese de baza in campaniile Jurnalului National: EUROmania Integrarii, apoi Caravana si, nu in ultimul rand, Lumea Interzisa. Le-a fost intens, anul, impreuna. Atat de intens incat, la final, au decis sa il si termine impreuna. Si nu oricum. Dana Ciobanu si Doru Cobuz, cei doi D.C. de la J.N., sunt, de ieri, familisti. Il asiguram pe Doru ca, in ipostaza surprinsa la iesirea de la cununie, a fost ultima oara in viata cand a avut sansa de a indica directia!

Scoala Centrala - Directoarea a fost sanctionata cu 15%

Directorul Scolii Centrale, Svetlana Bodnaras, a fost sanctionata cu 15% din salariu, desi seful demisionar al Inspectoratului Scolar al Capitalei a sustinut in continuare demiterea acesteia, contrar recomandarii Ministerului Educatiei. Consiliul de Administratie al ISMB a analizat joi rapoartele privind presupusele abateri comise de directorul adjunct Maria Lef si de inspectorul scolar Radu Vasile, dar cei doi nu au fost sanctionati. (Eugenia Mihalcea)

Rompetrol - Intalnire procurori - avocati

Toate persoanele puse sub invinuire in dosarul Rompetrol au fost citate la Parchetul General, in mai multe "transe", pentru indeplinirea "unei proceduri". Primele pe lista, VIP-urile ca Dinu Patriciu, Sorin Marin si Phil Stevenson nu s-au prezentat ieri la ancheta, preferand sa-si trimita avocatii ca sa-i reprezinte. Parchetul a refuzat sa ofere vreun amanunt legat de aceste intrevederi. (Violeta Fotache)

Guru Bivolaru - Refuzul extradarii, explicat de suedezi

Instanta suedeza a respins cererea de extradare a lui Gregorian Bivolaru, deoarece a stabilit ca dovezile privind acuzatiile sunt insuficiente si ca exista riscul ca liderul spiritual al MISA sa fie supus unor persecutii grave, informeaza Mediafax. Magistratii au stabilit ca "declaratia Madalinei Dumitru, presupusa victima a lui Guru in dosarul de coruptie sexuala, nu sprijina deloc acuzatia care i se aduce lui Bivolaru ca ar fi intretinut relatii sexuale cu ea". Ministrul Justitiei a cerut Parchetului General sa dea explicatii in legatura cu drepturile care i-au fost incalcate lui Bivolaru si CSM sa declanseze o ancheta.

Gripa aviara - Focar si in Ialomita

Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala a confirmat ieri prezenta unui nou focar de gripa aviara in satul Rovine, judetul Ialomita. Localitatea este in carantina inca de joi seara, dupa ce testele rapide relevasera prezenta virusului gripei aviare intr-o gospodarie. Au fost sacrificate deja pasarile din ograda respectiva si din cele invecinate, urmand ca aceasta masura sa se aplice, in total, in 40 de gospodarii. (Florina Zainescu)

Control ANPC - Busteni, la bani marunti

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Catalin Teodorescu, a verificat ieri agentii economici din statiunea Busteni. S-au gasit nereguli privind calitatea serviciilor de cazare, comercializarea alimentelor a caror durata de valabilitate minimala era depasita si conditiile improprii de depozitare a produselor. S-au dat amenzi in valoare de 6.500 de lei noi. (Monica C. Andrei)
×
Subiecte în articol: observator