x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, pe primul loc la „exportul” de prostituate

România, pe primul loc la „exportul” de prostituate

19 Ian 2010   •   00:00
România, pe primul loc la „exportul” de prostituate

Ţara noastră se „remarcă” prin faptul că este pe primul loc în topul ţărilor de origine a prostituatelor imigrante din 25 de state. Pentru a întocmi „harta” prostituţiei, autorii studiului au luat legătura cu 26 de organizaţii, guvernamentale sau nu, cu care colaborează în cele 25 de ţări vizate.



Studiul intitulat „Sex work in Europe” a fost lansat la finalul anului trecut şi este axat pe „cartografierea” scenei prostituţiei în Europa şi pe identificarea riscurilor la care se expun imigranţii care îşi vând trupul şi clienţii lor. Cercetarea, care a cuprins intervalul 2006 si 2008, a fosr surprinzătoare: prostituatele românce le-au întrecut pe rusoaice, campioane până în 2006.

Autorii studiului menţionează însă faptul că, per total, 12 la sută din prostituatele chestionate au menţionat România ca ţară de origine, ceea ce înseamnă că sunt cele mai numeroase pe plan european., scrie replicaonline.ro Sunt însă cele mai „vizibile” în majoritatea ţărilor europene. „Rezultatele, de asemenea, nu ar trebui sa fie considerate absolute. Asta, în principal din cauza „dificultăţilor extreme în colectarea informaţiei ce prezintă corect industria sexului şi lucrătorii ei”.

×
Subiecte în articol: observator