x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 8 septembrie 2004

Romania in 5 minute - 8 septembrie 2004

08 Sep 2004   •   00:00
DONALD SUTHERLAND, DIN NOU IN ROMANIA. Cunoscutul actor american Donald Sutherland va veni in curand in Romania pentru a participa, la Buftea, la realizarea productiei "An American Haunting". Alaturi de el, in filmul care se va turna incepand din luna octombrie se va afla si actrita Sissy Spacek. Donald Sutherland a mai fost prezent pe platourile de filmare din Romania acum doi ani, cand a filmat impreuna cu Nicole Kidman si Renee Zellweger la Cold Mountain. "An American Haunting" porneste de la un fapt real, despre care au fost publicate foarte multe carti si articole in presa din intreaga lume. Scris si regizat de Courtney Solomon, filmul este legenda fascinanta a spiritelor care au bantuit casa familiei Bell din Tenesee, intre 1917-1921, pana cand chinurile si raul care le terorizase viata aveau sa ia sfarsit. (Sebastian S. Eduard)

UCIS IN BATAIE DE POLITISTI. Barbatul care a fost batut la Constanta de mai multi lucratori DIAS a decedat, luni seara la Spitalul de Urgenta, transmite Mediafax. Laurentiu Capbun a ajuns la spital saptamana trecuta, avand o criza de diabet, dar si o contuzie, dupa ce a avut o altercatie cu o echipa a trupelor speciale ale politiei.

A INCETAT DIN VIATA GRIGORE GHEBA. Autorul culegerilor de matematica de pe care au invatat milioane de elevi, Grigore Gheba, a murit ieri dimineata la varsta de 92 de ani. Din 1958, cand a editat prima lui publicatie de matematica, a redactat 34 de culegeri care s-au tiparit in peste 6 milioane de exemplare. Din 2001 ii poarta numele un concurs de matematica pentru mii de elevi din clasele IV-IX, care se tine de doua ori pe an. Grigore Gheba s-a nascut in 1912, intr-un sat de munte din judetul Vrancea. Inmormantarea va avea loc joi la ora 11, la Cimitirul Ghencea-Militar. (Alex Nedea)

CERSETORII SI PROSTITUATELE, PE AGENDA PREFECTULUI. Copiii strazii, cersetorii si prostituatele au ajuns din nou pe agenda prefectului Capitalei, de data asta in persoana lui Dan Darabont. Subiectul a mai fost discutat si pe vremea altor prefectI, insa fara succes. Operatiunile de identificare si strangere a oamenilor strazii nu vor avea mari sanse pentru ca sistemul nu este bine pus la punct. Primariile de sector nu dispun de centre de triere si cazare a cersetorilor si vagabonzilor. Actiunea anuntata de Darabont poate fi considerata moarta inca din start. Cei care vor fi prinsi se vor intoarce tot in strada. (Monica Andrei)

TIRIAC JUNIOR, DIN NOU LA PARCHET. Ion Tiriac junior si prietena lui Ileana Lazariuc au fost audiati ieri din nou la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul supranumit "Cocaina", in care mai sunt implicati, printre altii, Raluca Sandu - fiica presedintelui Federatiei Romane de Fotbal - si varul ei, Robert Mircea Sandu. Este prima audiere a celor doi dupa ce procurorii au declansat urmarirea penala impotriva lor, pe 24 iunie. Dupa trei ore de audieri, Tiriac jr. a parasit Parchetul declarand ca lasa Procuratura sa-si faca treaba. Ion Alexandru Tiriac este invinuit de trafic si consum de droguri, dar si pentru ca a pus la dispozitie locuinta in vederea consumului de stupefiante. (Miruna Pasa)

BADEA - DISCULPAT, DUTA MAI ASTEAPTA. Prezentatorul TV Mircea Badea a obtinut ieri de la Parchetul General un document oficial care atesta ca nu are nici o calitate in dosarul fratilor Camataru. Colegul sau de breasla, Oreste, astepta la ora inchiderii editiei aceeasi confirmare din partea procurorilor. Senatorul Vasile Duta nu s-a prezentat ieri la intalnirea pe care trebuia sa o aiba cu procurorii care instrumenteaza acest dosar. Numele celor trei au fost vehiculate in mass-media ca fiind clienti ai prostituatelor fratilor Nutu si Sile Camataru. (Miruna Pasa)

DIRECTOR DE SPITAL ARESTAT PENTRU CORUPTIE. Directorul administrativ al Spitalului Clinic de Adulti din Cluj, Emilia Roman, a fost arestat ieri pentru instigare la fals intelectual, abuz in serviciu, fals si uz de fals, prin care ar fi cauzat institutiei sanitare un prejudiciu total de aproximativ 1,5 miliarde de lei. Potrivit Parchetului Anticoruptie, Emilia Roman l-ar fi determinat pe Gheorghe Pop, functionar al spitalului arestat acum doua saptamani in urma unui flagrant, sa intocmeasca o factura fiscala falsa. Mai mult, in primavara acestui an directoarea ar mai fi semnat in fals un contract in valoare de 1 miliard de lei. Cele doua documente prevedeau plata sumei de 1,5 miliarde, unei firme din localitatea Floresti, pentru niste lucrari de constructie care nu au fost executate niciodata. (Miruna Pasa)

VIP-URILE AU CURATAT MALUL BRATULUI SFANTU GHEORGHE. Fundatia "Salvati Delta Dunarii" condusa de Liviu Mihaiu a organizat ieri-dimineata, pe bratul Sfantu Gheorghe, o actiune de curatare a celor doua maluri ale fluviului, in incercarea de a atrage atentia opiniei publice asupra poluarii care exista in Delta. Inarmati cu saci de plastic pentru gunoaie, la actiune au participat ministrul Mediului, Speranta Ianculescu, Daciana Sarbu, Mona Musca, Deana Deac sau Cristiana Copos, care au curatat malul stang al bratului Sfantu Gheorghe, in apropiere de localitatea Murighiol. Au fost stransi peste 20 de saci de deseuri, care vor fi incinerate.

"CUM MA VEZI SI CUM TE VAD". "Sunteti, in realitate, mult mai frumosi" sunt cuvintele pe care caricaturistul Marian Avramescu le adreseaza numeroaselor personalitati pe care le-a surprins in ultimul sau album, aparut recent la editura AM Press. De la Regele Mihai la Adrian Nastase si de la Ion Iliescu la Gica Hagi, printre cei prezenti in colectia "Cum ma vezi si cum te vad" se numara oameni politici, afaceristi, dar si ziaristi. Cele mai multe din cele 101 de portrete sunt insotite de comentarii ale personajelor caricaturizate. Lansarea oficiala a albumului va avea loc luni la ora 13:00, la sediul editurii AM Press din Strada Sf. Voievozi nr. 21, din Bucuresti.

×
Subiecte în articol: observator