x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 5 iunie 2004

Romania in 5 minute - 5 iunie 2004

05 Iun 2004   •   00:00

Grenada antitanc la Judecatorie

O grenada antitanc, provenind din al doilea razboi mondial, a fost gasita joi in curtea Judecatoriei Toplita de catre un muncitor care sapa un sant pentru reteaua de apa, informeaza Mediafax. Grenada era deteriorata, dar avea focosul bine conservat. Specalistii de la Protectia Civila cerceteaza zona pentru a descoperi si alte eventuale materiale explozive.

Am mai scapat de doua capitole de negociere

Romania a incheiat ieri doua capitole de negociere cu Uniunea Europeana. Este vorba despre capitolul 7 - Agricultura, si capitolul 29 - Prevederi Financiare si Bugetare. Echipa de negociatori condusa de Vasile Puscas a finalizat astfel, provizoriu, discutiile cu oficialii Comisiei Europene, in cadrul primei conferinte de aderare din aceasta luna, care a avut loc la Bruxelles. S-a stabilit si valoarea totala a fondurilor nerambursabile de care va beneficia Romania, adica peste 4,7 miliarde de euro. Suma va fi cheltuita, incepand din 2007, pentru subventionarea produselor negociate de autoritati. In urma discutiilor, s-a mai stabilit ca UE va acorda Romaniei prime de productie si procesare pentru 440.000 tone de zahar, s-a renuntat la perioada de tranzitie in domeniul viticulturii si s-a stabilit lista produselor sprijinite, printre care porumbul, graul sau soia. In UE se acorda aproximativ 62 de euro pe tona de porumb. (Irina Cristea)

Anda Adam "si-a uitat vocea" in Bucuresti

Sosita miercuri seara la Craiova pentru a sustine un concert electoral, cunoscuta solista Anda Adam a avut parte de mari emotii. Ea a constatat, chiar in timp ce se pregatea sa urce pe scena, ca si-a uitat CD-ul pentru playback in Bucuresti. In timp ce fanii o tot chemau pe scena, Anda Adam dadea din colt in colt, refuzand sa cante live. Pana la urma, solutia salvatoare i-a fost comunicata, telefonic, de catre un prieten: Anda a fost sfatuita sa mearga in cel mai apropiat magazin si sa cumpere un CD de-al ei. Ceea ce s-a si intamplat, spre bucuria tuturor. (Cristian Vasilcoiu)

Mischie este asteptat inapoi in PSD

Vicepresedintele PSD, Victor Ponta, a auntat ieri ca gorjeanul Nicolae Mischie este bine venit in partidul social-democrat dupa alegerile locale, desi acesta si-a dat demisia din PSD, fiind anchetat de PNA. Aflat in judetul Gorj, impreuna cu Daciana Sarbu, pentru a inaugura un centru pentru tineret, Ponta s-a intalnit cu Mischie cu care tinerele sperante ale partidului de guvernamant s-au dus la discoteca. Chiar daca primirea baronului gorjean a fost mai mult decat calduroasa fata de invitatii de la centru, totusi Ponta nu a putut sa spuna daca Nicolae Mischie se va afla in toamna pe listele PSD pentru Parlament. (Camelia Ionescu)

S-a intors din Anglia pe bicicleta

Un roman plecat in Anglia in urma cu trei ani a revenit ieri in tara, cu bicicleta, dupa aproape o luna de zile in care a parcurs aproximativ 2.700 de kilometri, informeaza Mediafax. Eusebiu Constantin, originar din Sibiu, si-a vizitat de mai multe ori rudele din tara de cand a emigrat in Anglia, dar de fiecare data cu avionul. "Am avut si ceva probleme, depinde de teren. A fost foarte frig in Germania si am facut bronsita", a declarat Constantin. El sustine ca a pornit in aceasta aventura dorind sa-si masoare puterile si pentru ca ii place sa calatoreasca. Sibianul va ramane in tara doua saptamani, dupa care va pleca in Anglia cu avionul.

Politisti rasturnati in prapastie

Patru politisti, din cadrul Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate (DGCCOA) si Antidrog au fost implicati joi dupa-amiaza intr-un accident pe DN 1, la iesirea din Sinaia spre Posada. Politistii se deplasau in coloana pe DN 1, de la Brasov catre Bucuresti, avand sistemele de avertizare (acustice si luminoase) in functiune fiind in misiune. In zona localitatii Comarnic, unul dintre autoturisme, un ARO a derapat, a acrosat un tir ce venea din sens opus apoi s-a rasturnat in decor cazand de la o inaltime de 10 metri. Nimeni nu a fost ranit. (Eduard Pascu)

Cisterna cu benzina, rasturnata pe sosea

O autocisterna care transporta 30 de tone de benzina catre Republica Moldova s-a rasturnat ieri-dimineata pe drumul european E 581, in localitatea vasluiana Valea Grecului, informeaza Mediafax. Aproape jumatate din incarcatura s-a varsat pe carosabil, iar circulatia a fost blocata in zona aproximativ cinci ore. Pompierii care au intervenit sustin ca daca s-ar fi declansat un incendiu, ar fi putut afecta o zona pe o raza de peste 500 de metri. Soferul autocisternei, Iura Andronic, a murit pe loc in urma accidentului.

Toate cinematografele din judet, inchise temporar

In judetul Olt nu mai functioneaza, temporar, nici un cinematograf, dupa ce ultimele trei sali care erau deschise si-au sistat activitatea, informeaza Rompres. La nivelul judetului Olt, pana joi mai functionau doar trei cinematografe, cel mai mare fiind "Alutus" din Slatina, a carui sala are o capacitate de 500 de locuri, urmat de "Central" din Caracal cu 250 locuri si "Dunarea" din Corabia cu 150 locuri. Primul din ele a fost inchis dupa ce personalul a plecat in concediu de odihna, iar la celelalte doua activitatea a fost incheiata pentru ca nu erau rentabile.

Politia Rutiera, "sub acoperire"

Agentii de circulatie din municipiul Botosani vor face controale in trafic la bordul masinilor personale, pentru a nu atrage atentia soferilor si pentru a-i surprinde in flagrant pe cei care incalca legea. "Pentru ca suntem deja in perioada sezonului estival, va trebui sa intensificam eforturile pentru a asigura o disciplina in trafic a conducatorilor auto, a pietonilor, a biciclistilor si a carutasilor", a declarat seful Politiei, comisarul-sef Costica Holca. Acesta a adaugat ca astfel de controale cu masini civile vor fi efectuate de cateva ori pe saptamana. (Cristian Lupascu)

Simpatizantii MISA, la Parchetul Curtii de Apel

Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri recuzarea formulata de aparatorii lui Gregorian Bivolaru importriva judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, care ar fi trebuit joi sa finalizeze discutiile despre arestarea preventiva a lui guru. Aproximativ 200 de simpatizanti ai Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut au protestat ieri la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti fata de modul in care se deruleaza ancheta in cazul MISA. "Guru" Bivolaru este cautat de Politie pentru punerea in executare a mandatului de arestare. (Miruna Pasa)
×
Subiecte în articol: observator