x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ROMANIA in 5 minute - 7 septembrie 2004

ROMANIA in 5 minute - 7 septembrie 2004

07 Sep 2004   •   00:00
ROMANIA in 5 minute  -  7 septembrie 2004
2.500 DE EURO PRIMA DE INSTALARE. Medicii care accepta sa lucreze in zonele izolate vor primi o prima de instalare de 2.500 de euro, a anuntat ieri ministrul Sanatatii, Ovidiu Brinzan. Masura face parte dintr-un pachet de masuri aprobat de Guvern pentru asistenta medicala din mediul rural. Din banii primiti de la Banca Mondiala vor fi reabilitate 600 de cabinete medicale, iar 2.000 de astfel de unitati vor fi dotate la standarde europene. Va mai fi organizata si o retea de 15 unitati mobile pentru depistarea si tratarea TBC, dar si pentru cei care vor sa doneze sange.

POLITISTUL HERGHELEGIU, ELIBERAT. Unul dintre politistii arestati in dosarul fratilor Camataru, Robert Herghelegiu (foto), a fost eliberat azi-noapte din arestul preventiv. Procurorii intentionau ieri sa dispuna ca noua masura preventiva impotriva lui interdictia de a parasi localitatea. Cercetat pentru favorizarea infractorului, el a primit de la judecatorii Curtii de Apel Bucuresti doar un mandat pe patru zile, care a expirat. Potrivit Parchetului General, Herghelegiu ar fi incercat sa ii ajute pe doi locotenenti ai Camatarilor, Sile Stan si Nicu al lui Ghioala, in dosarul penal in care el era chiar partea vatamata. (Miruna Pasa)

DOSAR PENTRU MOARTEA UNOR NOU-NASCUTI. Procurorii resiteni cerceteaza circumstantele in care cinci nou-nascuti au decedat in decursul unei singure luni la Spitalul Judetean Caras-Severin, a transmis ieri Parchetul General. Initial, autoritatile au fost sesizate cu privire la moartea unui singur copil, dar in urma cercetarilor declansate la spital s-au descoperit si celelalte cazuri petrecute in perioada iulie-august 2004. Colegiul Medicilor Caras-Severin va desfasura verificari de specialitate, la cererea procurorilor care trebuie sa stabileasca daca cineva se face vinovat de moartea celor cinci nou-nascuti. (Miruna Pasa)

FARA RECLAMA LA STAREA CIVILA. Primarul municipiului Cluj-Napoca a respins solicitarea mai multor avocati clujeni, care doreau sa imparta la Starea Civila carti de vizita pentru "divorturi si partaje", transmite Mediafax. Emil Boc a declarat ieri ca avocatii au dorit sa imparta aceste carti de vizita la sfarsit de saptamana, cand au loc nunti in municipiul Cluj-Napoca. El a spus ca a fost nevoit sa respinga aceste solicitari, precizand ca vrea ca locuitorii municipiului care se casatoresc sa aiba numai amintiri placute despre aceasta zi unica in viata lor.

UN POLITIST A INCERCAT SA-SI INSELE COLEGII. Un inspector principal de la Politia Municipiului Resita a lasat un invatator sa-si asume un accident rutier comis de el, duminica, insa echipajul care a cercetat cazul l-a determinat sa recunoasca adevarul. Accidentul s-a produs in noaptea de sambata, la iesirea din municipiul Resita. Botosaneanul Dorin P. (33 de ani) se afla la volanul unui Ford Mondeo. La urcarea unei pante, masina sa a fost lovita de o Dacia 1300, care a intrat pe sensul sau de mers. Invatatorul Salvattore D. le-a declarat politistilor veniti la fata locului ca el a condus autoturismul Dacia 1300 si ca in masina se mai afla Paul Tirna, inspector principal in cadrul Politiei Municipiului Resita. Soferul Fordului l-a contrazis pe resitean. El a spus politistilor ca Dacia a fost condusa de Paul Tirna si ca invatatorul a sosit dupa accident, la fata locului. Politistul si invatatorul si-au recunoscut faptele.

