x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, "scuturată" astăzi de încă două cutremure

România, "scuturată" astăzi de încă două cutremure

25 Noi 2010   •   11:26
România, "scuturată" astăzi de încă două cutremure
Două cutremure au avut loc astăzi, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. Potrivit directorului Institutului Român de Seismologie Aplicată, Victorin Toader, maximul a fost înregistrat în zilele de 23 şi 24 noimebrie, când s-au înregistrat 16 cutremure.

Cele două seisme, de 3 grade şi 2,1 grade pe scara Reichter s-au înregistrat astăzi, potrivit infp.ro, la o adâncime de trei kilometri.

Noi cutremure se vor produce în următoarea perioadă în România, însă nu vor depăşi 5 grade pe scara Richter, potrivit directorului Institutului Român de Seimologie Aplicată. Seismologii spun însă că nu avem motive de îngrijorare pentru că nu există pericolul producerii unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter.

"În perioada octombrie şi noiembrie seisimitatea este mai ridicată în zona Vrancea. Statistic seismele mai mari se produc în acest sfârşit de an. Nu este motiv de teamă, pentru noi este un moment de analiză. Tendinţa e de creştere, dar nu e atât de rapidă ca să apară un seism de peste 7, într-un timp atât de scurt. Miercuri, cel puţin 20 de cutremure au fost înregistrate", a declarat Victorin Toader, citat de realitatea.net.

Până la finalul anului s-a putea înregistra un cutremur de 4,8 grade pe scara Richter.

×