x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi puncte de control pentru verificarea valabilitatea rovinietei

Noi puncte de control pentru verificarea valabilitatea rovinietei

06 Aug 2019   •   14:01
Noi puncte de control pentru verificarea valabilitatea rovinietei

Pe autostrăzile și drumurile naționale din România vor fi puse în funcțiune din 7 august 2019 patru puncte de control fixe pentru verificarea valabilității rovinietei. Acestea sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Calafat, Nădlac, Turnu şi Săcuieni.

Prin intermediul punctelor de control vor fi înregistrate autovehiculele care circulă fără achitarea tarifului de utilizare. Șoferii care nu plătesc rovinieta vor fi amendați contravențional, potrivit OG 15/2002, potrivit informațiilor transmiste de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

"De mâine, vor fi 86 de puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi. Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deţinut de CNAIR. Adresăm conducătorilor auto rugămintea de a verifica înainte de a utiliza reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi valabilitatea rovinietei. Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, CNAIR a pus la dispoziţia acestora, pe portalurile web www.cnadnr.ro (secţiunea Verificare Rovinieta) şi www.erovinieta.ro un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare)", precizează Compania. AGERPRES

×
Subiecte în articol: rovinieta drumuri