x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

22 Apr 2005   •   00:00


  • 23 aprilie 2005
  • Internet interzis la Primarie

    Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a interzis folosirea mesageriei prin Internet de catre angajati. Povestea a pornit de la o reclamatie. Pentru un cetatean, depunerea unei cereri la unul dintre ghiseele Primariei s-a transformat intr-o lunga asteptare din cauza functionarului care era absorbit total de o discutie pe messenger. (Cristina Stoian)

    Definitiv - Ingo Opris ramane inchis pe viata

    Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis ieri sa pastreze condamnarea la inchisoare pe viata primita de cetateanul romano-german Klaus Ingo Opris pentru uciderea sotiei unui vames elvetian. Victima, Flavia Bertozzi, era insarcinata cu gemeni, motiv pentru care Ingo a primit pedeapsa pentru omor deosebit de grav. Hotararea instantei supreme nu mai poate fi schimbata. Potrivit rechizitoriului, Ingo a platit un cetatean rus, Aleksei Bakaev, care l-a ajutat sa comita crima pentru a se razbuna pe vamesul elvetian. (Miruna Pasa)

    Retinere - Fane Capatana, din nou in arest

    Dinu Stefan, cunoscut drept Fane Capatana, Tudor Rosu si Adrian Impuscatu, prinsi in flagrant delict dupa ce joi noapte au furat geanta unei femei careia ii intepasera o roata a autoturismului, au fost prezentati instantei ieri pentru emiterea mandatului de arestare preventiva. In martie 2001, Capatana a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 10 milioane de lei, in procesul de calomnie pe care i l-a intentat fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei, Gheorghe Mocuta. Acest dosar a fost deschis dupa ce presa a publicat o informatie furnizata de Capatana, conform careia Mocuta ar fi primit mobila de la liderul lumii interlope si ca acesta i-ar fi zugravit si garsoniera.

    Ancheta - "Cornul si Laptele", suspecte la Botosani

    Procurorii anticoruptie l-au pus ieri sub invinuire pe omul de afaceri botosanean Constantin Cuciureanu pentru folosirea ilegala a unor credite de 27 de miliarde de lei, dare de mita si instigare la abuz in serviciu. Potrivit anchetatorilor, Cuciureanu este cercetat si pentru modul in care societatea sa Claudia 2000 SRL a fost preselectionata la licitatia pentru proiectul "Cornul si Laptele" in anii 2002 si 2003. Procurorii i-au interzis omului de afaceri sa paraseasca tara. (Miruna Pasa)

    Decizie - AVAS, mandatata sa vanda actiunile Tractorul

    Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va fi mandata pentru vanzarea actiunilor de la Tractorul Brasov catre un investitor strategic, capabil sa asigure relansarea economica a societatii, conform unei noi ordonante a Guvernului. Aceasta masura a fost luata in urma "presiunii uriase" exercitate de Fondul Monetar International asupra autoritatilor pentru privatizarea unitatii pana la sfarsitul lunii iunie. (Elena Stan)

    Viscol - "Zapada mieilor" a scos drumarii la lucru

    Ninsoarea abundenta a cazut ieri in Suceava, insa fara sa produca perturbatii majore in traficul rutier, in timp ce aproape 90 de localitati din judetul Neamt au ramas fara energie electrica in urma viscolului puternic. In Harghita si in Bistrita-Nasaud, stratul de zapada a atins cativa centimetri, iar circulatia a fost ingreunata. Drumarii au curatat zapada de pe carosabil acolo unde a fost nevoie si au imprastiat material antiderapant pentru a preveni aparitia poleiului in cazul in care temperaturile vor scadea sub zero grade. Si in Timis apele au continuat sa faca pagube, iar mii de oameni au fost evacuati din calea inundatiilor. (Nicu Amuraritei)

    Executiv - Posturi suplimentate la Ministerul Public

    Numarul maxim de posturi pentru Ministerul Public va fi suplimentat cu 253, dintre care 60 de posturi de procuror, 40 de posturi de specialisti si 153 de posturi de personal auxiliar de specialitate si administrativ, a decis Guvernul in sedinta de joi. Suplimentarea numarului de posturi are drept scop completarea schemei pentru functionarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si de Terorism. Pana acum, pentru aceasta directie nou-infiintata erau prevazute doar 217 posturi din cele 470 prevazute de lege.

    Sarbatoare - Zilele orasului Giurgiu

    Giurgiuvenii il sarbatoresc la acest sfarsit de saptamana pe Sfantul Gheorghe, patronul spiritual al orasului. Sarbatoarea, care a inceput joi si se va incheia duminica, va cuprinde concerte, focuri de artificii, suveniruri, expozitii, comert stradal si multe altele. Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Prea Fericitul Teoctist, va oficia Liturghia in praznicul Sfantului Gheorghe, la biserica cu acelasi nume din Giurgiu. La manifestari vor participa si reprezentantii unor orase din Turcia, Ungaria, Bulgaria si Ucraina. (Vasile Arcanu)

    Mondializare - Avocatura si lobby-ul

    Reprezentanti ai ministerelor Justitiei, Finantelor Publice si specialisti din 91 de tari ale lumii dezbat, incepand de ieri si pana in 25 aprilie, la Hotelul Marriott, aspecte referitoare la emergenta juridica a noilor state din Europa Centrala si de Est, exercitarea liberala a profesiei de avocat, analiza contextului post-2007, fenomenele globalizarii si implicarii caselor de avocatura in activitatile europene de lobby. Evenimentul marcheaza mutatiile produse in traditia lumii juridice din Romania de impactul internationalizarii economice, ca si de deplasarea concomitenta a frontierelor democratiei cu mecanismele de gestionare si acoperire a domeniilor sociale, medicale si geopolitice. (Eliza Popa)

    Sibiu - Au fugit cu banii de pensii

    Dupa ce a fost atacat cu un spray lacrimogen, postasul orasului Dumbraveni din judetul Sibiu a fost jefuit in timp ce distribuia pensiile, a informat Politia judetului. H. Maria avea la ea, in momentul jafului, suma de 55 de milioane de lei. Potrivit politistilor, femeia a fost atacata de autori necunoscuti care au disparut cu un autoturism strain, ce avea numere de inmatriculare posibil din Franta sau Germania. (Dan Tomozei)
    ×
    Subiecte în articol: observator posturi