x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 4 septembrie 2004

Romania in 5 minute - 4 septembrie 2004

04 Sep 2004   •   00:00

Cu scenele fierbinti la OPC

Un baimarean a reclamat la Oficiul pentru Protectia Consumatorului ca nu este multumit de un CD cu scene fierbinti pe care il cumparase si a primit inapoi banii, informeaza Mediafax. El s-a plans ca secventele erau taiate exact cand deveneau mai interesante.

Probleme - Vadim nu sustine alianta cu sindicalistii

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat ieri ca o alianta a partidului sau cu partidul BNS, PBND, ar ridica pragul pentru Parlament si ar avea "de patimit si la redistribuire". El a precizat ca solutia pentru o colaborare este ca pe listele PRM sa intre si reprezentantii sindicalistilor. Desi nu a dat o cifra exacta, Vadim a spus ca sindicalistii vor primi cateva locuri 1 si mai multe locuri 2 pe listele parlamentare ale PRM. Tot ieri, C.V. Tudor a anuntat intrarea in PRM a fostului premier al Republicii Modova Mircea Druc si a sotiei sale. (Dana Piciu)

Bucuresti - Jurnalisti agresati de gorilele VGB Oil

O echipa de investigatii de la cotidianul Ziua a fost agresata ieri dupa-amiaza de angajatii firmei VGB Oil SRL, cand au incercat sa fotografieze sediul societatii, din cartierul Damaroaia. Agentii firmei Bronec, care asigura paza, i-au oprit. Din sediu au iesit mai multi angajati ai VGB Oil. Unul dintre acestia a ocolit grupul strans la intrare si s-a dus la masina ziaristilor. A lovit pe fotoreporterul Laura Dobre care incerca sa imortalizeze scandalul. I-a smuls camera digitala Cannon, in valoare de 3.800 de euro, facand-o tandari de ciment. Agresorul s-a baricadat apoi in sediul firmei, spunand politistilor sa vina cu mandat daca vor sa-l audieze. Victima a facut plangere la Sectia 5 Politie. Agresorul nu a fost identificat pana la ora inchiderii editiei.

Gorj - Icrele lui Mischie, la Parchetul Militar

Plangerea formulata de Nicolae Mischie in care ii reclama pe pompierii, pe jurnalistii si pe investitorul american Clement Mocanu ca i-ar fi spalat icrele din bazinele cu pastravi, a ajuns la Parchetul Militar. La inceputul lunii august, Nicolae Mischie a chemat politia, reclamand ca mai multe persoane, pompieri, jurnalisti si oamenii trimisi de Clement Mocanu - care a denuntat mai multe acte de coruptie ale fostului baron de Gorj - i-ar fi distrus pastravaria din curte. Mischie sustine ca i-au fost distruse bazinele de pastravi si ca i-au fost spalate icrele tocmai depuse de pastravi de catre mai multe persoane care au apelat la serviciile unei masini de pompieri. Politia a efectuat cercetari si, la cateva zile, a inaintat dosarul la Parchetul Militar din Craiova. (Gabriela Mladin)

Indecizie - Bugetul pe 2005, subiect de controversa

Decizia privind momentul elaborarii si adoptarii proiectului de buget pentru 2005 va fi luata in perioada urmatoare, a declarat ieri premierul Adrian Nastase."Nu am decis, deocamdata, cand anume ar trebui adoptat proiectul de buget pentru 2005. Eu inca am rezerve asupra acestui subiect, pentru ca, intr-un fel, mi s-ar parea ciudat ca viitorul Cabinet, cu un program de guvernare cu anumite prioritati, sa porneasca cu un buget aprobat de actualul Executiv. Sunt multi insa care au spus ca, daca nu adoptam bugetul, atunci prima parte a anului viitor va fi caracterizata de o stare de ambiguitate", a spus Nastase.

Craiova - Mercur alb, vandut in centrul orasului

Ofiterii doljeni de la Crima Organizata au depistat un tanar din comuna Macesu de Jos, care incerca sa vanda in Craiova peste 5 kilograme de mercur alb, contra sumei de 4.000 de dolari. Stefan Tudor (foto) avea substanta de la craioveanul Daniel Costinel Truda, de 25 de ani. Oamenii legii continua cercetarile pentru stabilirea provenientei mercurului si pedepsirea tuturor traficantilor. Cei doi au fost arestati. Tot in ulitmele zile, politistii doljeni au mai descoperit in masina unor olandezi numeroase pastile de ecstasy, marijuana si munitie. (Cristian Vasilcoiu)
×
Subiecte în articol: observator