x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rovana Plumb, despre atacul de astăzi al ursului: Fondul de vânătoare nu şi-a făcut datoria

Rovana Plumb, despre atacul de astăzi al ursului: Fondul de vânătoare nu şi-a făcut datoria

19 Sep 2012   •   10:14
Rovana Plumb, despre atacul de astăzi al ursului: Fondul de vânătoare nu şi-a făcut datoria

Rovana Plumb, ministrul Mediului a declarat ca vinovat pentru incidentul din aceasta dimineata, cand un urs a sfasiat un barbat de 64 de ani in Dambovita, este fondul de vanatoare pentru ca nu si-a facut datoria.

'In momentul de fata exista mai multe informatii, cum ca ar fi un numar de 80 de ursi fata de cifra de 23 de ursi comunicata anterior. Aceste informatii sunt pe baza de supozitii, eu vreau sa vad exact care este numarul de ursi existent in acest fond de vanatoare si daca acesta este intr-adevar capabil sa asigure toate masurile dispuse de catre lege', a spus ministrul. Daca fondul de vanatoare va fi gasit vinovat de acest incident, i se va ridica avizul, a mai explicat Rovana Plumb.

Ministrul a declarat ca autoritatile au doua variante in ce priveste cazul. "Exista doua supozitii. Una, fiind in zona de carantina, este posibil ca si un alt urs sa fi fost bolnav, cum ar fi cazul acestuia. Cea de-a doua, cum ca ar fi o suspiciune de braconaj. Numai dupa ce se vor incheia cercetarile am sa pot sa va spun', a comentat Plumb.

Intrebata daca ursii pot fi impuscati de persoanele inarmate, Rovana Plumb a spus ca "atata timp cat un vanator are autorizatie, acesta poate impusca ursul'.

"Ursul poate fi impuscat doar daca un vanator are autorizatie, in primul rand se tranchilizeaza. In acest caz este probabil vorba de un comportament agresiv atata timp cat s-a intamplat aceasta nenorocire. Daca are autorizatie, il poate impusca pentru ca se incadreaza in baza derogarii de la nivel national", a mai spus Plumb.

×