x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

22 Feb 2005   •   00:00

23 FEBRUARIE 2005

Politia ii verifica pe politisti

O echipa de la Corpul de Control al Ministerului Administratiei si Internelor verifica activitatea manageriala si prestatia profesionala a sefilor din Politia constanteana, din care au fost chestionati deja peste 100. Tot ieri a fost demarata si verificarea activitatii la IJP Botosani. (Mariana Craciun)

Surpriza - Directia 5 s-a retras de la Eurovision

Dupa ce s-a bucurat de calificarea in finala pentru Eurovision, Directia 5 a anuntat ca se retrage din competitie. Motivatia pare una extrem de "subtire". Marian Ionescu ne-a declarat ca formatia are un program foarte incarcat pentru luna martie. In conditiile in care Loredana porneste ca favorita, se prea poate insa ca Directia 5 sa se fi speriat de concurenta. Organizatorii si juriul au admis pentru finala nationala piesa "Zi si noapte", clasata initial pe locul 13, compusa de Daniel Robu si interpretata de grupul De la Vegas. (Catalina Iancu)

Recurs - Operele lui Grigorescu asteapta verdictul

Soarta celor 202 opere ale pictorului Nicolae Grigorescu, vandute in anul 1939 Primariei Campina de fiul artistului, Gheorghe Grigorescu, se va decide la jumatatea lunii iunie. Procesul dintre Primaria Campina, proprietarul de drept, si Muzeul National de Arta, detinatorul panzelor si schitelor, se afla in ultima cale de atac, recursul, pe rolul instantei supreme si ar fi trebuit sa se finalizeze ieri. Avocatul muzeului a obtinut insa o noua amanare pentru a aduce fisele operelor revendicate, care vor atesta categoria de bunuri din care acestea fac parte. (Miruna Pasa, Nina Marcu)

Bucuresti - Grenadierul de la Monnet asteapta sentinta

Procesul grenadierului de la Liceul "Jean Monnet" s-a incheiat ieri la Tribunalul Bucuresti, iar magistratii au amanat pronuntarea sentintei pana saptamana viitoare. In timpul audierii, Dragos Ciupercescu a spus magistratilor ca, daca nu i se face dreptate, va merge la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. El a fost trimis in judecata pentru tentativa de omor si vatamare corporala grava. Ciupercescu este acuzat ca in 6 noiembrie 2002 a detonat o grenada pe trotuarul din fata Liceului "Jean Monnet" ranind cinci elevi. (Radu Crivat)

Camera Deputatilor - Ordonanta RAFO a primit vot final

Ordonanta de Urgenta a Guvernului Tariceanu, prin care se suspenda pentru 90 de zile preluarea datoriilor asupra societatilor RAFO SA Onesti si CAROM SA Onesti de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), precum si a oricaror alte acte juridice incheiate in temeiul acesteia, a fost adoptata ieri de plenul Camerei Deputatilor. Ordonanta va fi trimisa spre promulgare sefului statului. (Carmen Vintila)

Tarife - Gaze mai scumpe din aprilie

Scumpirea gazelor naturale, de la 1 aprilie, cu circa 20%, va insemna pentru consumatorii casnici ai Distrigaz Sud un pret mediu de 211 dolari pentru 1.000 metri cubi si de 214 dolari pentru cei ai Distrigaz Nord, a anuntat ieri Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului. In prezent, consumatorii casnici platesc circa 170 de dolari pe 1.000 mc. La cursul BNR de ieri, de 27.500, noile tarife s-ar ridica la 5,8-5,9 milioane de lei /1.000 mc. (A.N. Ionescu)

Plati - Salariatii ARO si-au primit banii

Firma Cross Lander a achitat platile restante catre salariatii ARO. Salariatii uzinei de la Campulung au protestat saptamana trecuta timp de mai multe zile in fata intreprinderii, in asteptarea salariilor neplatite, unele, chiar din luna octombrie a anului trecut. Potrivit societatii, firma poate sa-si atinga obiectivul stabilit de a exporta autoturisme construite in Romania pe pietele din intreaga lume. Pana in prezent, Cross Lander a investit in ARO mai multe milioane de dolari.

Decizie - Robert Sandu ramane cu aceeasi pedeapsa

Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri apelul declarat de Robert Mircea Sandu, impotriva condamnarii la 5 ani de inchisoare pentru trafic de droguri, astfel ca nepotul presedintelui FRF va trebui, in continuare, sa execute pedeapsa. Aparatorul lui Sandu, Doru Viorel Ursu, a spus ca va declara recurs la decizia de ieri, care va fi judecat de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Ancheta - Comisar de politie, inculpat pentru mitas

Procurorii anticoruptie l-au inculpat ieri pentru luare de mita pe un comisar din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor de la Politia Capitalei. Potrivit anchetatorilor, Viorel Miclea ar fi cerut in cursul anului 2000 o spaga de 30.000 de dolari din care ar fi primit aproximativ doua treimi. Mita ar fi fost luata pentru ca ofiterul de politie sa dea o solutie de neincepere a urmaririi penale. (Miruna Pasa)

Bruxelles - Unda verde pentru Romania si Bulgaria

Comisia Europeana s-a declarat ieri favorabila cu privire la aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana la data de 1 ianuarie 2007, dupa ce prima etapa procedurala, adica semnarea tratatelor de aderare programata pentru 25 aprilie, va fi indeplinita. Comisarul pentru Extindere, Olli Rehn, a declarat ca avizul Comisiei constituie un mesaj clar prin care Executivul european saluta intrarea Bulgariei si Romaniei in comunitatea europeana. Olli Rehn a amintit ca mai sunt multe reforme de facut. (Maria Toader)

Bebe prin posta - Administratorul Clinicii Global a demisionat

Angajatii firmei Global Medrom SRL, implicata in scandalul ovulelor de export, s-au intalnit ieri cu reprezentantii Colegiului Medicilor Bucuresti pentru a clarifica daca doctorii din cadrul acestei clinici aveau competenta de a participa la activitati de fertilizare in vitro, transmite Mediafax. Directorul departamentului jurisdictie profesionala si litigii al Colegiului, medicul Liana Ples, a anuntat la finalul intalnirii ca administratorul clinicii a demisionat de la conducerea societatii. Politistii de la Crima Organizata din cadrul Politiei Romane s-au autosesizat legat de scandalul privind fertilizarea in vitro, pentru clienti straini, a unor ovule prelevate de donatoare romance.

Expozitie - Dacia are cel mai mare showroom

Incepand de ieri, marcile Dacia si Renault au un nou spatiu de comercializare amplasat in Bucuresti. Compania Meridian, dealer auto pentru cele doua marci, a deschis in apropierea iesirii spre autostrada Bucuresti-Pitesti cel mai mare showroom din Romania, a carui suprafata totala se ridica la 15.000 de metri patrati, si in care s-au investit aproximativ 4,5 milioane de euro. Noul complex include si un depozit de piese de schimb, un service si o spalatorie. (Catalin Fainisi)

Justitie - Tiriac Jr face plangere impotriva unor procurori

Omul de afaceri Ion Tiriac a anuntat ieri ca fiul sau a depus o plangere penala impotriva magistratilor Flavius Crisnic si Nicolae Neagoe - cei doi procurori care au instrumentat initial dosarul sau, in prezent consilieri ai ministrului Justitiei. Plangerea are la baza prevederile Codului Penal, privind lipsirea de libertate in mod ilegal si infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Plangerea a fost adresata Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
×
Subiecte în articol: observator