x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

02 Mai 2005   •   00:00



  • 3 mai 2005
  • Si-a inghitit proteza

    O femeie de 59 de ani a ajuns in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau dupa ce si-a inghitit o parte din proteza rupta in timp ce mesteca. Accidentul s-a produs cand femeia lua masa de Pasti impreuna cu familia. Medicii spun ca, daca proteza nu va fi eliminata pe cale naturala, pacienta va fi operata.

    Roman accidentat in Irak

    Un maior roman aflat in misiune in Irak a fost accidentat usor duminica dupa-masa de un glont tras de un coleg din trupele altei tari care participa la Forta Multinationala. Robertino Ciobanu a fost impuscat neintentionat in timpul descarcarii armamentului individual conform procedurilor standard.

    Partieee! - Stolojan, cu snowboard-ul pe Valea Dorului

    Schiorii s-au putut bucura de un nou week-end reusit pe partiile din Valea Dorului, unde zapada continua sa masoare 100 de centimetri, in ciuda faptului ca este deja 1 mai. Desi grosimea stratului de zapada nu este uniforma, se poate schia inca foarte bine pe toata partia. In week-end-ul de Pasti, temperatura a fost ridicata, inregistrandu-se 10 grade Celsius. Mai multe figuri cunoscute au mers la schi de Pasti, insa atractia zilei de duminica a fost consilierul prezidential Theodor Stolojan (foto). Acesta s-a dat de mai multe ori cu snowboard-ul, desi in alte dati obisnuia sa coboare cu schiurile. Vizibil incantat de conditiile meteo, Stolojan a declarat: "Ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca inca este zapada pe partie in aceasta perioada". (Alexandru Nastase)

    Accident - Nepotul lui Paul Niculescu Mizil, mort pe DN1

    Nepotul fostului ministru de pe vremea lui Ceausescu, Paul Niculescu Mizil, si-a pierdut viata, in prima zi de Paste, in urma unui grav accident de circulatie petrecut pe soseaua Bucuresti-Ploiesti. Nicolae Mizil Stefanescu, in varsta de 28 de ani, venea, sambata seara, dinspre Ploiesti catre Bucuresti pe o motocicleta Yamaha. "Motociclistul circula cu viteza foarte mare si, in momentul in care a intrat in localitatea Saftica, a pierdut controlul directiei parasind partea carosabila si izbindu-se violent de balustrada de protectie aflata pe marginea drumului" , au precizat politistii de la Serviciul Politiei Rutiere Ilfov. In urma impactului, motociclistul a murit pe loc. (Ion Alexandru)

    Diplomatie - Ungureanu se intalneste cu Condoleeza Rice

    Ministrul de Externe, Mihai Ungureanu se va intalni la Washington cu secretarul de stat al SUA, Condoleeza Rice, in timpul unei vizite de trei zile pe care seful diplomatiei de la Bucuresti o va face, incepand de astazi, in Statele Unite. Potrivit unui comunicat al MAE, convorbirile oficiale vor concretiza "elementele-cheie ale dialogului bilateral, in noua dinamica a relatiei strategice cu partenerii nostri americani". La New York, ministrul de Externe va avea discutii si cu secretarul general al ONU, Kofi Annan.

    Sanctiuni - Amenzi pentru poluarea Dunarii cu minereu de fier

    Comisarii Garzii de Mediu Galati au amendat cu cate 75 milioane de lei firmele vinovate de poluarea accidentala a Dunarii, dupa doua accidente navale petrecute la Galati in urma cu doua saptamani. Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al institutiei, Ionica Avram, in cazul accidentului naval din 20 aprilie, care a dus la scufundarea unei barje incarcate cu 1.500 tone de minereu de fier, comisarii de mediu au amendat societatea Navrom DrobetaTurnu-Severin, proprietara vasului, si firma Victrans Braila, care avea in exploatare impingatorul Covasna. (Erik Hoosz)

