x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii, pe ultimul loc privind entuziasmul faţă de locul de muncă într-un studiu realizat în 16 ţări

Românii, pe ultimul loc privind entuziasmul faţă de locul de muncă într-un studiu realizat în 16 ţări

de Agerpres    |    22 Mar 2012   •   21:00
Românii, pe ultimul loc privind entuziasmul faţă de locul de muncă într-un studiu realizat în 16 ţări

Romanii considera in proportie de 55% ca firma sau institutia la care lucreaza este aproape de cea ideala, potrivit unui studiu BVA realizat in 16 tari - Belgia, Brazilia, Canada, China, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Maroc, Polonia, Romania, Rusia, Spania, SUA - si publicat joi, informeaza Le Figaro.

Opt salariati francezi din zece (80%) merg cu placere la munca, dar pentru 42% prioritatea este de a fi mai bine platiti, potrivit acestui studiu international in cadrul caruia au fost chestionati peste 9.000 de salariati reprezentativi pentru populatia activa, intre 30 ianuarie si 10 februarie, prin internet, intre care 1.012 din Franta.
In Hexagon, 86% se declara satisfacuti de relatiile cu colegii lor, 80% sunt multumiti de natura si continutul muncii, 77% sunt satisfacuti de echilibrul dintre viata profesionala si viata privata.
Numai 48% sunt multumiti de remuneratia lor. Sapte salariati din zece (71%) sunt mandri ca muncesc pentru firma lor si 69% se declara atasati de ea. Salariatii considera in proportie de 64% ca firma sau institutia la care lucreaza este 'destul sau foarte aproape de intreprinderea ideala', iar 36% au o parere contrara.
Intrebati in legatura cu prioritatea lor, salariatii mentioneaza o mai buna remuneratie (42%), inainte de stabilitatea locului de munca (25%). Totodata, 55% dintre salariati estimeaza ca, daca si-ar pierde locul de munca, le-ar fi greu sa gaseasca un post echivalent.
Dintre cele 16 tari cuprinse in acest studiu, Brazilia este tara in care cei mai multi salariati merg cu placere la munca (96%), inaintea Marocului (93%) si a Elvetiei (92%).
Elvetia este tara in care locul de munca pare mai aproape de cel ideal (78%), inaintea Canadei si a SUA (72%). Pe ultimele locuri se situeaza Polonia, unde numai 54% dintre salariati considera ca intreprinderea lor este aproape de cea ideala, Rusia si Romania (55%), potrivit sursei citate.

×