x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 6 septembrie 2004

Romania in 5 minute - 6 septembrie 2004

06 Sep 2004   •   00:00

Muzeul kitsch-ului

Un muzeu al kitsch-ului, ce va reuni obiecte care nu au de-a face cu arta adevarata, va fi deschis la Scoala Generala nr.5 din orasul Petrila. Muzeul va fi amplasat pe scara de acces a elevilor, pentru ca acestia sa-si poata face o idee despre ceea ce inseamna kitsch-ul. Nu vor lipsi carpetele cu "Rapirea din Serai", lebedele si balerinele din portelan. (Rompres)

LOTO 6/49 - Castig la prima categorie pentru extragerea "Noroc"

Premiul de la prima categorie a jocului loto "6 din 49" de aseara, in valoare de 10.867.057.600 lei, a fost reportat pentru tragerea de saptamana viitoare. Numerele extrase au fost 16, 28, 4, 26, 1, 34. La categoria a II-a 11 persoane au luat 275.824.000 lei, iar la a III-a 787 de jucatori au intrat in posesia a 5.397.318 lei. La tragerea "Noroc" varianta castigatoare a fost: 3, 0, 5, 3, 2, 3, 6, iar suma de 3.949.523.100 a fost castigata de un singur participant. La a II-a categorie premiul s-a reportat pentru extragerea de saptamana viitoare. (Florentina Voicu)

Salariile profesorilor - Solutia Ministerului Muncii - o grila noua

Ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Bogdan Niculescu-Duvaz, a anuntat ieri oferta facuta sindicatelor din invatamant. Este vorba de o noua grila de salarizare elaborata de minister. Potrivit lui Duvaz, cresterile reale vor fi intre 500.000 si 2,5 milioane de lei. "Este ultima oferta pe care o facem. Orice alta solutie ar fi fost conjuncturala", a precizat ministrul. Pe de alta parte, Marius Nistor, liderul Sindicatului "Spiru Haret", afirma ca noua grila reprezinta doar respectarea legii. "Liderii organizatiilor judetene isi exprima nemultumirea. Marti vom avea o sedinta la care va fi invitat ministrul Duvaz pentru a expune grila", a declarat Nistor. (Catalin Pruteanu)

Darova-Timis - Prefectul cauta gardul scolii

"La Darova e ca-n Texas!", acestea au fost primele cuvinte ale prefectului de Timis, Ion Raducanu, dupa "pelerinajul" efectuat in localitatea timiseana. Raducanu a declarat ca nu-si putea inchipui ca pe harta Romaniei exista o localitate in care capii comunei, si nu numai, sunt certati cu legea sau sunt urmariti in diverse dosare penale. "Primarul din Darova doarme-n papuci. Pe seful de Post orice-l intrebi, nu e de competenta lui", a spus prefectul Ion Raducanu. Prefectul a vizitat si scoala din localitate. "Tot gardul, care inconjura scoala, a fost furat. L-am chemat pe seful de Post sa-mi explice unde e gardu’. A spus ca nu e treaba lui. I-am spus ca, daca pana luni, nu gaseste gardu’, poate sa-si caute de lucru in alta parte", a conchis prefectul Raducanu.

Grila - De azi, la Radio Total, stirile prind viteza!

Radio Total isi lanseaza astazi noua grila de programe, in care informatia soseste de doua ori mai des ca pana acum. Ascultatorii vor primi reprizele de stiri din sfert in sfert de ora, intr-un format mult mai dinamic care sa asigure in permanenta contactul publicului cu actualitatea. Revin in program "Ora de stiri", de la ora 18:00 la 19:00 - o recapitulare a zilei realizata de Rodica Culcer, alaturi de opiniile pertinente ale invitatilor din studio - si "Pusculita" prezentata de Cosmin Prelipceanu, de la ora 13:30 la 14:00. Continua si intalnirea zilnica a lui Tudor Musat cu opiniile ascultatorilor, in talk-show-ul "Fir incins", de la ora 12:00. (C.O.)

Hunedoara - Agatata cinci ore intre doi stalpi de inalta tensiune

O tanara parapantista din Timisoara a ramas sambata suspendata mai mult de cinci ore intre doi stalpi de inalta tensiune din Muntii Retezat, dupa ce echipamentul de coborare s-a agatat in firele de curent care strabat zona Brazi, informeaza Rompres. Carla Tomici a scapat cu viata pentru ca, la coborare, a reusit sa se prinda de un fir de garda al liniei de 220 kilovolti. Linia de inalta tensiune a fost decuplata de la retea pentru prevenirea unui arc electric. Fata a fost salvata de doi salvamontisti.
×
Subiecte în articol: observator