UN COPAC A CAZUT PESTE O MASINA DIN TRAFIC. Un copac de pe marginea unei sosele din Capitala a cazut ieri peste un autoturism aflat in trafic, cei doi ocupanti scapand ca prin minune din autoturismul aproape distrus, transmite Mediafax. Sotii Balaceanu se aflau intr-un autoturism Cielo care rula pe Splaiul Independetei. In dreptul statiei RATB Opera Romana, un castan s-a rupt si a cazut peste masina, lovind-o din spate. Cei doi ocupanti ai masinii au scapat doar cu o sperietura.

CADRE DIAS CERCETATE PENTRU AGRESIUNE. Politistii au declansat o ancheta dupa ce un barbat a reclamat ca fratele lui a fost batut de luptatori DIAS intr-un bar din orasul Constanta, informeaza Mediafax. Cristinel Capbun sustine ca fratele sau Laurentiu a fost batut, in noaptea de 1 septembrie, de cativa luptatori DIAS, in urma unor neintelegeri cu niste ospatari. Laurentiu a fost dat afara din bar de un lucrator DIAS, care si-a chemat in ajutor patru colegi. Laurentiu Capbun a fost dus la Spitalul din Constanta si internat cu diabet zaharat, contuzie abdominala si infectie la gamba dreapta. Sambata, a intrat in coma si a fost transferat la reanimare. (Mediafax)

DIRECTOR DE SPITAL PASIBIL DE INCHISOARE. Spitalul de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" din Galati are de platit 210 milioane de lei unui medic, dupa ce instanta a decis ca in ianuarie 2001 medicul in cauza a fost ilegal destituit. Suma reprezinta salariul pentru cele trei luni cat doctorul a fost in somaj, dar si pagube morale. Pentru ca spitalul nu a pus in practica hotararea definitiva a instantei, ieri, executorul judecatoresc a cerut initierea platii. In conditiile in care conducerea spitalului se opune punerii in practica a deciziilor finale ale instantei, actualul director al unitatii spitalicesti, dr. Nicolae Bacalbasa, poate sta la "racoare" intre trei si sase luni. Spitalul va plati totusi, urmand sa-i dea in judecata pe cei care in urma cu patru ani au luat decizia destituirii in cauza. (Erik Hoosz)

DISPONIBILIZARI LA ELECTROPUTERE SI STIPO. Guvernul a aprobat recent o hotarare in care se propune ca peste 1.000 de angajati ai Electroputere Craiova si Stipo Dorohoi sa fie disponibilizati, ca urmare a reorganizarii celor doua societati, transmite Mediafax. In actul normativ se propune ca un numar de 600 de salariati, dintr-un total de 3.800 la data intocmirii programului de restructurare, sa fie disponibilizati de la Electroputere Craiova. La societatea Stipo Dorohoi disponibilizarile vor viza 450 de persoane, dintr-un total de 690 salariati.

GALATEANCA IMPUSCATA IN PROPRIA CASA. O galateanca a murit impuscata in propria casa, dupa ce sambata mai multe persoane inarmate si cu cagule pe fata au patruns in imobilul pe care femeia il ocupa impreuna cu familia sa. Chemati la fata locului, politistii galateni au constatat ca locatarii casei, situata pe Strada Razboieni, erau speriati si mai aveau inca semnele legaturilor facute de atacatori. "Intr-una dintre camerele imobilului a fost descoperit, cadavrul Ilenei Margian, o femeie in jur de 53 de ani. Moartea femeii a fost prin impuscare", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei, inspector Cristina Stoian. Din cate se pare, talharii au actionat cu premeditare, avand informatii precise despre valorile care se gaseau in imobilul de pe Razboieni. (Erik Hoosz)
×
Subiecte în articol: observator