x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

10 Apr 2005   •   00:00


  • 11 aprilie 2005
  • Prohibitie la pescuit

    Pescuitul pestilor, crustaceelor si altor vietuitoare acvatice este interzis in perioada 11 aprilie - 9 iunie, printr-un ordin al Ministerului Agriculturii. Incalcarea prohibitiei este sanctionata cu amenzi de la 2,5 milioane de lei. Sanctiunile pot deveni penale si pot ajunge la 800 de milioane de lei. (Rompres)

    Speranta - Report la extragerea Loto 6/49

    Cele sase numere extrase ieri la Loto 6/49 nu au fost ghicite de nici unul dintre jucatori. La prima categorie s-au reportat 13.214.064.000 de lei. Combinatia castigatoare a fost 9, 14, 34, 44, 37, 8. Din fondul de castiguri de 19.983.736.000 de lei s-au atribuit insa 12 premii de cate 225.655.733 lei, la categoria a II-a. La Noroc, a fost report atat la prima, cat si la a II categorie. Numerele extrase au fost 4, 1, 9, 2, 2, 0, 5.

    Aparare - Retea nationala de intranet pentru unitatile militare

    Toate unitatile militare din Romania vor fi conectate la o retea nationala de intranet, care sa permita accesul la informatii in orice moment in timp real, a anuntat ieri, la Sebes, ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu (foto), aflat intr-o vizita inopinata la UM 01760 Sebes. "Am demarat acest proces de informatizare si sper ca in data de 1 iulie a.c. acest sistem sa functioneze", a precizat Atanasiu, care a observat ca nici macar comandantul acesteia, lt. col. Dorin Chirca, nu are calculator pe birou. "Singura problema este lipsa de fonduri. Tocmai de aceea, domnul comandant si-a dat propriul calculator la contabilitate, pentru ca cel de acolo a picat", a precizat ministrul Apararii. (Lucian Dobrater)

    Buzau - Guru Panagiotis a fost arestat

    Grecul Kovas Panagiotis, acuzat anul trecut de parintii a trei tineri eleni ca i-ar fi sechestrat in vila sa din localitatea buzoiana Spataru, a fost dus ieri in arestul IPJ Buzau, dupa ce magistratii ploiesteni au emis pe numele sau un mandat de arestare pentru 30 de zile. Potrivit Mediafax, politistii buzoieni l-au retinut pe grec in baza unor documente oficiale emise de Justitia Elena si transmise atat Ministerului Justitiei, cat si Politiei. Grecul, care este urmarit international de autoritatile din Grecia pentru inselaciune si santaj, a ajuns sa fie cunoscut dupa ce, in 2004, a fost acuzat de sechestru.

    Campia Turzii - Un militar a murit dupa ce a cazut cu parasuta

    Un militar, parasutist experimentat, a murit sambata dimineata, dupa ce a cazut de la doua mii de metri pe pista bazei aviatice de la Campia Turzii, judetul Cluj. Tiberiu Iancu, de 33 de ani, efectua un exercitiu cu o parasuta tip aripa, pe baza de antrenament a Unitatii de Aviatie de la Campia Turzii, dar, la aterizare, se pare ca parasuta nu s-a deschis. Una dintre ipotezele producerii accidentului este aceea ca Tiberiu Iancu nu a reusit sa deschida parasuta sau ca i s-a facut rau. Accidentul va fi anchetat de o Comisie a Statului Major al Fortelor Terestre, condusa de colonelul Gheorghe Mateescu, precum si de procurorii Parchetului Militar Cluj. (Elena Stanciu)

    Arad - Aglomeratie mare in vamile rutiere

    Aproape 200 de TIR-uri asteptau sambata seara, la Vama Varsand, sa treaca in Ungaria, coada intinzandu-se pe mai bine de patru kilometri pe drumul national DN 79 A, transmite Rompres. Cam tot atatea TIR-uri asteptau si de partea maghiara a punctului de trecere a frontierei pentru a intra in Romania. Mai multi soferi au declarat ca intarzierile sunt cauzate in special de zelul de care dau dovada in ultima perioada vamesii romani, care au inceput sa efectueze controlul de frontiera in conformitate cu prevederile legale, adica asa cum ar fi fost normal sa o faca dintotdeauna. Aceeasi situatie se regasea sambata seara si la Vama Nadlac, acolo unde insa coloana de TIR-uri s-a format inca de joi.

    Suceava - Peste 2.000 de focoase, predate la fier vechi

    Pirotehnistii suceveni au ridicat in vederea neutralizarii 2.125 de focoase de artilerie de la un centru de preluare a materialelor revalorificabile, elemente de munitie care au fost predate ca fier vechi de doi cetateni din comuna Ilisesti. Operatiunea s-a desfasurat vineri la punctul de lucru din municipiul Suceava al firmei Comremat Iasi. Focosul este un element component al proiectilului de artilerie, contine 25-28 de grame de exploziv si are scopul de a initia explozia incarcaturii principale a proiectilului de artilerie la atingerea tintei. (Nicu Amuraritei)

    Valcea - Magistratii lucreaza intr-un restaurant

    Magistratii valceni sunt nevoiti sa lucreze intr-un restaurant, intrucat sediul Judecatoriei Ramnicu Valcea este in reparatii capitale. Ministerul Justitiei a promis suma de 15 miliarde de lei pentru continuarea lucrarilor de renovare, incepute in urma cu aproape doi ani. Pana acum au sosit doar 2,5 miliarde de lei din acesti bani, iar lucrarile se vor prelungi si in anul 2006. La un moment dat, din cauza lipsei fondurilor, lucrarile au fost sistate. Pentru a-si putea desfasura activitatea, magistratii au fost nevoiti sa inchirieze un restaurant din apropierea Judecatoriei. Din cauza aglomeratiei, salile Tribunalului Valcea, situat la doar 50 de metri de Judecatorie, au devenit neincapatoare pentru zecile de magistrati care trebuie sa participe la procesele de care raspund. (Octavian Herta)

    Tecuci - Apartamente distruse de explozia unei butelii

    Zece apartamente din Tecuci au ramas fara geamuri si usi dupa ce o butelie aflata intr-una din locuinte a explodat. Proprietara apartamentului, Georgeta Truica, in varsta de 73 de ani, a ajuns la spital in stare de soc, dupa ce butelia a explodat in apropierea ei. Desi a suferit mai multe rani ea se afla in afara oricarui pericol. Din primele cercetari efectuate de cei de la Protectia Civila, se pare ca butelia a scapat gaz, iar in momentul in care femeia a aprins lumina, totul a sarit in aer. Pagubele produse de deflagratie se ridica la cateva sute de milioane de lei. (Erik Hoosz)

    Justitie - Avocatul Camatarilor, trimis in judecata

    Avocatul Mihai Costea, aparatorul fratilor Camataru, a fost trimis in judecata pentru pagubirea Primariei Capitalei cu 13 miliarde de lei, ne-au declarat surse judiciare. Potrivit procurorilor Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, cinci persoane, printre care si avocatul, ar fi utilizat acte false cu ajutorul carora, in perioada 1998-2001, au obtinut ilegal trei imobile situate in zona centrala a Bucurestiului. Doua dintre imobile au fost ulterior vandute. Dosarul va fi solutionat de judecatorii Tribunalului Bucuresti. (Miruna Pasa)
    ×
    Subiecte în articol: observator