x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

10 Mai 2005   •   00:00

  • 11 mai 2005
  • N-a declarat terenul de pe Luna

    Vicepresedintele PD Suceava Cristina Iordachel l-a reclamat pe unul din membrii PSD Suceava ca nu si-a trecut in declaratia de avere terenul detinut pe Luna. Iordachel spune ca Mihai Creteanu are 177 acri de teren pe Luna, in valoare de 75 de dolari. (Nicu Amuraritei)

    Brasov - Prefectura ancheteaza revolta de la Sambata

    Primarul localitatii Sambata, Ioan Croitoru, a incheiat un proces-verbal cu subprefectul Andras Szakal prin care a blocat eliberarea titlurilor de proprietate catre detinatorii de teren in jurul manastirii. Fostul, si nu actualul primar, a pus in posesie diverse persoane care nu au avut teren pe amplasamentele respective, fapt care a determinat revolta satenilor fata de Primaria Sambata, la sfarsitul saptamanii trecute. Primarul Croitoru a incercat sa le explice oamenilor ca situatia va fi analizata de Prefectura si se va intra in legalitate. (Libiu Mateescu)

    Olimpici - Medalii de argint si de bronz la chimie

    Componentii lotului olimpic de chimie, care au participat in perioada 1-7 mai, la Dusanbe, in Tadjikistan, la Olimpiada Internationala de Chimie "D. Mendeleev", au cucerit la a doua participare doua medalii de argint si doua de bronz. Medaliile de argint au fost obtinute de Patricia Alexandra Tcaciuc, eleva la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, si de Razvan Costin Cioc, elev la Colegiul National "Dr. Ion Mesota" din Brasov. (Eugenia Mihalcea)

    Interdictie - CNA opreste "Tradati in dragoste"

    Consiliul National al Audiovizualului a decis in sedinta de ieri sa solicite postului Prima TV sistarea emisiunii "Tradati in dragoste". Membrii Consiliului au constatat ca emisiunea presupune "o brutala ingerinta in viata privata a persoanelor, filmate in spatii publice sau private, fara a se asigura protectia totala a identitatii lor". In comunicatul CNA se mai arata ca emisiunea face reclama unor companii de paza si protectie. Cei de la CNA au atentionat Prima TV sa asigure respectarea legislatiei nationale privind dreptul la viata privata si la propria imagine.

    Ancheta - Sotia fostului ministru al Mediului, la PNA

    Sotia fostului ministru al Mediului, Aurel Ilie, a fost audiata ieri de procurorii anticoruptie in legatura cu atribuirea unor contracte de constructii hidrologice firmei Aquaproiect. Leontina Ilie este presedinte al Consiliului de Administratie la Aquaproiect si a declarat ca a preluat cele 133 de contracte de constructie prin incredintare directa. Luni fusese audiat si administratorul firmei Aquaproiect, Liliana Dragan. Ministerul Mediului a sesizat PNA cu privire la legalitatea acestor contracte in urma cu o saptamana.

    Valcea - Sofer de autobuz, batut de primar

    Un sofer de autobuz, angajat al unei firme de transport din Sibiu, a fost batut si injurat de primarul comunei valcene Boisoara chiar in fata casei edilului. Scandalul s-a petrecut luni seara, dupa ce soferul a ramas blocat cu autobuzul plin in comuna cu pricina, din cauza unui drum surpat si l-a sunat pe primarul Petre V. Popescu (foto). Potrivit martorilor, alesul local era in stare avansata de ebrietate. (Octavian Herta)

    Vizita - Printul Charles, la Curtea de Arges

    Mostenitorul tronului Marii Britanii, printul Charles de Walles, a vizitat luni seara Manastirea Curtea de Arges si apoi a innoptat la Horezu, unde este asteptat sa ramana mai multe zile. Charles s-a aflat intr-o vizita privata si extrem de discreta si nu a fost insotit de proaspata lui sotie, Camilla. Mostenitorul coroanei engleze s-a recules la mormintele suveranilor Romaniei, care se inrudeau cu familia regala britanica. (Elly Cirstea)

    Reactie - Rascoala sinistratilor, la loc comanda

    In urma articolului "Rascoala sinistratilor", aparut sambata in Jurnalul National, autoritatile locale de la Foeni au pus 56 de consateni sa semneze un drept la replica. Desi chiar unii dintre semnatari sustineau initial ca se deturneaza ajutoare umanitare, aceeasi oameni se arata acum indignati de articolul nostru, in care prezentam chiar acuzatiile lor.

    Dotari - La Alba sunt doar trei barci, in caz de inundatii

    Judetul Alba are la dispozitie doar trei barci in cazul unor inundatii puternice. Asta a fost concluzia unui raport cerut de subprefectul judetului, Clement Negrut, cu privire la reactia autoritatilor in eventualitatea unor situatii de urgenta. "Prefectura a inceput demersurile pentru achizitia a cel putin doua ambarcatiuni de interventie", a spus Clement Negrut, care a dat asigurari ca, totusi, in prezent nu exista pericolul producerii unor inundatii in judet. (Lucian Dobrater)

    Petrom - Benzina mai ieftina cu 300 de lei

    Pretul benzinei comercializate in statiile Petrom va scadea, de astazi, cu 300 de lei pe litru, iar cel al motorinei, cu 100 de lei. Astfel, un litru de benzina ECO Premium va costa 32.300 de lei, in timp ce pretul unui litru de benzina Euro Premium si al sortimentului Premium fara Plumb va fi de 32.000 de lei. In acelasi timp, un litru de motorina Super Euro Diesel va costa 30.200 de lei, iar Euro Diesel va avea un pret de 29.500 de lei.

    Motru - Tinerii protagonisti ai unui film erotic, la judecata

    Cei doi adolescenti de 15 ani, de la o scoala din Motru, care au aparut intr-un film erotic devenit foarte cunoscut in oras la mijlocul lunii aprilie, au fost trimisi in judecata de procurori, acestia inaintand rechizitoriul Tribunalului Gorj, transmite Mediafax. Procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale in cazul elevei de 12 ani care a fost si ea filmata in diverse scene erotice, argumentand ca aceasta este minora si nu poate fi trasa la raspundere penal. De asemenea, cei doi medici care au eliberat adeverinte medicale prin care eleva atesta ca este virgina au fost amendati cu cinci milioane de lei.

    Bond. James Bond - Fals preot, prins in flagrant

    Un fals preot a fost prins in flagrant, ieri, de politisti sub acoperire. Mihai Fotea, 39 de ani, din Iasi, era dat in urmarire generala si de politistii din Vrancea. Potrivit anchetatorilor, pana acum, falsul preot - care promitea obtinerea unor locuinte in schimbul unor sume de bani - ar fi castigat peste 5.000 de euro de la iesenii inselati.

    Spaima - Odorizare in exces a gazului metan

    Luni-noapte, locuitorii din numeroase cartiere ale Bucurestiului au fost alarmati de mirosul persistent de gaz metan, multi dintre ei iesind din case, infricosati de riscul unor explozii. Explicatia acestei spaime colective: Transgaz a odorizat cu etilmercaptan - substanta cu miros puternic intepator - gazul din retea. Operatiunea a fost insa exagerata, depasindu-se concentratia normala de odorizant. De asemenea, Transgaz nu a anuntat derularea operatiunii. (E.P.)
    ×
    Subiecte în articol: observator