x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 9 septembrie 2004

Romania in 5 minute - 9 septembrie 2004

09 Sep 2004   •   00:00

Aparatura medicala care ucide

Un pacient aflat pe masa de operatie la Spitalul de Urgenta Constanta a fost in pericol sa-si piarda viata, ieri dimineata, dupa ce aparatul foarte vechi de anestezie s-a blocat, informeaza Mediafax. El a supravietuit numai datorita anestezistului care i-a facut respiratie artificiala.

Braila - Politist mituit, prins in flagrant de colegii lui

Un agent brailean de Politie a fost prins in flagrant, chiar de catre propriii colegi, in timp ce primea suma de un milion de lei, de la un sofer caruia ii promisese ca nu-i va face dosar penal, pentru ca l-a prins conducand fara permis. Flagrantul, organizat marti seara, a fost realizat de ofiteri din cadrul Serviciilor de Investigare a Fraudelor si Informatie si Protectie Interna, impreuna cu un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Braila. "Agentului Draghici i s-a intocmit dosar penal, care a fost inaintat Parchetului", a declarat comisarul-sef Marian Fincu, de la IJP Braila. Politistul va fi suspendat din functie daca procurorii vor declansa urmarirea penala impotriva acestuia. (Nicoleta Butnaru)

Arestare - Primul suspect in cazul francezului ucis la Arad

O femeie de 29 de ani din Brasov a fost retinuta de procurori marti seara, acuzata ca l-ar fi ucis pe cetateanul francez gasit acum aproape o luna in masina sa, pe un lan de porumb de langa municipiul Arad, informeaza Mediafax. Liliana Daniela Redenciuc a fost identificata dupa mucurile de tigara descoperite la fata locului si care au fost expertizate genetic. Procurorii au ajuns la femeie dupa ce in bagajele francezului au fost descoperite chitante care demonstrau ca a primit sume de bani in euro de la francez pe adresa ei din Poiana Brasov. Anchetatorii sustin ca femeia ar fi putut avea si un complice, chiar concubinul ei.

Protocol - Judetul Alba, infratit cu o provincie chineza

Judetul Alba si provincia chineza Gansu s-au infratit in urma recentei vizite a delegatiei Consiliului Judetean si a oamenilor de afa-ceri din judet in Republica Populara Chineza, iar Camerele de Comert si doua universitati din cele doua zone "surori" au semnat protocoale de colaborare. Vicepresedintele CJ, Nicolae Popa, considera acest acord ca fiind "o premiera istorica". Actul de colaborare va sta la baza cooperarii in mai multe programe economice si sociale. O delegatie similara din provincia Gansu va efectua luna viitoare o vizita in judetul Alba. (Lucian Dobrater)

Brasov - Miliardar bataus, lasat in libertate

Afaceristul brasovean Claudiu Dragoi fost director general al FC Brasov si locotenent al lui Ioan Neculaie a fost retinut ieri de politistii brasoveni in urma unui scandal petrecut in barul Dolce Vita. Transportat la Sectia 1 de Politie, Dragoi a avut o altercatie cu un agent de politie pe care l-a si doborat inainte de inceperea interogatoriului. Afaceristul, la randul sau, a reclamat brutalitatea cu care a fost adus la sectie si a obtinut certificat medico-legal. Judecatoria Brasov si, ulterior, Tribunalul Brasov au decis insa eliberarea lui Dragoi. (Libiu Mateescu)

Protest - Functionarii publici picheteaza Prefecturile

Membrii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Publica Locala vor relua de maine actiunile de protest, intre orele 9:00 si 10:00. Cei 15.000 de sindicalisti vor picheta prefecturile cerand finalizarea proiectului de lege privind salarizarea functionarilor publici, acordarea primei de vacanta si a tichetelor de masa. Protestele vor continua la 21 septembrie cu pichetarea Guvernului si cu o greva de avertisment pe 28 septembrie. In cazul in care solicitarile lor nu vor fi solutionate, sindicalistii ameninta cu declansarea grevei generale incepand cu 5 octombrie. (Cristian Petru)

Razbunare - Tiganii au luat cu asalt Spitalul Judetean Valcea

Spitalul Judetean Valcea a fost luat cu asalt de cateva zeci de tigani, dupa ce o fetita de etnie rroma a fost ucisa in urma unui accident rutier provocat de un sofer roman. Tiganii au intrat in incinta spitalului, cu gandul sa-l linseze pe autorul accidentului. A fost nevoie de interventia politistilor de la Departamentul de Interventie Rapida pentru ca soferul sa scape cu viata. Denisa M., de 5 ani, fusese lovita de o Dacie apartinand firmei Confimex. Rudele fetitei cereau razbunare si erau chiar dispuse sa intre in puscarie, numai sa-l poata ucide cu mainile lor pe autorul accidentului. (Octavian Herta)
×
Subiecte în articol: observator