x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românul în faţa căruia Ettore Bugatti s-a închinat. Pasiunea lui a devenit singurul lucru pentru care a trăit

Românul în faţa căruia Ettore Bugatti s-a închinat. Pasiunea lui a devenit singurul lucru pentru care a trăit

05 Noi 2012   •   16:03
Românul în faţa căruia Ettore Bugatti s-a închinat. Pasiunea lui a devenit singurul lucru pentru care a trăit

Chiar dacă România nu este prezentă la start, alături de "coloşii" în domeniu nu a fost întotdeauna aşa. Un român a răzbit prin puterea lui şi
prin dorinţa de a-şi urma visul. Jean Calcianu este omul care l-a impresionat pe Ettore Bugatti prin talentul şi dedicarea lui, iar acest lucru a trecut România pe harta automobilisticii.

Iată că astăzi vă spunem povestea de viaţă a unei alte "legende uitate" a României, care alături de Smaranda Brăescu a stabilit un record care nu trebuie să fie uitat de nimeni.

Jean Calcianu s-a născut în anul 1893 în Dobrogea. Vine în Bucureşti în 1909 să înveţe mecanică. În 1914 se hotărăşte să plece în Franţa, având ca bagaj doar ce învăţase. Se angajează la firma Renault unde continua să aprofundeze tainele automobilului. Războiul din 1916 îl determină să se întoarcă înapoi în ţară, unde se angajează ca mecanic de avioane în cadrul Misiunii Franceze. După război se întoarce în Franţa unde repara automobile în atelierul lui Maitre Corniot.

Cititi intreaga poveste pe www.Antena3.ro

×
Subiecte în articol: roman pasiune bugatti