    Constanta - Presedintele, "marinar" pe fregata germana

    Presedintele Traian Basescu, care a vizitat ieri fregata Koln (foto) a marinei militare germane, ancorata in portul Constanta, a spus ca nava este comparabila din punct de vedere al performantei cu fregata care a intrat in urma cu cateva luni in serviciul marinei militare romane. "Sunt un suporter al crearii fortei NATO in Marea Neagra, iar prezenta navelor din tarile NATO in Portul Constanta creaza premizele ca mai devreme sau mai tarziu acest lucru sa se intample". Presedintele a declarat ca la finalul vizitei va face o vizita si mamei sale. (Mariana Craciun)

    Turneu regal - Pe urmele victimelor din al doilea razboi mondial

    Regele Mihai, care si-a petrecut sarbatorile la Castelul Savarsin, a declarat ca va porni intr-o calatorie, impreuna cu sotia sa, Regina Ana, pe urmele soldatilor romani morti in al doilea razboi mondial. Fostul suveran a spus ca va conduce singur masina si ca in acest turneu se va intalni cu presedintii Cehiei, Slovaciei si Federatiei Ruse, dar si cu ministrii Apararii din aceste tari. In a doua zi de Pasti, regele i-a primit la proprietatea sa de la Savarsin pe reprezentantii presei si pe localnici, cu care a ciocnit oua rosii.

    Bucuresti - Un politist comunitar s-a sinucis cu arma din dotare

    Un fost gardian bucurestean, devenit agent de ordine in cadrul Politiei Comunitare din sectorul 2, s-a sinucis ieri dimineata cu arma din dotare din motive inca necunoscute, transmite Mediafax. La fata locului a sosit un echipaj al Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti, dar medicul nu a putut decat sa constate decesul. Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei a precizat ca spatiul in care a avut loc incidentul fusese alocat acestei sectii si predat de catre Jandarmeria Romana primariei de sector incepand cu 25 aprilie 2005.

    Alcoolemie - Soferii au cochetat cu Bachus

    Politistii de la Rutiere au avut duminica o zi plina. In prima zi de Pasti multi romani s-au urcat la volan dupa ce au dat mana cu zeul Bachus. Majoritatea celor prinsi bauti la volan au pana in 25 de ani si au fost depistati pe drumurile din judetul Constanta. S. Catalin, in varsta de 25 de ani, a fost prins conducand o Dacie cu o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur in aerul expirat. P. Liviu Razvan, de 23 de ani a condus autoturismul Dacia 1300 in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Etilotestul a aratat in cazul sau o alcoolemie 0,68 mg/l alcool pur in aerul expirat. De departe "campion" a fost un severinean, V. Petru, (45 de ani) care a fost prins la volan cu o alcoolemie de 1,29 mg/l in aerul expirat, echivalentul a 2,58 la mie in sange. (Eduard Pascu)

    Oltenia - Biciclete cu girofar pentru politisti

    Politistii din mediul rural care trebuie sa asigure ordinea si linistea publica vor primi biciclete cu girofar, in asteptarea unor autoturisme cu care sa fie dotate toate posturile de politie din judetul Olt. Vor fi distribuite 104 biciclete speciale, dotate cu girofar si schimbatoare cu 18 viteze. Seful Inspectoratului Judetean de Politie Olt, Ion Stoica, considera ca bicicletele vor fi de un real folos politistilor care nu au autoturisme. Totusi, Stoica a declarat ca nu se poate pronunta asupra eficientei bicicletelor in cazul in care oamenii legii vor trebui sa urmareasca o masina. (Cristian Vasilcoiu)

    Privatizare - AVAS vinde societatea Tractorul Brasov

    Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a fost mandatata de Guvern sa vanda atat pachetul de actiuni detinut de stat la Tractorul Brasov, cat si actiunile provenite din conversia unei creante asupra societatii. Vanzarea se va face prin negociere, catre un investitor strategic capabil sa asigure relansarea economica a societatii. De asemenea, AVAS a fost mandatata sa notifice Consiliul Concurentei cu privire la ajutoarele de stat acordate acestei societati. Incheierea procesului de privatizare a societatii este una din prioritatile Programului de guvernare. (Elena Stan)

