x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii care călătoresc în Franţa, sfătuiţi să manifeste prudenţă maximă

Românii care călătoresc în Franţa, sfătuiţi să manifeste prudenţă maximă

09 Ian 2015   •   15:46
Românii care călătoresc în Franţa, sfătuiţi să manifeste prudenţă maximă

MAE a transmis o informare de călătorie în care recomandă cetăţenilor români care urmează să călătorească sau se află deja pe teritoriul Franţei, cu precădere în zona capitalei Paris, să manifeste prudenţă sporită, ministerul amintind de instituirea nivelului maxim de alertă pentru nordul ţării.

"Ministerul Afacerilor Externe amintește faptul că autoritățile franceze au decis să instituie nivelul maxim de alertă pentru nordul Franţei, context în care se recomandă cetăţenilor români care urmează să călătorească sau se află deja pe teritoriul Republicii Franceze, cu precădere în zona capitalei Paris (regiunile Ile-de-France și Picardie), să manifeste prudenţă sporită", se arată în comunicatul remis vineri de MAE.

Ministerul de Externe atenţionează asupra faptului că deplasarea cu mijloacele de transport în comun, în special metroul şi RER-ul, în special în zona pariziană, poate fi îngreunată din cauza restricţiilor impuse de poliţia franceză.

De asemenea, s-au instituit măsuri de siguranţă sporite în marile centre comerciale, instituţii publice, lăcașuri de cult şi de învăţământ, precum şi în împrejurimile obiectivelor turistice, ceea ce poate perturba accesul în incinta acestora, menţionează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Franţa în această perioadă ca, anterior efectuării deplasării, să urmărească cu atenţie recomandările şi avertizările emise de autorităţile franceze.

×