x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 5 iulie 2004

Romania in 5 minute - 5 iulie 2004

05 Iul 2004   •   00:00

Turistii, protejati

40 de inspectori ai OPC formeaza de sambata Minicomandamentul Litoral 2004, care va functiona pe toata perioada sezonului estival. Inspectorii vor verifica zilnic agentii economici. Turistii pot suna, pentru reclamatii, la numerele de telefon 9660 sau 550.550.

Galati - Durbaca, ales presedintele CJ

La sedinta de constituire a Consiliului Judetean Galati, desfasurata vineri seara, PUR a obtinut presedintia consiliului, iar PD si PNL, posturile de vicepresedinti, informeaza Mediafax. In urma votului, presedinte al CJ Galati a fost ales umanistul Eugen Durbaca, iar vicepresedinti, deputatii Victor Paul Dobre (PNL) si Mircea Nicu Toader (PD). In urma votului de la Galati, PUR obtine presedintia celui de-al patrulea consiliu judetean, dupa Buzau (Victor Mocanu), Valcea (Dumitru Buse) si Prahova (Florin Anghel). (Gabriela Antoniu)

Bacau - Ghinion de parasutist

Un tanar parasutist a fost, in timpul unui exercitiu obisnuit de antrenament, la un pas de moarte, informeaza Mediafax. Marius M. (25 de ani), din Buzau, angajat cu contract la o unitate militara din Bacau, si-a dat drumul cu parasuta de la o inaltime de aproximativ 700 metri. La 500 m distanta de sol a incercat, fara succes, sa-si deschida parasuta. Pastrandu-si calmul, tanarul a recurs la a doua parasuta, mai mica, de siguranta. Desi s-a deschis complet, aceasta s-a incurcat insa in atele primei. In urma impactului cu solul, tanarul s-a ales cu o tasare de vertebre. (Camelia Antonescu)

Scandal - Rromii i-au atacat cu furci si topoare pe politisti

Politisti constanteni si trupe DIAS au intervenit sambata, cu gaze lacrimogene si au tras focuri de avertisment, in comuna Valu lui Traian, pentru a calma aproximativ 50 de rromi inarmati cu bate si furci. Politistii fusesera solicitati de fiica unui localnic, care a reclamat ca doi tineri l-au atacat pe tatal sau. Ajunsi la fata locului, oamenii legii au fost intampinati de rromi inarmati cu pietre, bate, furci si topoare. Pentru a-i potoli pe rromi, care ii atacasera pe politisti, trupele DIAS au tras doua focuri de arma in plan vertical si au folosit gaze lacrimogene. (Mariana Craciun)

Sumuleu Ciuc - Cameraman accidentat de cal la un concurs

Cameramanul unui post national de televiziune a fost ranit sambata de un cal, in timp ce filma un concurs de indemanare hipica, organizat la sarbatoarea celor "1.000 de fete secuience" de la Sumuleu Ciuc, informeaza Mediafax. Incercand sa surprinda imagini cat mai spectaculoase, Ferencz Hunor s-a apropiat prea mult de cordonul care delimita pista de alergare si a fost lovit de unul dintre caii manati in viteza de concurenti, care, scapat de sub control, a rupt panglica imprejmuitoare. Animalul a trecut cu copitele peste corpul cameramanului cazut la pamant. Barbatul a scapat cu leziuni usoare. (Camelia Antonescu)

PNTCD - Pleaca Ciorbea, vine Ciuhandu

Victor Ciorbea a demisionat sambata din functia de presedinte al PNTCD, asumandu-si astfel esecul partidului la alegerile locale. Atributiile de presedinte al partidului au fost preluate de catre primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandru, presedinte al Comitetului National de Conducere al PNTCD, pana la Congresul extraordinar al partidului, care va avea loc la 7 august 2004. Ciuhandu a declarat ca nu va renunta la mandatul de primar al Timisoarei, anuntandu-si deja hotararea de a stabili centrul logistic al PNTCD in orasul de pe Bega, iar Executivul sa ramana la Bucuresti.

Raport - Romania, exportatoare de SIDA

Un raport al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) avertizeaza ca Romania este in pragul unei explozii in ceea ce priveste noi cazuri de bolnavi de SIDA, care s-ar putea raspandi in intreaga Europa dupa integrarea in 2007 in UE. Daca estimarile anterioare relevau ca 230.000 de persoane in Europa de Est au SIDA, noile evaluari arata ca numarul persoanelor infectate este de aproape 2 milioane. Pentru ca Romania are ca vecini Ucraina, Rusia si Moldova, tari in care consumul de droguri si numarul de persoane infectate cu HIV a crescut dramatic, agentia ONU se teme ca tara noastra a devenit singura bariera, si ea fragila, intre epidemia de SIDA si Europa. (Ana Ilie)

CEC - Atac mediatic

Presedintele Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), Constantin Teculescu, va fi schimbat din functie inainte de inceperea procesului de restructurare a bancii in vederea privatizarii, anunta Mediafax, citand surse surse oficiale. Teculescu nu este considerat persoana potrivita pentru a conduce activitatea CEC pe parcursul procesului de restructurare, se arata in stirea Mediafax. Contactat telefonic de Jurnalul National, Teculescu a precizat ca nu are cunostinta de aceasta schimbare. "Am aflat de la ziaristi astazi, cand mai multe redactii mi-au pus aceasta intrebare. Nu stiu despre ce este vorba, nu mi-a comunicat nimeni asa ceva", spune Teculescu. Presedintele CEC precizeaza ca numai primul-ministru poate sa schimbe conducerea bancii, in conformitate cu legea de infiintare a CEC. (Daniela Ivan)

Giurgiu - Antrenamente pentru CM de crap

Echipa nationala a Romaniei care va participa la Campionatul Mondial de Crap se pregateste intens pe Balta Hobaia. Dupa doua manse de pregatire, in clasamentul de calificare la aceasta competitie conduce tandemul Guguianu - Denk (foto). Balta Hobaia - una din cele mai mari de pe raza judetului Giurgiu, a fost aleasa datorita potentialului piscicol, dar mai ales pentru faptul ca administratorul acesteia, avocatul Dan Pasat, a oferit gratuit locul pentru selectia si antrenamentul celor care vor reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Crap, organizat peste doua luni de Portugalia. (Vasile Arcanu)
×
Subiecte în articol: observator