x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, pregătită să facă faţă atacurilor informatice

România, pregătită să facă faţă atacurilor informatice

29 Sep 2011   •   08:57
România, pregătită să facă faţă atacurilor informatice

Tara noastra poate face fata cu brio atacurilor informatice, a declarat, astazi, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, precizat Valerian Vreme.

"Astazi lansam oficial Centrul national de raspuns la incidente de securitate cibernetica CERT-RO, sub egida Agentiei Europeane pentru securitatea retelelor si a informatiei (ENISA), centru acreditat sa previna si sa apere sistemele IT ale statului de atacurile cibernetice. Consider ca Romania este pregatita sa faca fata atacurilor informatice, mai ales ca avem companii romanesti bine pozitionate pe piata mondiala a securitatii informatice. La ora actuala, mai mult de 200 de milioane de utilizatori din intreaga lume folosesc antivirusi romanesti, iar in Coreea de Sud, tara cu cea mai mare viteza medie a conexiunilor la internet, 95% din produsele antivirus folosesc tehnologii romanesti", a precizat Valerian Vreme, la un eveniment privind noile provocari globale de securitate cibernetica.

Vreme a spus ca CET-RO este un proiect important in conditiile in care viitorul apartine erei digitale, iar atacurile informatice sunt tot mai sofisticate si mai targhetate.

"Studiile arata ca in Romania peste 64% din copii sub 14 ani folosesc internetul, iar 59% dintre acestea acceseaza zilnic pagini web si jocuri virtuale. Mai mult, in ultimul timp vanzarea etnoboainicelor se face pe Internet. De aceea siguranta pe Internet este extrem de importanta pentru Romana", a spus ministrul Comunicatiilor, potrivit Agerpres.

Centrul de raspuns la incidente de securitate cibernetica CERT-RO a fost infiintat prin Hotarare de Guvern, fiind in coordonarea MCSI.

×