x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, pe primul loc în UE la lipsa de duşuri şi toalete

România, pe primul loc în UE la lipsa de duşuri şi toalete

24 Feb 2011   •   11:44
România, pe primul loc în UE la lipsa de duşuri şi toalete
153486-.jpgPotrivit celui mai recent raport Eurostat, valabil pe anul 2009, România conduce detasat în clasamentul statelor în care locuitorii nu au nici duşuri şi nici toalete. Astfel, aproape jumătate dintre români trăiesc în condiţii care amintesc mai degrabă de evul mediu. 42% dintre ei nu au toaletă conectată la sistemul de canalizare, în timp ce peste 41% dintre români nu dispun nici măcar de baie sau duş. România este urmată în raportul Eurostat de Bulgaria, în ceea ce priveşte lipsa unei toalete moderne.

La distanţă de ţara noastră, pe locul al doilea într-un top al condiţiilor de trai din statele Uniunii europene, se află vecinii de la sud de Dunăre. Doar 26% dintre bulgari au toaleta în curte. Letonia e pe locul al treilea, cu 18 procente, scrie antena3.ro. Media europeană este de doar 3,5 procente, în timp ce 3,1% dintre repondenţi nu au toalete conectate la sistemul de apă-canal.

Raportul mai arată că aproape 56% din români trăiesc în locuinţe supraaglomerate. Oamenii, în special cei de la blocuri, se plâng şi de calitatea proastă a locuinţelor: un sfert dintre români spun că au igrasie în case.

×