    Neptun - Un mort si doi raniti intr-un scandal la iarba verde

    Un tanar de 26 de ani a murit, iar altii doi au fost raniti, in urma unui scandal declansat duminica seara la un popas din statiunea Neptun, intre doua grupuri de tineri veniti la iarba verde, transmite Mediafax. Politistii spun ca cele trei victime sunt din Mangalia si ca, potrivit primelor informatii, s-au batut cu o gasca din Constanta. Anchetatorii spun ca scandalul s-a declansat pe fondul consumului de bauturi alcoolice, dupa ce grupul din Mangalia a incercat sa iasa din padure, iar cealalta gasca a blocat iesirea cu un autoturism. Desi au fost audiati o parte dintre participantii la incident, anchetatorii nu au putut stabili cu exactitate inca cine este autorul crimei.

    Sibiu - Cabana arsa din cauza unui horn defect

    O cabana din statiunea sibiana Fantanele a ars din temelii sambata seara din cauza unui incendiu care a izbucnit, dupa primele cercetari, din cauza unui horn defect. Cabanierul a incercat sa stinga focul cu apa din rezervor, dar flacarile s-au extins foarte repede. Din cauza drumului inaccesibil, pompierii militari nu au putut ajunge cu masinile la locul incendiului. In cabana se aflau 20 de tineri din Sibiu, care nu au fost raniti intrucat incendiul a inceput de la acoperis. (Dan Tomozei)

    Tecuci - Militarul ucis in Afganistan, inmormantat

    Tecucenii au fost alaturi de familia Sonei la funeraliile sublocotenentului erou Narcis Sonei, decedat chiar in Duminica Floriilor, in Afganistan. Ceremonialul religios si militar a fost oficiat sambata de Episcopul Dunarii de Jos, PS Casian Craciun, alaturi de care s-au aflat ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, ministrul Integrarii Europene, Ene Dinga, seful Satului Major General al Armatei, generalul Eugen Badalan, impreuna cu prefectul judetului Galati, Mihai Capra, dar si camarazi de arme si prieteni ai sublocotenentului Narcis Sonei. Depus pe un catafalc in fata Catedralei, sicriul a fost incadrat de o garda militara de onoare. Avansat post-mortem la gradul de sublocotenent, Narcis Sonei a fost inmormantat sub unul dintre cele doua tunuri care strajuiesc Monumentul Eroilor din cimitirul orasului. (Erik Hoosz)

    La biserica - Adrian Nastase a luat lumina de la Campina

    Presedintele executiv al Partidului Social Democrat (PSD), Adrian Nastase, si-a petrecut noaptea de Inviere la Campina. Fostul premier a participat discret la slujba de la Biserica "Sfantul Nicolae", alaturi de sotia sa Dana si de fiul lor cel mic, Mihnea. (Radu Crivat)

    Galati - Morminte profanate in noaptea de Inviere

    Peste 20 de morminte din comuna galateana Foltesti au fost profanate chiar in noaptea de sambata. Asta la scurt timp dupa ce slujba Invierii Domnului fusese intrerupta de un grup de tineri aflati sub influenta bauturilor alcoolice. (Erik Hoosz)

    Loto - Report la extragerile de Pasti

    Marele premiu la extragerea Loto speciala 6/49 de duminica, in valoare de peste 51.2 miliarde de lei, s-a reportat. Numerele extrase au fost 3, 44, 33, 12, 26, 43. La categoria a doua, 29 de persoane au castigat aproximativ 206 milioane de lei fiecare, din care un autoturism Dacia Solenza. La tragerea Noroc, varianta castigatoare a fost 9 8 0 6 6 9 4, dar a adus report la primele doua categorii, in valoare de aproape 9 miliarde de lei, respectiv 764 de milioane de lei.
    ×
    Subiecte în articol: observator