x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

24 Mar 2005   •   00:00


  • 25 martie 2005
  • Trecem la ora de vara

    Romanii isi vor da ceasurile inainte cu o ora, maine seara, si vor trece la ora oficiala de vara. Astfel, in noaptea de sambata spre duminica, ora 3:00 va deveni ora 4:00, iar duminica va fi cea mai scurta zi din an. In acest an, ora oficiala de vara se va aplica pana pe 30 octombrie.

    Loto - Creste miza la 6/49

    Castigatorul categoriei I la jocul Loto 6/49 ar putea obtine in aceasta duminica aproximativ 100 de miliarde de lei, dupa ce reportul inregistrat saptamana trecuta s-a ridicat la 80 de miliarde, informeaza Loteria Romana. Extragerea "Joker" de ieri nu a adus nici un castigator la categoriile I si a-II-a. Astfel, reportul se ridica la peste 15,5 miliarde de lei, plus cate un apartament cu trei camere intr-o vila turistica pentru fiecare castigator. Numerele castigatoare au fost: 36, 21, 5, 20, 13, 18. Extragerea Loto 5/40 are in schimb doi castigatori la categoria I. Ei trebuie sa imparta cele peste 400 de milioane de lei.

    Reuniune speciala - Basescu, invitat la Guvern de Tariceanu

    Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a invitat pe presedintele Traian Basescu sa participe miercuri, 30 martie, la reuniunea speciala a Guvernului, in care vor fi aprobate noua strategie de combatere a coruptiei, strategia de reforma a sistemului judiciar, precum si planurile de actiune aferente. Executivul se va reuni sambata, in sedinta, pentru a analiza documentele mentionate intr-o prima lectura. Prin negocierile cu Uniunea Europeana, autoritatile s-au angajat ca, pana la sfarsitul lunii martie, sa aprobe strategiile de combatere a coruptiei si de reforma a sistemului judiciar.

    Incendiu - Opt case distruse la marginea Capitalei

    Opt case si doua ateliere de tamplarie au fost distruse ieri-dimineata intr-un puternic incendiu care a avut loc in cartierul Straulesti din Capitala. Focul a izbucnit in jurul orei 3:00, dar a fost anuntat abia la ora 4:00. Pompierii nu au putut face altceva decat sa limiteze propagarea focului la celelalte case aflate in zona. Pagubele se ridica la ordinul miliardelor de lei. Sinistratii au fost mutati temporar intr-un adapost social al Primariei Sectorului 1. Cauzele incendiului nu au fost inca stabilite. (Eduard Pascu)

    Acuzatii - Donatie olandeza cu iz de santaj

    Cetateanul olandez acuzat ca a donat Asociatiei Zambete de Copii din Galati jucarii rupte si lenjerie folosita, Adriaan Egas, a lansat ieri o serie de acuzatii la adresa presedintelui Asociatiei, Niculina Hilohi. Olandezul sustine ca reprezentanta asociatiei galatene a incercat sa-l santajeze, cerandu-i bani pentru a nu dezvalui reporterilor cazul. La randul sau, Hilohi a mers si mai departe cu dezvaluirile si a precizat in fata ziaristilor ca "filantropul" olandez i-a cerut sa-l cazeze doar la mamele copiilor bolnavi de SIDA care sunt necasatorite. (Erik Hoosz)

    Bucuresti - Consilierii PSD au chiulit de la sedinta

    Consilierii generali ai PSD au chiulit ieri de la sedinta de consiliu, dand peste cap toata ordinea de zi. Majoritatea proiectelor n-a mai fost luata in discutie, pentru ca era nevoie de sustinerea a doua treimi dintre consilierii generali. Astfel, intrunirea n-a durat decat cateva minute, fiind aprobate doar cinci proiecte de hotarari din 30. Consilierii Aliantei PNL-PD si-au acuzat colegii de la PSD ca boicoteaza activitatea Bucurestiului. "Nu stim de ce n-au venit. Sunt in greva?, in vacanta?, ar fi trebuit sa ne spuna si noua", au vociferat reprezentantii Aliantei. Singurul membru PSD prezent, dar care nu a participat la sedinta, a fost consilierul Liviu Goncea. "In campanie electorala, niciodata nu s-au tinut sedinte de consiliu", a motivat el. (Monica C. Andrei)

