x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

13 Apr 2005   •   00:00

  • 14 aprilie 2005
  • Politist batut de un bibliotecar

    Un agent de Politie din Alba-Iulia a fost lovit de un bibliotecar care traversase strada prin loc nepermis. Pietonul agresiv a fost condus la sectie abia dupa interventia unui politist comunitar si a celor de la Ordine Publica. (Lucian Dobrater)

    Politehnica - Targ de joburi pentru studenti

    Studentii in ani terminali si absolventii de la Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB), dar si de la alte universitati din Capitala si din tara isi pot gasi un loc de munca astazi in cadrul targului organizat de Asociatia Studentilor si Absolventilor Filierei Francofone la UPB. Targul, aflat la cea de-a 12-a editie, reuneste firme din diverse domenii care doresc sa angajeze studenti sau sunt dispuse sa ofere acestora stagii de practica. Cei care doresc sa-si gaseasca un loc de munca isi pot trimite CV-ul si la adresa www.asaff.ro. (Eugenia Mihalcea)

    Iasi - Fitness in sala de sport a scolii

    Profesorii unei scoli din Iasi au gasit o metoda ingenioasa pentru a-si suplimenta fondurile. La preturi mai mici decat concurenta, Scoala nr. 43 ofera servicii de fitness. Catedra de sport de la "Dimitrie Sturdza" a amenajat chiar si o sala speciala, dotata cu aparatura moderna. "Doua din aparate le avem de la minister, iar restul le-am cumparat noi, din banii luati pentru inchirierea salii", spune profesoara de sport Maria Stefan. Clientii au la dispozitie atat dusurile salii de sport, cat si vestiarele. Profesorii spun ca sala de fitness se poate inchiria doar cand nu sunt ore cu elevii. (Cristina Stoian)

    Cluj - Directia Silvica a cumparat masini bune de casat

    Fosta conducere a Directiei Silvice Cluj este verificata de o comisie a Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale pentru ca ar fi cumparat in 2002 un autoturism Mercedes cu o valoare de inventar de 330 milioane de lei, care avea, la achizitionare, peste 1 milion de kilometri rulati. Directia ar fi cumparat si alte utilaje la mana a doua, dintre care unele au mai mult de 30 de ani vechime si ar fi numai bune de casare. Printre achizitii se numara si un alt autoturism Mercedes in valoare de 2,2 miliarde de lei, care este insa nerentabil, deoarece consuma 20 de litri de combustibil la suta de kilometri. (Elena Stanciu)

    Avertisment - Directorii de spitale vor fi sanctionati

    Ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, a anuntat ca intentioneaza o disciplinare a sistemului de sanatate prin sanctionarea, conform legii, a directorilor de spitale care si-au depasit bugetele contractate. Incepand de luni, vor fi organizate intalniri cu reprezentantii celor peste 60 de spitale care au datorii la bugetul de stat pentru gasirea unor solutii de management eficient, in conditiile in care bugetele sunt mici. "Aceste spitale sunt in cadrul legal, nu si-au depasit bugetele, insa nu si-au platit datoriile", a afirmat ministrul. (Georgeta Licsandru)

    Bucuresti - Furt de 5 kilograme de aur de la o casa de amanet

    O casa de amanet din Bucuresti a fost jefuita marti seara de 5,5 kilograme de bijuterii din aur, in valoare de 1,3 miliarde de lei, iar hotul a fost identificat dupa telefonul mobil, care i-a cazut din buzunar in timp ce fugea. Autorul este un tanar de 28 de ani din Bucuresti, se numeste Nicusor Cristian Ivan si a fost dat in urmarire generala. El a plecat de la locul furtului cu o Dacia alba, insotit de alte doua persoane. Patroana casei de amanet a anuntat ca ofera 10.000 de euro recompensa persoanelor care vor da informatii concrete ce pot duce la prinderea hotilor.

