x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

11 Mai 2005   •   00:00

  • 12 mai 2005
  • Amendata la doi ani dupa moarte

    O suceveanca decedata acum 4 ani a fost amendata, in decembrie 2002, pentru ca nu si-a asigurat paza suprafetei de padure detinute si a determinat astfel taierea vegetatiei. Administratia Financiara a fost solicitata recent sa execute amenda neplatita. (Nicu Amuraritei)

    Balc - Fondul de vanatoare al lui Tiriac, scos la licitatie

    Evaluarea investitiilor facute de omul de afaceri Ion Tiriac la fondul de vanatoare de la Balc va fi finalizata pana pe 25 mai, a anuntat ieri Vasile Lupu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii. El a precizat ca de analiza investitiilor se ocupa firma PriceWaterhouseCoopers. "In zece zile de la finalizarea evaluarii, in perioada 5-10 iunie, trebuie sa lansam licitatia. In paralel se lucreaza la caietul de sarcini", a declarat Lupu. (Florina Zainescu)

    Exercitiu - Accident nuclear simulat la Cernavoda

    Alarma de gradul zero a fost declansata, ieri dimineata, la Centrala Nuclear-Electrica de la Cernavoda, unde a inceput un amplu exercitiu international de simulare a unui accident nuclear, la care participa 44 de tari. Potrivit prim-adjunctului sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea-Constanta, colonel Nicolae Coman, in cazul in care se va produce un accident major in incinta centralei, datorita sistemului foarte sigur, timp de noua ore, emisia radiologica poate fi gestionata in centrala, fiind suficient timp pentru a fi luate masurile de protectie a populatiei.

    Braila - Cel mai bogat sef din Politie nu e politist

    Dupa pensionarea anticipata a celor care au detinut comanda IPJ Braila in 2004, cel mai bine platit, dar si cel mai bogat sef din Politie a ramas contabilul-sef Eugeni Stancu, care l-a devansat si pe comandantul Politiei municipiului Braila. In 2004, Eugeni Stancu a incasat de la IPJ venituri nete de 360.442.796 lei. Toti ceilalti sefi din Politia braileana sunt mult in urma contabilului-sef la capitolul avere si venituri, majoritatea politistilor avand, mai degraba, datorii. (Nicoleta Butnaru)

    Comisia Europeana - Vom fi avertizati din timp Comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, i-a reamintit premierului roman Calin Popescu Tariceanu ca, potrivit reglementarilor Comisiei, Executivul european va transmite scrisori de avertizare timpurie, prin care un stat candidat este prevenit din timp asupra domeniilor in care pregatirile trebuie intensificate. "Aceste scrisori nu reprezinta sanctiuni, ci sunt mecanisme prin care Comisia (...) previne din timp un stat candidat asupra domeniilor in care este necesara intensificarea pregatirilor de aderare", detaliaza un comunicat al Guvernului. (Ana Ilie)

    Iasi - Laborator regional de analiza a drogurilor

    Un laborator regional de analiza fizico-chimica a drogurilor a fost inaugurat ieri, la Iasi, de catre ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Laboratorul va functiona in cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Iasi si a fost realizat printr-o donatie de aproximativ 45.000 de euro, facuta de Ambasada Germaniei la Bucuresti. Pana acum stupefiantele capturate de politisti din zona Moldovei erau trimise pentru testare la Bucuresti. (Mirela Cimpoi)

    Bucuresti = Noaptea Muzeelor, la "Grigore Antipa"

    Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti va participa la proiectul european "Noaptea Muzeelor", in cadrul caruia ii asteapta pe cei interesati cu un program nocturn. Astfel, in noaptea de sambata, 14 mai, muzeul va fi deschis publicului pana la ora 1:00, iar in gradina institutiei vor avea loc concursuri pentru copii si o demonstratie de colectare stiintifica a insectelor nocturne, la care pot participa si voluntarii. In cursul serii, amatorii vor putea urmari si un concert sustinut de Ada Milea si de Dorina Chiriac.

    Decizie - Sindicalistii feroviari amana greva

    Reprezentantii sindicatelor din transporturi feroviare au hotarat sa amane greva generala anuntata pentru perioada 12-14 mai, in conditiile in care gestionarea situatiilor de calamitate din zonele tarii afectate de inundatii intampina greutati. Nemultumirile sindicalistilor continua insa, iar "starea conflictuala dintre salariati si administratie" ramane activa, se arata intr-un comunicat al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Transporturi Elcatel. Sindicalistii feroviari cer salarii mai mari cu 10,7%, tichete de masa si conditii civilizate pentru muncitori.

    Initiativa - Filmari la Camera Deputatilor

    Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat ieri, la cererea Consiliului National al Cinematografiei si a Casei de Productie "MVD Film", acordarea unui spatiu pentru turnarea unor secvente la proiectul cinematografic de lung metraj intitulat "Sah la General". Producatorii filmului au solicitat un spatiu care sa aduca cu un cabinet de prim-ministru, rol interpretat de Stefan Iordache. Intrebat daca este posibil sa fie pus la dispozitie in acest sens biroul presedintelui Camerei, Adrian Nastase, secretarul Titu Ghiorghiof a spus ca este "o idee". O cerere similara a fost respinsa insa ieri de conducerea Senatului. (Carmen Vintila, Aniela Nine)
    ×
    Subiecte în articol: observator