x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

15 Ian 2008   •   00:00
BÅTRÂNE ÎNCARCERATE. Trei femei din comuna argeşeană Valea Danului, cu vârste de 77, 58 şi respectiv 69 de ani, mamă, fiică şi nepoată, au fost încarcerate ieri-dimineaţă la Penitenciarul Colibaşi, după ce au ignorat o hotărâre judecătorească privind proprietatea unui teren. Fiecare dintre ele are de ispăşit o pedeapsă de câte un an şi trei luni de închisoare. Cele trei pensionare vor fi supuse unor examene medicale care să dovedească dacă pot suporta regimul de detenţie. (Elly Cîrstea)


16:09 – CONSTANŢA
CEAŢÅ. Porturile maritime au fost redeschise, la mai bine de 30 de ore după ce fuseseră închise din cauza ceţii.
HACKERI. Site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost atacat de hackeri pentru a treia oară. Problema a fost rezolvată.

16:14 – MÅSURÅ
ARAD. Prima de Crăciun a directorului ASP Arad, care a stârnit mari nemulţumiri în cadrul instituţiei la sfârşitul anului trecut, a fost redusă de la 30.000 de lei la 8.000 de lei, astfel că acesta trebuie să returneze restul de bani, a anunţat ieri prefectul judeţului, Gavril Popescu.
INTERNARE. Scriitorul Fănuş Neagu a fost internat la Spitalul Elias din Capitală, informează Antena 3. El suferă de cancer, iar surse medicale au declarat că boala s-a generalizat. Aceleaşi surse spun că Fănuş Neagu este internat de o săptămână în secţia de medicină internă a spitalului.


CLUJ - Audierea lui Toma Rus, amânată
DNA Cluj a amânat ieri audierea fostului adjunct al şefului Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog, Toma Rus, la cererea avocatului acestuia, Gheorghiţă Mateuţ, care a invocat o excepţie de neconstituţionalitate. Rus este cercetat de DNA pentru spălare de bani, trafic de influenţă, stabilirea cu intenţie a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială a bunurilor operatorilor economici, la care statul este operator, şi complicitate la delapidare.


PNL - Bolojan ar putea fi retras din Guvern
PNL intenţionează să îl retragă pe Ilie Bolojan, fost prefect al judeţului Bihor, din funcţia de secretar general al Guvernului şi să îl susţină la alegerile locale pentru postul de primar al municipiului Oradea, au declarat pentru Mediafax surse politice. Ilie Bolojan a ocupat postul de prefect al judeţului Bihor până în luna aprilie 2007, când a fost numit secretar general al Guvernului, o dată cu reorganizarea Executivului.


OLT - Poliţist acuzat că a violat două liceene
Un poliţist din judeţul Olt este cercetat în stare de libertate alături de alţi cinci tineri într-un dosar în care toţi sunt acuzaţi de viol de două eleve din Slatina, transmite Mediafax. Agentul de poliţie Ferenc Janos Rakoczi, ajutorul şefului de post din comuna Tătuleşti, a declarat că nu a participat la viol, ci doar a stat puţin în imobilul unde a avut loc violul.


OVIDIU - Elevi înecaţi în Lacul Siutghiol
Doi liceeni au murit îngheţaţi în apele Lacului Siutghiol, iar alţi doi au fost salvaţi, după ce adolescenţii au chiulit de la ore pentru a se juca pe gheaţă. Cei patru elevi de clasa a IX-a, împreună cu alţi doi colegi, învăţau la Şcoala de Arte şi Meserii din Ovidiu şi au plecat de la ora de construcţii pentru a se juca pe gheaţa Lacului Siutghiol. Doi dintre ei au rămas la mal, dar ceilalţi patru s-au avântat pe lac. Gheaţa a cedat sub greutatea lor. Doi copii nu au mai putut fi salvaţi, iar un al treilea a ajuns la spital în şoc hipotermic. (E. Sava)


BUZÅU - Eleve accidentate pe zebră
Două eleve au fost lovite de o maşină ieri pe o trecere de pietoni din localitatea buzoiană Costeşti, de pe DN 2 E 85, victimele fiind transportate la Spitalul Judeţean Buzău. Primele informaţii furnizate de poliţişti arată că cele două fetiţe au fost lovite de o Dacia 1300, înmatriculată în Galaţi şi condusă de un poliţist. Accidentul s-a produs în momentul în care cele două fete se îndreptau spre şcoală, ele traversând pe trecerea de pietoni situată în imediata apropiere a unităţii de învăţământ din Costeşti. (Mihai Bunăziua)


SEVERIN - Dosar penal pentru adjunctul puşcăriei
Directorul adjunct al Penitenciarului din Drobeta Turnu-Severin, colonelul Sever Sâma, s-a ales cu dosar penal, el refuzând să i se recolteze probe biologice după ce, în noaptea de duminică spre luni, maşina sa a fost implicată într-un accident rutier, transmite Mediafax. Potrivit poliţiştilor, Sâma nu a recunoscut că se afla la volan în momentul producerii incidentului, susţinând că maşina era condusă de un vecin. Dacă se dovedeşte că el a fost la volan, colonelul Sâma riscă o pedeapsă cu închisoarea între doi şi şapte ani.


DECIZIE - Mazăre câştigă un proces cu IGPR
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre (foto), susţine că a câştigat un proces cu Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi urmează să primească despăgubiri de 500 de milioane de lei vechi de la instituţie. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Procesul a fost intentat de edilul constănţean după ce, în august 2006, pe site-ul IGPR ar fi apărut un comunicat care îl acuza pe acesta că ar fi creat un prejudiciu de şase milioane de euro, împreună cu alţi funcţionari din Primărie, prin atribuirea preferenţială a unor contracte finanţate cu bani publici. (E.S.)


VASLUI - Un casier s-a sinucis pentru o confuzie
Casierul primăriei vasluiene Tăcuta s-a spânzurat în propria locuinţă, după ce a crezut că i-ar lipsi din casa de bani a instituţiei 30.000 de lei, informează Mediafax. Ancheta poliţiştilor a stabilit însă că tânărul de 37 de ani şi-a luat viaţa fără nici un motiv, pentru că nu lipsea nici un ban din vina sa. În realitate era vorba doar de o neconcordanţă între actele contabile şi suma existentă în casierie. (A.I.)

×
Subiecte în articol: observator