x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

31 Mar 2005   •   00:00


  • 1 aprilie 2005
  • Normele UE sperie taranii

    Zeci de proprietari de cai din judetul Alba refuza sa-si inregistreze animalele cu microcipuri, desi acest lucru este cerut de normele europene, pentru ca se tem de sfarsitul lumii, transmite Rompres. Oamenii stiu din batrani ca atunci cand animalele vor purta cercei, sfarsitul lumii e aproape.

    Iasi - Cheta pentru restaurarea Palatului Culturii

    Prefectura ieseana va declansa o campanie de strangere de fonduri pentru restaurarea Palatului Culturii. Decizia a fost luata din cauza starii avansate de degradare in care se afla cladirea si pentru ca fondurile alocate nu acopera necesarul de circa 240 de miliarde de lei. Palatul Culturii a fost construit la inceputul secolului al XX-lea pe locul vechii Curti Domnesti, dupa planurile arhitectului I.D. Berindei. In toamna lui 2004, Palatul Culturii a gazduit nunta princiara dintre Stefan Dimitrie Sturdza si Nina Irina Tandarica. (Mirela Cimpoi)

    Trafic de influenta - General prins in flagrant de PNA

    Procurorii anticoruptie au retinut un general de flotila in rezerva dupa ce l-au prins in flagrant in timp ce primea suma de 10.000 de euro de la doi afaceristi. Potrivit anchetatorilor, Antohi Popescu le-ar fi promis afaceristilor ca in schimbul banilor va interveni pe langa persoane din structurile guvernamentale pentru adjudecarea unor licitatii de achizitionare a combustibililor. Generalul a fost prezentat ieri in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. (Miruna Pasa)

    Oradea - Fetita de 2 ani atacata de caini

    O fetita de 2 ani din Oradea si mama acesteia au fost atacate de doi caini care au profitat de faptul ca stapanul lor deschisese pentru cateva momente poarta si s-au napustit pe strada. Incidentul s-a petrecut miercuri seara, iar fetita a ajuns la spital cu rani grave la cap, torace si picioare si a fost operata de urgenta. Politia a deschis o ancheta, in urma plangerii familiei copilului. Proprietarul animalelor, un rotweiller si un ciobanesc german, spune ca nu i s-a mai intamplat asa ceva, dar risca pana la 5 ani de inchisoare daca va fi gasit vinovat. (Liana Bursasiu)

    Buzau - Microbuz cu cetateni moldoveni, rasturnat

    Un microbuz in care se aflau 12 cetateni moldoveni s-a rasturnat ieri-dimineata intr-un sant din localitatea buzoiana Limpezis, iar patru persoane sunt in stare grava la Spitalul Judetean Buzau, transmite Mediafax. Soferul spune ca a fost orbit de farurile unei masini si ca autovehiculul a scapat de sub control. "Soferul a zis ca a avut 70 de kilometri pe ora", a declarat unul din martorii accidentului, Liviu Vadeanu. Politistii sustin ca de vina ar fi ori carosabilul umed ori faptul ca soferul a adormit la volan.

    Harghita - Talhariti pe Drumul National

    Patru romani care se intorceau cu masina din Italia au fost talhariti pe DN 15, intre localitatile Toplita si Borsec, de mai multe persoane care le-au blocat drumul. Potrivit politistilor, cei patru erau din localitatea ieseana Harlau, si au fost atacati, in urma cu doua zile, de sase tineri care le-au blocat calea cu un autoturism cu numere de Italia. Acestia i-au lovit, le-au luat doua pachete cu haine, cosmetice si alimente si au luat cu ei una din victime. Masina agresorilor a fost prinsa in trafic la scurt timp.

    Bricegele cadou - Basescu si Dancu lucreaza cu aceeasi firma

    Bricegele daruite de presedintele Traian Basescu militarilor romani din Irak si Afganistan au fost livrate de o firma oradeana care a executat si cele 23.000 de insigne pentru Ziua Nationala, printr-un contract din noiembrie 2004 cu Agentia pentru Strategii Guvernamentale, condusa de Vasile Dancu, informeaza Mediafax. Singura diferenta este ca atribuirea contractului de furnizare a bricegelor, conform site-ului MApN, s-a facut prin negociere cu o singura sursa, pe baza criteriului pretului cel mai scazut, in timp ce contractul pentru executarea insignelor s-a atribuit in urma selectiei de oferte.

    Rezervatia Delta Dunarii - Paul Cononov, noul guvernator

    Guvernul a decis in sedinta de ieri numirea lui Paul Cononov in functia de guvernator al Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", preluand postul detinut pana in prezent de Virgil Munteanu. Schimbarea din functie a lui Virgil Munteanu este motivata de neindeplinirea sarcinii primite de la Ministerul Mediului pentru prezentarea unui plan strategic privind Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii" in termen de trei luni. (Aniela Nine)

    Guvern - Legea falimentului, modificata

    Guvernul a discutat ieri, in prima lectura, modificarile la legea falimentului, care vin sa faciliteze promovarea acestei proceduri, a anuntat presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu. Proiectul propune in principal trei modificari: conversia de creante sa se poata face cu acordul creditorului, doar trei categorii de creditori sa poata vota asupra planului de reorganizare a unei societati, si nu cinci ca pana acum, iar acei creditori care sunt in conflict de interese sa nu mai poata vota. O decizie definitiva asupra acestui proiect de lege va fi luata in sedinta de guvern de saptamana viitoare. (Aniela Nine)

    Prevenirea spalarii banilor - Investigatori sub acoperire la ONPCSB

    Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) va lucra cu investigatori sub acoperire, care trebuie sa adune probele necesare pentru incriminarea acestui gen de infractiuni, prevede un proiect de lege aprobat ieri de Guvern. Potrivit secretarului de stat din Ministerul Justitiei, Kibedy Katalin, investigatorii vor proveni din randul politistilor. De asemenea, conform acestui act normativ, care va fi trimis in procedura de urgenta la Parlament, va fi protejata identitatea persoanelor care vor oferi informatii. (Aniela Nine)
    ×
    Subiecte în articol: observator