x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

30 Mar 2005   •   00:00


  • 31 martie 2005
  • Slujba la manechin de cauciuc

    Un preot din Alba-Iulia a facut o slujba de pomenire pentru un manechin de cauciuc. Parintele trecea pe langa locul unde politistii, pompierii si echipajele de ambulanta simulau un grav accident si a fost convins ca este doar un exercitiu abia dupa un sfert de ora de rugaciuni.

    Antena 1 - Se cauta inlocuitor pentru Mircea Radu

    Se pare ca tensiunile dintre Mircea Radu, prezentatorul emisiunii "Din dragoste", si Valeriu Lazarov au ajuns intr-o faza critica. Vedeta tv i-a reprosat mai multe lucruri presedintelui Sagitarius. Printre doleante se afla si cererea de a face doua emisiuni pe saptamana, in loc de una. Totul a culminat marti seara, relateaza surse din interior, cu un telefon in care cei doi si-au spus unul altuia, in termeni deloc cordiali, "ce au avut pe inima". Enervat de atitudinea vedetei, Lazarov se pare ca i-ar fi inchis acestuia telefonul in nas. In aceste conditii, Lazarov este tentat sa continue emisiunea "Din dragoste" fara Mircea Radu. In acest moment, nici macar nu se stie daca emisiunea de marti, 5 aprilie, deja filmata, va mai fi transmisa de Antena 1. Cel mai probabil este ca boss-ul va intrerupe brusc emisiunea si o va relua, probabil, din toamna, cu un alt prezentator. (S.S.E.)

    Sondaj - Nemultumiti de locul de munca

    Unu din trei romani nu este atras absolut deloc de locul sau de munca, potrivit unui sondaj realizat pe un esantion de 1.200 de persoane, pe site-ul BestJobs. Un sfert din participanti au declarat ca sunt atrasi de actualul loc de munca, pentru ca este o continua provocare, iar 15% spun ca sunt atrasi de salariu. Alti 21% spun ca le place echipa in care lucreaza. Craiovenii (cu 44%) si bucurestenii (cu 39%) sunt cei mai nemultumiti de actulalul loc de munca. (Cristian Ionita)

    Codul Muncii - Miting de protest cu peste 70.000 de sindicalisti

    Miting de protest in Bucuresti la care sa participe 70.000 de oameni, organizat in a doua jumatate a lunii aprilie si chiar declansarea grevei generale sunt actiunile pregatite de cele cinci confederatii sindicale, BNS, Cartel Alfa, CNSLR-Fratia, CSDR si Meridian. Marius Petcu, presedintele CNSLR-Fratia spune ca sindicalistii sunt dispusi chiar sa depaseasca prevederile legale si sa declanseze mai repede greva. (Cristian Petru)

    DA pentru Integrare - Raportul Moscovici a fost aprobat

    Comisia de Politica Externa a Parlamentului European a adoptat cu 59 de voturi pro, 2 contra si 9 abtineri rezolutia raportului lui Pierre Moscovici referitor la Romania, care sustine semnarea Tratatului de aderare la 25 aprilie, a anuntat ieri premierul Tariceanu. El a apreciat ca apobarea raportului reprezinta un semn favorabil in perspectiva votului pe care Parlamentul European il va da pe 13 aprilie pentru aderarea Romaniei la UE. (Aniela Nine)

    Control ANPC - Bijuterii confiscate

    Primul control al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor in domeniul bijuteriilor din metale pretioase s-a soldat cu amenzi de aproape 1,8 miliarde de lei, oprirea de la vanzare a 114 kilograme de podoabe si confiscarea altor 15 kilograme. Au fost controlati 749 de agenti economici si s-au constatat abateri de la prevederile legale la 329 dintre acestia. Abaterile descoperite constau in desfasurarea de operatiuni fara autorizatie eliberata de ANPC.

    Sanatate - Compensate si gratuite

    In 4 aprilie a.c. intra in vigoare trei noi liste (A,B,C) de medicamente compensate si gratuite. Lista A, cu compensare 90%, cuprinde 119 medicamente, fata de 147 in vechea formula, si se adreseaza tuturor indiferent de nivelul veniturilor. In aceasta lista sunt incluse medicamente care acopera, in mare, intreaga patologie. Reteta cu medicamente din lista A e restrictionata la o suma intre 700.000 si 1 milion de lei. Pe lista B, cu o compensare de 50%, sunt 148 de medicamente, fata de 101, iar pe lista C, cu compensare 100%, sunt 248 de pozitii, fata de 267 pana acum.

    Decizie - Fostii ministri vor putea fi anchetati

    Plenul Camerei Deputatilor a adoptat ieri, cu 169 de voturi "pentru", 62 de voturi "impotriva" si o abtinere, Ordonanta de urgenta privind responsabilitatea ministeriala, potrivit careia fostii membri ai Guvernului vor putea fi urmariti penal si judecati in cazul in care sunt suspectati ca au savarsit ilegalitati in exercitiul functiei. Ordonanta a trecut fara modificari esentiale fata de forma propusa de initiator, chiar daca deputatii PSD au protestat. De altfel, Bogdan Niculescu-Duvaz (PSD) a sesizat un aspect neelucidat, respectiv ce regula se aplica unui fost ministru, care este si in prezent membru al Executivului. (Carmen Vintila)

    Cazul Busteni - Serban Mihailescu isi apara consilierul

    Fostul sef al Secretariatului General al Guvernului Nastase, Serban Mihailescu, a depus ieri marturie in favoarea fostului sau consilier Virigil Teodorescu, acuzat ca ar fi primit 100.000 de dolari pentru a grabi derularea unui proiect turistic la Buseni. Mihailescu a declarat in fata instantei Tribunalului Bucuresti ca nu stie ca fostul sau consilier "sa fi pretins bani sau alte foloase pentru a-si exercita influenta in realizarea acestei investitii. Totul se derula in mod public, prin acte normative". (Miruna Pasa)

    Permise auto - Nu s-a schimbat mai nimic

    Prefectura Capitalei va prelua, teoretic, de astazi serviciile publice comunitare de eliberare si evidenta a pasapoartelor simple si a permiselor auto si de inmatriculare a vehiculelor, practic insa nu se va schimba mai nimic. "Cetatenii vor merge in continuare la sediile din Udriste si Nicolae Iorga pentru a obtine actele necesare. Vom pregati formulare tip, in care sa se mentioneze ce acte trebuie depuse in vederea obtinerii pasapoartelor si permiselor, iar pe verso vor fi tiparite taxele aferente, locatiile si numerele de telefon utile. Bucurestenii vor depune dosarul cu actele necesare si dupa doua zile vor primi permisul", a spus Mioara Mantale.
    ×
    Subiecte în articol: observator