    Procesoman - A dat in judecata statul roman de 250 de ori

    Un timisorean in varsta de 70 de ani a dat in judecata statul roman de 250 de ori pentru recuperarea unor proprietati de peste 240 de miliarde de lei, transmite Rompres. Alexandru Roman a declarat ca a incercat pentru prima data, in anul 1996, sa recupereze mostenirile parintilor si ale bunicilor, iar dupa 250 de actiuni rezolvate nefavorabil de magistratii autohtoni, s-a adresat Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, pe adresa careia a trimis opt dosare, fiind acceptat in audienta o data. Desi a cheltuit cu procesele pana acum peste 2 miliarde de lei, Alexandru Roman declara ca nu va renunta la actiunile sale pana cand nu va intra in posesia averii.

    Proiect - Tichete sociale pentru bolnavii de TBC

    Crucea Rosie Romana, in parteneriat cu Doctors of the World Romania ofera blonavilor de TBC tichete sociale care pot fi utilizate pentru achizitionarea de produse alimentare si de igiena. Tichetele sunt distribuite de voluntarii Crucii Rosii Romane, in fiecare a doua saptamana a fiecarei luni, in incinta dispensarelor de pneumoftiziologie din toate sectoarele Bucurestiului si judetele Ilfov si Constanta. De ele beneficiaza bolnavii care si-au respectat tratamentul pe parcursul lunii anterioare distribuirii. (Oana Antonescu)

    Guvern - 1.200 de miliarde de lei pentru insulina

    1.200 miliarde lei vor fi alocate pentru rezolvarea problemelor legate de insulina, conform unei hotarari aprobate ieri de Executiv, a anuntat, la Palatul Victoria, purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu. Potrivit acesteia, in urmatoarea perioada se vor identifica sursele pentru alocarea restului de pana la 3.070 miliarde lei, necesari pentru acoperirea cheltuielilor legate de asigurarea insulinei pentru diabetici. Banii provin din realocarea fondurilor din bugetul Casei de Pensii si al Ministerului Sanatatii.

    Iliescu - "Imi pare rau ca am jignit magarii"

    Dupa ce cu doua zile in urma Ion Iliescu i-a catalogat pe ziaristii de la un cotidian central cu apelativul "magari", ieri fostul sef al statului a revenit si si-a exprimat la Targu-Mures parerea de rau pentru aceasta exprimare. Dar regretele sale nu au vizat ziaristii, asa cum s-ar putea crede, ci… magarii. "Ieri (n.r. - miercuri, 23 martie) m-am enervat si imi pare rau ca am jignit magarii, care sunt animale mai cumsecade si mai putin agresive", a declarat Iliescu, citat de Rompres. Senatorul PSD a sustinut ca ziaristii care au scris despre el ca ar putea fi inculpat in dosarul Revolutiei au dat dovada de "obraznicie si ticalosie" si ca din acest motiv i-a numit "magari". (A.N)

    Galati - Politistii de proximitate intra in actiune pe role

    Angajatii Inspectoratului Judetean de Politie Galati au prezentat noul mod de deplasare a politistilor de proximitate, care, incepand din acesta vara, vor patrula in zonele aglomerate pe role. Un manechin imbracat in uniforma Politiei de Proximitate din Galati si incaltat cu o pereche de role ultimul tip a fost expus in fata Casei de Cultura a Sindicatelor. Comandantul IJP Galati, comisarul-sef Tache Bocaniala, ne-a declarat ca ideea a fost propusa de seful Politiei de Proximitate. Politistii galateni au in dotare si bibiclete. (Erik Hoosz)
    ×
    Subiecte în articol: observator miliarde