x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii, momiți cu un venit lunar de 10.000 de dolari și un apartament de 60 de metri pătrați de o grupare pro-Putin

Românii, momiți cu un venit lunar de 10.000 de dolari și un apartament de 60 de metri pătrați de o grupare pro-Putin

de Redacția Jurnalul    |    31 Ian 2024   •   10:15
Românii, momiți cu un venit lunar de 10.000 de dolari și un apartament de 60 de metri pătrați de o grupare pro-Putin
Sursa foto: DC News

Tot mai mulți români primesc pliante prin Poștă, în care li se promit venituri de 10.000 dolari pe lună, nicio factură la utilități și un apartament de 60 metri pătrați

Numeroși români au primit prin poștă un material trimis de „Societatea Creatoare”, un „grup” international care promovează o serie de schimbări la nivel mondial, cum ar fi accesul la sănătate pentru orice individ, un venit global, așa-zisa promotoare a drepturilor dobândite prin naștere și, bineînțeles, un „Rai” etern pe Pământ.

Site-ul oficial al organizației include o numărătoare inversă afișată pe centrul paginii și afirmă că mai sunt aproximativ 12 ani de existență pentru omenire. Potrivit BBC, gruparea păcălea oameni marcanți din domeniul științei pentru a îi face să se implice în discuții cu dublu-subiect. Invitatul aborda cu bună-credință subiectul, după care „cultul” se folosea de frânturi de context pentru a servi propriului său scop.

„Societatea” promite venituri de zeci de mii de dolari, dar și viață lungă și îndestulătoare pentru cei care aderă la mișcarea lor.  De asemenea, nu este greu de intuit faptul că persoanele din mediile vulnerabile sunt cele mai predispuse să adere la astfel de „grupări”, fie ele religioase sau nu, scrie dcnews.ro

Legături cu Moscova

Mai multe persoane, mai ales din domeniul academic internațional, au tras semnale de alarmă asupra „Creative Society” („Societatea Creatoare”) și a legăturilor sale cu Moscova.

Organizația s-a înființat în 2014, în Ucraina, de unul dintre cei mai înflăcărați adepți ai regimului de la Moscova, care are un discurs pe măsură. Identitatea acestuia nu este una cunoscută momentan, dar au putut fi identificați tot mai mulți „lideri” ai mișcării în toată lumea, din Cipru și până în SUA, Ucraina și Rusia.

Ea cuprinde multe persoane publice cheie, precum unul dintre candidații la prezidențialele SUA 2024, Robby Wells, fost antrenor de sport.

„Candidatul la președinția SUA, Robby Wells, cu legături cu cultul cu caracter cvasireligios AllatRa, suspectat de activități anti-ucrainene de către Serviciul de Securitate al Ucrainei, folosește platformele cultului pentru a-l lauda pe președintele rus Vladimir Putin și pentru a apela la capitularea Ucrainei în emisiuni televizate de stat rusești”, susține „Suspilne”.

Gruparea ia amploare și în România, mai ales în contextul anului electoral, la nivel internațional. Sub fațada promovării unor idei „globaliste”, chiar utopice, organizația caută să disemineze materiale pro-Putin, chiar la nivel mesianic.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: societatea creatoare romani pacaliti