x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 6 august 2004

Romania in 5 minute - 6 august 2004

06 Aug 2004   •   00:00

55.000 de bilete la meciul Dinamo - Mancester

Imprimeria Nationala tipareste 55 de mii de bilete pentru intrarea la meciul Dinamo - Mancester, care va avea loc miercuri pe stadionul Lia Manoliu. Acestea sunt realizate pe hartie cu elemente de securitate si tiparite cu cerneala speciala si nu pot fi falsificate. (Daniela Ivan)

Canalul Bistroe - Comisia Europeana cere oprirea lucrarilor

Directia Generala pentru Mediu a Comisiei Europene, in calitate de presedinte al Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea, a solicitat autoritatilor ucrainene sa inceteze constructia Canalului Bistroe, pana cand obligatiile internationale vor fi indeplinite. Intr-o scrisoare transmisa premierului Adrian Nastase, presedintele Comisiei Europene, Romano Prodi, spune ca serviciile de specialitate au intrat in contact cu autoritatile ucrainene referitor la aceasta problema, relateaza Mediafax. Comisia solicita informatii suplimentare despre construirea canalului si consecintele pe care aceasta le-ar putea avea.

Beclean - Sediul primariei, revendicat

Un descendent al contelui Bethlen revendica in instanta sediul institutiei, a declarat primarul orasului Beclean, Nicolae Moldovan, citat de Mediafax. Moldovan a declarat ieri ca exista un proces pe rol la Tribunalul Bistrita-Nasaud intre Primaria Beclean si Iolan Olanda Bethlen, descendentul familiei Bethlen, care revendica sediul institutie, intrucat acesta a fost castelul stramosilor sai. Contele Iolan Olanda Bethlen, stabilit la Oradea, vrea ca imobilul construit in jurul anului 1720 sa-i fie retrocedat in natura. Autoritatile locale sustin ca descendentii familiei Bethlen nu au acte doveditoare pe care sa le prezinte in instanta, motiv pentru care nu pot avea castig de cauza.

Televiziune - Adevarul despre audienta lui "Teo"

In articolul publicat in revista TVmania sub titlul "Teo si Andi, viata la Cap Aurora" si semnat de Iulian Comanescu a aparut informatia conform careia, citam: "Recent, Antena 1 a afirmat ca "Teo, Andi si vedete de serviciu" a fost mutata joia, fiindca manca bataie de la "Folclorul contraataca". Pro TV afirma ca Teo si gasca sunt lideri in segmentul care conteaza, interesant pentru cei care platesc reclame, 18-49 de ani". Conform datelor de audienta furnizate zilnic de TNS-AGB INTERNATIONAL, Antena 1 informeaza publicul cititor ca atat pe intreg publicul Urban, cat si pe segmentul 18-49 de ani, "Folclorul contraataca" a fost pe primul loc in topul audientelor, in editiile din 11.07 si 18.07. Mai mult decat atat, si joia trecuta, 29 iulie, serialul "Intoarcerea lui Sandokan" a fost mai urmarit decat emisiunea lui Teo, Antena 1 fiind lider de audienta atat pe All Urban, cat si pe segmentul 18-49 Urban, adica, asa cum explica articolul din TVmania "segmentul care conteaza, interesant pentru cei care platesc reclame". Pentru Antena 1, ca televiziune comerciala generalista cu oferta completa, tot publicul consumator de televiziune (definit in limbajul de specialitate prin "All Urban") si toate categoriile demografice conteaza - nu doar cel cuprins intre 18 si 49 de ani. (Cristiana Stamatescu)

Verificari - Procuror bihorean, in atentia PNA

Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a solicitat Parchetului National Anticoruptie (PNA) sa verifice temeinicia acuzatiilor de coruptie aduse sefului de sectie din cadrul Parchetului Tribunalului Bihor, Gheorghe Leuca. Conform Mediafax, o echipa de procurori din cadrul Sectiei de Indrumare si Control a efectuat, la 6 iunie, verificari ale activitatii procurorului Gheorghe Leuca, a informat, ieri, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In urma verificarilor, echipa de control a constatat comiterea de catre Leuca a mai multor abateri disciplinare, motiv pentru care procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a dispus, ieri, prin ordin, incetarea delegarii pe functie a acestuia.

Amenintare - Constructorii vor bloca Bucurestiul

Constructorii care deruleaza lucrari in Bucuresti vor bloca prin greva arterele Capitalei, daca nu vor ajunge la un acord cu primaria, potrivit lui Vasile Turcu, vicepresedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii si presedinte al unei companii de constructii. "Ne-am consultat cu patronatele si vrem sa platim taxe mai mari dar rezonabile, ca sa lucram si ziua si sa nu ajungem sa lucram gratis datorita penalizarilor contractuale", a mai declarat ieri Vasile Turcu. (Adrian N. Ionescu)

CFR - Tren de week-end spre mare

CFR Calatori introduce, incepand de astazi, o noua pereche de trenuri Intercity "Sageata Albastra", care va circula la fiecare sfarsit de saptamana, de vineri pana duminica, pe relatia Bucuresti-Constanta si retur. Trenul va pleca din Capitala la ora 15:10 si va sosi in Constanta la ora 17:44. Calatorii vor putea lua trenul Intercity inapoi spre Bucuresti la ora 20:10, cu sosire in Capitala la ora 22:36.

EDITIA a II-a

Strejesti (Olt) - Doua trenuri de marfa s-au ciocnit

Doua trenuri de marfa s-au ciocnit ieri seara, in jurul 19:30, in zona localitatii Strejesti (judetul Olt). Unul dintre trenuri circula pe ruta Piatra Olt - Ramnicu-Valcea, iar celalalt facea manevre in gara. In urma accidentului nu au fost inregistrate victime, insa circulatia feroviara a fost perturbata. Din primele informatii a reiesit ca a fost vorba despre o greseala de manevrare a macazului, astfel ca trenul aflat in circulatie a intrat pe aceeasi linie cu cel aflat la manevre. Cele doua trenuri aveau in compunere vagoane de transport a marfurilor generale.

Decizie - Centralelor pot fi reautorizate si in 2005

Termenul de autorizare a centralelor termice a fost prelungit pana in decembrie 2005. Initial acesta era 1 septembrie 2004. Hotararea a fost luata ieri de Guvern si a fost anuntata de Iulian Iancu, secretarul de stat in Ministerul Economiei. Acesta a mai adaugat ca din cele 650.000 de centrale de apartament care exista au fost reautorizate aproape jumatate. Deoarece preturile practicate pe piata au variat foarte mult de la o firma la alta trebuie reanalizat si modul de desfasurare a activitatii anumitor operatori privati, care au perceput tarife de 1,5 sau 2 milioane de lei, a mai anuntat Iancu. Premierul Adrian Nastase a cerut demiterea directorului Inspectiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat, Mihai Prisacaru. (Daniela Ivan)
×
Subiecte în articol: observator