x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, ultimul loc în UE la folosirea internetului

România, ultimul loc în UE la folosirea internetului

14 Mar 2011   •   16:27

Ţara noastră ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte utilizatorii de Internet, cu un procent de 35,5, care este aproape la jumătate faţă de media UE, de 67,6 la sută, relevă un studiu al Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

"În ultimii zece ani, proporţia de utilizatori de Internet din România a crescut de 10 ori, ajungând de la 3,6% în 2000 la 35,5% în 2010. În pofida acestei creşteri, România este pe ultimul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte utilizatorii de Internet", se spune în sondajul IRES, transmis citat de Agerpres.

Ţările situate la celălalt pol al acestei ierarhii sunt Olanda şi Suedia, cu procente de 86,6 la sută, respectiv 92,5 la sută de utilizatori, raportat la întreaga populaţie.

Sondajul mai relevă că boom-ul internautic nu este însoţit şi de o utilizare a Internetului la fel de frecventă precum cea din celelalte state ale Uniunii Europene. Doar 21% dintre utilizatorii din România accesează mediul on-line în fiecare zi sau aproape zilnic, comparativ cu 53 %, care este media pentru UE.

"În ceea ce priveşte prezenţa on-line a autorităţilor, acestea sunt invizibile pentru mai mult de patru cincimi dintre utilizatorii de Internet din România. Astfel, puţin sub 20 % se informează de pe site-urile oficiale ale autorităţilor, mult sub media UE, care depăşeşte 50 %. Danemarca este liderul în Europa la acest capitol, peste 80 % dintre cetăţenii săi apelând la site-urile oficiale ale autorităţilor pentru a obţine informaţii", se mai spune în studiu.

×