    Dosarul "Sanatatea" - Seful CJAS Vrancea, obligat sa ramana in tara

    Presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Vrancea, Gheorghe Bercea, a primit ieri interdictia de a parasi tara de la procurorii anticoruptie, care cerceteaza modul in care au fost gestionate fondurile pentru sanatate in judet. Potrivit anchetatorilor, Bercea este invinuit pentru abuz in serviciu, fals, uz de fals si asociere in vederea savarsirii de infractiuni prin care ar fi produs un prejudiciu de 7 miliarde de lei din Fondul de asigurari sociale. (Miruna Pasa)

    Brasov - O noua amanare in procesul Tundrea

    Procesul gorjeanului Marcel Tundrea, omul care a stat 12 ani in inchisoare pentru o crima pe care nu o comisese, a fost amanat din nou la termenul de ieri la Curtea de Apel Brasov. Dupa ce a fost eliberat anul trecut, Tundrea este acum rejudecat, iar procurorii asteapta inca expertiza ADN a probelor prelevate recent din ramasitele pamantesti ale victimei. Institutul Medico-Legal Bucuresti a motivat intarzierea prin lipsa unor substante necesare analizei care sa-l disculpe definitiv pe gorjean. "Daca expertiza ADN nu va fi corecta, voi solicita o noua analiza in alta tara", a declarat Tundrea. (Libiu Mateescu)

    Mediu - Liber la innoirea parcului auto

    "De luni, 18 aprilie, cetatenii se pot inscrie pe listele producatorilor, distribuitorilor si importatorilor autorizati in vederea achizitionarii unui autoturism nou, conform Programului National de Innoire a Parcului Auto", a declarat Sulfina Barbu, ministrul Mediului. Termenul pentru validarea listei expira la data de 15 aprilie, data cand informatiile vor putea fi postate pe site-ul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor si pe cel al Administratiei Fondului pentru Mediu. (Elena Stan)

    CFR - Restrictii in privinta fumatului in trenuri

    Fumatul va fi permis in tren numai in locurile special amenajate de pe culoar, aceasta masura fiind dispusa in urma sesizarilor calatorilor, a recomandarilor Protectiei Consumatorului si conform prevederilor legale valabile si la nivel european. CFR Calatori va declansa o campanie impotriva fumatului in compartimentele de tren, care va avea un caracter permanent, urmand sa organizeze controale pentru a determina respectarea legii, a anuntat ieri Ministerul Transporturilor. In trenuri vor exista avertismente inscriptionate conform articolului 5 din Legea 349/ 2002 privind prevenirea si combaterea consumului de tutun.

    Limbaj deputatesc - "Ba, ma-ta stie ce faci tu in Parlament?"

    Deputatii din Comisia Juridica au amanat ieri, dupa indelungi discutii, dezbaterile privind propunerile de modificare a articolului 25 din Regulamentul Camerei. Totul a pornit de la nemultumirea reprezentantilor Aliantei, care i-au acuzat pe pesedisti si pe peremisti ca i-au inlocuit pe unii dintre deputatii comisiei cu membri supleanti. In acest context, pesedistul Eugen Nicolicea l-a ironizat pe democratul Daniel Buda: "Ba, ma-ta stie ce faci tu in Parlament?!". Bineinteles ca lui Buda nu i-a picat bine intrebarea lui Nicolicea si a inceput sa se planga colegilor ca "asta nu-i limbaj de parlamentar". (Carmen Vintila)

    Dosarul Cocaina - Audiere inedita a unui martor sub acoperire

    Magistratii bucuresteni au audiat ieri un martor sub acoperire in dosarul "Cocaina" printr-o procedura legala, dar aplicata rar: persoana lipseste, dar este audiata printr-un sistem audio, vocea fiindu-i distorsionata. Martorul a relatat aspecte legate de flagrantul in urma caruia a fost prins Radu Eugen Nastase. In acest dosar au fost trimisi in fata instantei Radu Eugen Nastase, Bogdan Albu, Mihail Iotta, Bogdan Ionescu, Razvan Dimitriu, Ion Leonardo Radu, Ionut Adrian Stoica, Radu Constantin Arhip si Radu Padurean. Ei sunt acuzati de trafic si consum ilicit de droguri de mare risc si de trafic international cu droguri de mare risc.
    ×
    Subiecte în articol: observator