x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

03 Mai 2005   •   00:00

  • 4 mai 2005
  • Emigrant ilegal din cauza betiei

    Un cetatean bulgar care voia sa se intoarca acasa dupa ce bause prea mult, la un local din apropierea orasului sau, a trecut granita in Romania, duminica, fara sa isi dea seama. El a adormit in caruta si a fost gasit in apropierea granitei de politistii de frontiera din localitatea constanteana Negru-Voda.

    Autostrada - Strabag ameninta cu instanta de judecata

    Compania Strabag va utiliza "toate mijloacele legale" pentru a determina autoritatile romane sa respecte initierea contractului de parteneriat public-privat, incheiat in 2004, pentru constructia tronsonului de autostrada Bucuresti-Ploiesti. Reprezentantii Strabag, companie care ar fi trebuit sa inceapa constructia Autostrazii Bucuresti-Ploiesti ca prim tronson din Autostrada Bucuresti-Brasov, spun ca au aflat din presa despre intentia ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre, de a sista acest proiect de parteneriat public-privat.

    Craiova - Biserica sparta de Pasti

    Biserica "Sf. Ioan Botezatorul" din cartierul craiovean Brestei a fost sparta chiar in a doua zi de Pasti. Hotii au fortat usa de la intrare, dar nu au furat nimic pentru ca nu au reusit sa sparga seiful asigurat cu trei lacate. In seif oricum nu se afla nici un ban, caci parintele Dumitru Barsan ii luase acasa, tocmai de teama unei eventuale spargeri. Biserica "Sf. Ioan Botezatorul" a mai fost sparta de cateva ori, de fiecare data in preajma Craciunului sau a sarbatorilor de Pasti, dar hotii nu au reusit sa sparga seiful niciodata. (Cristian Vasilcoiu)

    Valcea - Uzinele Sodice Govora au fost redeschise

    Activitatea Uzinelor Sodice Govora a fost reluata luni, dupa trei luni de pauza, dupa ce controlul societatii a fost preluat de SC CET Govora SA, in parteneriat cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. Pe 12 mai, cu ocazia adunarii generale a actionarilor, se va numi un nou consiliu de administratie la USG, precum si un nou director general. AVAS a primit deja doua oferte de cumparare a USG, dupa ce a anuntat ca vrea sa rezilieze contractul de privatizare cu BegaCom. Presedintele CJ Valcea, Dumitru Buse, a fost informat ca va fi dat in judecata de fratii Cristescu, patronii BegaCom. (Octavian Herta)

    Lansare - Serviciul SMURD a fost inaugurat si la Iasi

    Serviciul medical de urgente SMURD a fost inaugurat ieri si la Iasi si este format dintr-un echipaj terestru si unul aerian. Primul este operat de pompierii militari, plus echipaj medical, si are in dotare o ambulanta si o masina cu echipament special de descarcerare. Serviciul are la dispozitie si un elicopter care va avea baza la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" si care va putea fi gata de decolare in maximum 5 minute. SMURD va putea fi apelat prin numarul unic de urgente 112. (Cristina Stoian)

    Recompensa - Un licean roman, premiat de trei ori de NASA

    Un elev iesean a fost premiat pentru a treia oara consecutiv de NASA in cadrul unui concurs de proiecte organizat anual de Agentia Spatiala Americana. "Am proiectat o colonie spatiala, ce se numeste "Temis", o personificare a zeitei grecesti a intelepciunii", a spus Horia Teodorescu, licean in clasa a X-a la Colegiul "Costache Negruzzi" din Iasi, despre creatia sa care i-a impresionat pe americani. In acest an, recompensa o constituie o vizita la una din bazele Agentiei din America. (Cristina Stoian)

    Cazul Rafo - Corneliu Iacobov ramane dupa gratii

    Omul de afaceri Corneliu Iacobov si fostul administrator al RAFO Onesti, Toader Gaurean, raman in arest dupa ce Curtea de Apel Bucuresti le-a respins ieri cererile de punere in libertate. Cei doi au fost incarcerati preventiv, la inceputul lunii martie, pentru delapidare si spalare de bani si au cerut ieri judecatorilor sa dispuna cercetarea lor in stare de libertate. In apararea sa Iacobov a sustinut ieri ca a adus mii de miliarde de lei la bugetul de stat si ca a creat aproximativ 10.000 de locuri de munca, iar Gaurean a sustinut ca insasi credibilitatea rafinariei este pusa in primejdie prin mentinerea sa dupa gratii. (Miruna Pasa)

    Izolare - O pisica turbata baga Craiova in carantina

    Autoritatile craiovene au decretat carantina in oras pentru urmatoarele 90 de zile dupa ce a fost depistata o pisica bolnava de rabie. Aceasta a fost identificata in cartierul periferic Brestei, de catre reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu anunta ca toate animalele care vor fi gasite nesupravegheate pe strada vor fi eutanasiate, caci se va presupune ca nu au stapani si sunt posibile purtatoare ale bolii. Totodata, populatia este obligata sa vaccineze animalele domestice care nu au fost tratate antirabic in ultimele sase luni. (Cristian Vasilcoiu)

    Arestare - Retea de traficanti de droguri, anihilata

    Noua persoane au fost arestate preventiv si altele cinci sunt cercetate in libertate pentru implicare in traficul de droguri, dupa ce reteaua din care faceau parte a fost anihilata de politistii bucuresteni, in urma unei anchete care a durat cinci luni. Intre octombrie 2004 si martie 2005, Adrian Constantin C., Andrei Alexandru N. si Radu C. au mers in Olanda, de unde au cumparat ecstasy, hasis si canabis, pe care le-au vandut in cluburile de noapte si in campusurile universitare din Capitala. (Radu Crivat)

    Timisoara - Dosarul lui "Passaris al Romaniei", rejudecat

    Rejudecarea dosarului lui Constantin Cojocaru, cunoscut si sub numele de "Passaris al Romaniei", va incepe saptamana viitoare la Judecatoria Timisoara, dupa ce Curtea de Apel Timisoara a desfiintat sentinta Tribunalului Timis prin care acesta era condamnat la 15 ani de inchisoare, transmite Rompres. Magistratii au descoperit cateva vicii de procedura in judecarea cazului. Cojocaru este cercetat pentru trecere frauduloasa a frontierei, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si santaj.
    ×
    Subiecte în articol: observator