x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românul Bogdan Alin Ota a ajuns în finala “Norvegienii au talent”

Românul Bogdan Alin Ota a ajuns în finala “Norvegienii au talent”

01 Mai 2011   •   10:05
Românul Bogdan Alin Ota a ajuns în finala “Norvegienii au talent”

 

163150-.jpgSceptic în privinţa succesului şi agale. Aşa a intrat pianistul şi compozitorul Bogdan Alin Ota pe scena “Norske Talenter” (Norvegienii au talent) de la Oslo. Românul, care îşi câştigă pâinea norvegiană trudind la cărat copiatoare, se temea că muzica clasică pe care o compune şi o interpretează nu va impresiona juriul şi spectatorii. “Credeam că lumea se va plictisi la numărul meu”, a spus Bogdan în culise, după ce prestaţia lui din semifinala de vineri seară pe scena Norske Talenter a stârnit o furtună de aplauze în sală.

“Fantastic! Eşti genial şi mă bucur că eşti aici. Eşti născut să scrii muzică! Pur şi simplu iubesc compoziţia ta – linia melodică, cea lirică, cea dramatică. |mi merge direct la inimă!”, a strigat, entuziasmată, cântăreaţa şi actriţa Mia Gundersen, membru al juriului. “Sunt extrem de onorat că mă aflu în poziţia de a te juriza”, a spus un alt jurat, Adil Khan. “Chiar dacă nu ai ajunge în finală, sper ca cineva să te remarce şi să-ţi folosească talentul, pentru că Norvegia este binecuvântată să te aibă! Ar fi o ruşine ca un talent precum este al tău să se risipească!”, a adăugat Adil. “Eşti un geniu al muzicii! Am ascultat cu multă atenţie felul în care ai construit drama în linia muzicală şi este fantastic! Ar trebui să se facă un film din viaţa şi din povestea ta”, a spus cel de-al treilea jurat, Alex Rosen.

“Dumnezeu şi ceea ce mi se întâmplă mie şi celor din jur sunt sursele mele de inspiraţie”, le-a spus Bogdan prezentatorilor show-ului şi norvegienilor care l-au urmărit. “Acest concurs este singura posibilitatea de a face doar acest lucru – să compun şi să interpretez muzica mea – pentru tot restul vieţii”, a continuat Bogdan. Românul a ajuns pe scena Norske Talenter după ce şeful său, şi totodată cel mai bun prieten al său, l-a înscris la preselecţii. Acum, angajatorul lui Bogdan spune, cu un zâmbet satisfăcut, că probabil ar trebui să găsească un înlocuitor pentru român, fiindcă nu crede că acesta va mai avea nevoie de vechiul job. Bogdan Alin Ota a fost apreciat de norvegieni, care l-au votat masiv şi l-au trimis în finala de la 27 mai, de la Oslo. Stabilit de mai puţin de un an în Norvegia, Bogdan are 32 de ani şi este originar din Botoşani. Tatăl său, Alexandru Ota, este medic primar ATI, şef de secţie la Spitalul Judeţean Mavromati Botoşani şi fost deputat în legislatura 1992-1996.

 

Din nefericire, principalul contracanditat la obtinerea laurilor, Gro Marit Larsen, are de partea sa o voce remarcabila, o poveste speciala - e somera, si, o calitate inaccesibila lui Bogdan: e norvegianca.


×