x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, în topul celor mai evitate ţări de către turiştii britanici

România, în topul celor mai evitate ţări de către turiştii britanici

02 Aug 2010   •   00:00

Campaniile de promovare a turismului românesc nu par să fi ajuns la buzunarele şi la inimile britanicilor, care, potrivit unui sondaj publicat de The Guardian, au pus ţara noastră în topul destinaţiilor pe care le evită în această vară.



Ţara de care se vor feri cel mai mult britanicii în această vară este Grecia, nominalizată de 13% din cei care au participat la sondaj. A doua în topul "evitatelor" este Islanda, unde nu s-ar duce 9% din respondenţi, urmată de Turcia şi Rusia, fiecare nominalizată de câte 7% din britanicii care au participat la sondaj.
Clasamentul ţărilor pe care britanicii sunt tentaţi să le ocolească este continuat de România, nominalizată de 5% din cei care au participat la sondajul făcut de asociaţia CSMA Club.
Datele mai arată că o treime din britanici nu vor ieşi din ţară în această vacanţă. Principalele motive care-i fac să rămână pe plaiurile naţionale sunt instabilitatea din zona euro, teama că un nou nor de cenuşă ar perturba traficul aerian, dar şi grevele anunţate de personalul unor companii aeriene.
Suma medie pe care o familie britanică se pregăteşte să o cheltuiască pentru un concediu între graniţele Regatului este de 980 de lire sterline.

×
Subiecte în articol: observator