x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în care se poate! Copiii scriu, adulții fac daruri

România în care se poate! Copiii scriu, adulții fac daruri

de Oana Portase    |    30 Noi 2015   •   09:09
România în care se poate! Copiii scriu, adulții fac daruri

Roxana Dumitru este unul dintre îngerii care lucrează la Asociația Pavel și le aduce alinare copiilor bolnavi de cancer de la Spitalul Fundeni. După ce chiar ea a învins nemiloasa boală, a continuat să se dedice unei cauze nobile. Are grijă de „picii cu branulici”, așa cum îi alintă ea. Special pentru ei, Roxana a demarat un proiect de succes: scrisorile pentru Moș Crăciun.

„Este un proiect care se desfășoară acum pentru al patrulea an cu succes. Succesul îl dau oamenii și omenia din ei. Noi postăm scrisorile copiilor pe un blog și de acolo oamenii își aleg câte o scrisoare și, în comun cu prieteni sau colegi, ori de unii singuri, îndeplinesc dorințele copiilor”, explică Roxana. Ajutorul pentru acest proiect a venit natural, foarte mulți oameni au vrut să facă ceva pentru copii, iar Roxana Dumitru le-a arătat calea.

„Mi-am dat seama că de Crăciun sunt foarte mulți dintre prietenii noștri, oameni din jurul prietenilor noștri, care știu despre noi și spun că vor să aducă o bucurie copiilor în spital. Aici sunt mulți copii internați, însă mulți și pleacă acasă, iar ei nu ar primi cadouri. Copiii vin din diverse colțuri ale țării, iar poate acolo părintele nu are bani să îi cumpere o bomboană sau o portocală. Și atunci m-am gândit că cel mai bine este ca Moș Crăciun să meargă direct la părinte acasă. Am multe povești frumoase pe care mi le închipui cu ochii minții. Îmi povestea o mamă cum fetița țipa de bucurie: «Uite, chiar există Moș Crăciun!» Pachetele sunt trimise acasă prin curierat, iar copilul este încântat de surpriză”, povestește Roxana.
Roxana Dumitru își pune în continuare speranțele în oamenii simpli.
 

×