x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România SEGREGATĂ: diferenţe ULUITOARE între judeţe, la dotarea şcolilor cu calculatoare

România SEGREGATĂ: diferenţe ULUITOARE între judeţe, la dotarea şcolilor cu calculatoare

19 Ian 2012   •   08:04
România SEGREGATĂ: diferenţe ULUITOARE între judeţe, la dotarea şcolilor cu calculatoare

Impartirea saraciei in Romania, pe judete, si-a pus decisiv amprenta si asupra sanselor celor mici de a se pregati pentru viata, ceea ce inseamna ca segregarea teritoriala din punct de vedere al situatiei materiale a populatiei risca sa se acutizeze.

Un top intocmit de Econtext arata diferente frapante intre judete, din punct de vedere al dotarii scolilor cu calculatoare. Astfel, daca ne raportam la intreaga populatie a judetelor, exista un singur judet - Cluj, unde dotarea scolilor cu calculatoare se apropie de cifra 5 la suta de locuitori, dar si judete precum Ilfov, Giurgiu, Braila, Covasna, Mehedinti, Ialomita, Calarasi sau Tulcea, unde exista, in scoli, un calculator la suta de locuitori sau chiar mai putin de atat. Este drept insa ca, raportat la anul 2001, In judetele Ialomita, Giurgiu, Ilfov, Calarasi si Tulcea au inregistrat cele mai mari rate de crestere a stocului de calculatoare din scoli.

Sunt doar cateva judete cu mai mult de 10.000 de calculatoare in scoli: Cluj – 33.189, Iasi – 17.347, Timis – 14.145, Constanta – 11.594, Suceava – 10.259 si Bihor – 10.172. In Bucuresti sunt 52.868 de calculatoare in scoli, respectiv 2,7 calculatoare la suta de locuitori. (R.V.)

Citeste mai multe aici.

×