x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in cinci minute

Romania in cinci minute

27 Dec 2006   •   00:00
Romania in cinci minute

OTOPENI - Incident pe aeroport
Un avion AN124-100 Cargo al companiei aeriene Volga - Dnepr din Ucraina a fost implicat intr-un incident pe Aeroportul International "Henri Coanda" din Bucuresti. In timp ce executa manevrele de decolare pe pista aeroportului, aparatul de zbor - care este de foarte mari dimensiuni - a acrosat unul dintre stalpii de iluminare ai pistei. Planul aeronavei a fost afectat, informeaza Antena 3. La bord se afla numai echipajul de zbor.

TRAFIC - Soferi mai cuminti in Capitala
In Ajunul sarbatorilor si in prima zi de Craciun, conform informatiilor Politiei Rutiere, soferii bucuresteni au fost mai cuminti in trafic decat de obicei. In ultimele doua zile, politistii au ridicat doar sase permise, iar in alte 110 cazuri au fost aplicate sanctiuni pentru depasirea vitezei regulamentare, fara a fi retinut vreun permis de conducere.

IASI - Sediul Prefecturii va fi sfintit
Dupa arestarea fostului prefect si sinuciderea fostului subprefect, actuala conducere a Prefecturii Iasi a decis sa sfinteasca sediul institutiei. Unii din angajatii Prefecturii cred ca institutia este blestemata si considera ca doar interventia lui Dumnezeu va alunga duhurile rele. Un sobor de preoti va sfinti cladirea Prefecturii imediat dupa Craciun, la 28 decembrie. (NewsIn)

RECURS - Craciun dupa gratii pentru Scaletchi
Presedintele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului, Florentin Scaletchi, si-a petrecut Craciunul in arest. Curtea de Apel a admis recursul procurorilor, dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti stabilisera anterior ca liderul OADO poate fi cercetat in libertate. Scaletchi este acuzat ca ar fi cerut bani de la detinuti in schimbul carora promitea ca va interveni pe langa anumiti magistrati.

PAZA - Mai multi politisti de Sarbatori
In perioada Sarbatorilor de iarna, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti va suplimenta numarul oamenilor legii trimisi pe strazi. Aproximativ 2.000 de politisti vor asigura ordinea si linistea publica in aceasta perioada. In noaptea de Revelion vor fi pe teren 1.840 de politisti bucuresteni, dintre care 1.500 de Ordine Publica, 300 de la Politia Rutiera si 40 pentru investigatii criminale.

TAXA - 15 lei pentru schimbarea sexului
Craiovenii care doresc sa isi schimbe sexul vor fi nevoiti sa plateasca municipalitatii o taxa extrajudiciara de timbru mai mare cu 5 lei. Aceasta taxa se percepe pentru "inregistrarea, la cerere, in actele de stare civila, a schimbarii numelui si a sexului" si va fi, de acum, de 15 lei noi. Edilii craioveni reduc insa taxele atunci cand vine vorba de casatoriile angajatilor primariei si copiilor acestora, dar si in cazul consilierilor locali.

ELICOPTER PRABUSIT - Audieri pe patul de spital
Procurorii militari care ancheteaza accidentul de elicopter de la sfarsitul saptamanii trecute, din Muntii Bargaului, au audiat doi dintre membrii echipajului internati la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti. Elicopterul SMURD Targu-Mures s-a prabusit sambata in judetul Bistrita, in timp ce se indrepta spre o interventie la Vatra Dornei cu patru oameni la bord. Acestia au supravietuit accidentului si au fost gasiti in padure dupa cateva ore de cautari.

NESANSA - Cele doua siameze au murit
Cele doua fetite siameze nascute in maternitatea din Craiova au murit ieri la pranz in urma unor complicatii neurorespiratorii. Starea de sanatatea a micutelor se inrautatise inainte de Craciun, intrucat inima pe care o imparteau batea tot mai slab. Siamezele au fost botezate crestineste chiar in noaptea de Ajun, ele primind numele de Andreea si Nicoleta. Parintii fetelor nu au bani nici sa le inmormanteze. Inca de la nastere, medicii romani, dar si din strainatate au afirmat ca sansele de supravietuire ale siamezelor erau nule. (Alexandra Chivu)

×
Subiecte în articol: observator