x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rovana Plumb: Am solicitat sindicatelor din Educaţie o păsuire până pe 10 octombrie

Rovana Plumb: Am solicitat sindicatelor din Educaţie o păsuire până pe 10 octombrie

17 Sep 2015   •   22:03
 Rovana Plumb: Am solicitat sindicatelor din Educaţie o păsuire până pe 10 octombrie
Sursa foto: Rovana Plumb / FOTO: Adrian Manolache

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a solicitat sindicatelor din Educaţie o păsuire până pe 10 octombrie, pentru a putea da un răspuns cu privire la eventuala creştere a salariilor din Învăţământ.

'Am solicitat tuturor reprezentanţilor sindicatelor din domeniul Educaţiei să ne păsuiască până în data de 10 octombrie, pentru a avea toate datele din punct de vedere fiscal, bugetar al încheierii exerciţiului pe nouă luni de zile. După ce vom avea tabloul datelor bugetare vom putea să ne pronunţăm', a declarat, joi, Rovana Plumb, la finalul discuţiilor avute cu sindicatele din Învăţământ.

Aceasta a precizat, totodată, că săptămâna viitoare va avea din nou consultări cu reprezentanţii sistemului educaţional, pe marginea Legii salarizării.

'S-a discutat în linii mari despre Legea salarizării, pe care o propunem de a fi finalizată în luna octombrie. Vom mai avea consultări, am avut şi astăzi, toată săptămâna aceasta, şi vom avea din nou cu sistemul Educaţiei săptămâna viitoare. Ceea ce pot să vă spun în mod tranşant este că în ceea ce priveşte Legea salarizării cu siguranţă principiul echităţii va fi implementat. În rest, toate celelalte detalii vor fi făcute publice în momentul în care ea va fi finalizată. Prima propunere care a fost transmisă pentru consultare prevede o creştere pe medie în jur de 70%. Am primit propunerile din partea reprezentanţilor sistemului de Învăţământ, şi urmează să calculăm efectiv care este impactul bugetar al acestei legi. După ce ce Legea salarizării va fi adoptată şi va fi implementată, încercând chiar din anul 2015, toată lumea va beneficia de un anumit cuantum în ceea ce priveşte creşterea salarială', a mai spus ministrul Muncii.

Sursa: Agerpres

×