x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în criză, de râs: Băsescu tunde oi, Boc joacă la loz-în plic

România în criză, de râs: Băsescu tunde oi, Boc joacă la loz-în plic

00 0000   •   00:00

Prins în băile mulţimilor la "Hora Bucovinei", Traian Băsescu, a dovedit virtuozitate în îndeletnicirile stămoşeşti ale oieritului, proces în care, până acum, singurul competitor manifest fusese doar Gigi Becali.

Într-un turneu fulger la stânele din partea locului a reuşit încă o dată să obţină din plin simpatia populară. La prima dintre ele a devenit proprietar peste chimirul unuia dintre oieri, oferind fiscului o metoda cât se poate de inedită de colectare a taxelor şi impozitelor.

Cum condiţiile economico-sociale nu ofereau şanse prea mari ca acest chimir să fie şi plin, zburdalnicul preşedinte a sărit pârleazul în ograda vecină alăturându-se voinicilor care "stilizau" ovinele, adică le tundeau. Român fiind, deci priceput în toate, Preşedintele, a cosmetizat cu mişcări abile contemporana Mioriţă, lăsând cu gura căscată colegii de conjunctură, mult mai experimentaţii în acest domeniu. Exerciţiul de admiraţie la care a fost supus l-a îndemnat pe starostele stânei să-şi dea şi haina de pe el, astfel sumanul bucovinean are toate şansele să vadă Bucureştii, şi nu oricum, ci de la Cotroceni.    

Şi asta nu-i finalul, agenţiile de presă anunţau că la ora transmiterii acestei ştiri, Băsescu se îndrepta, prin mulţime, spre alte stâni....


În tot acest timp, duduind ca şi economia, separaţia puterilor în stat era în funcţiune. Lansând candidaturi europarlamentare puterea executivă era în Braşov.

Scapat de negocierile dure cu FMI-ul, de problema englezescului "aviara gripa", prim-ministrul Boc s-a relaxat oferind autografe cetăţenilor, ba chiar a devenit, urmând un exemplu mai înalt, prim-ministru-jucător... la loz-în-plic. Opinia publică a râmas în total neinformată despre cantitatea şi calitatea norocului lui Boc, acesta băgând cele trei lozuri cumpărate în buzunar, fără a le răzui. Trebuie menţionat că economia subterană a fost spulberata de eleganţa cu care Boc a ignorat şi cele trei tarabe de alba-neagra aflate în aceeaşi zonă....

Cu siguranţă aceste secvenţe din realitatea înconjurătoare nu vor fi singulare în demonstrarea faptului că avem o clasă politică care este aproape de noi, oamenii ţării!

 

 

×
Subiecte în articol: observator Traian Băsescu gigi becali