x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Roviniete sub tejghea

Roviniete sub tejghea

de Elena Stan    |    22 Aug 2008   •   00:00
Roviniete sub tejghea

DECIZIE ● Fără amenzi pînă la 1 septembrie
Compania Naţională de Autostrăzi nu este în stare să rezolve lipsa rovinietelor din benzinării. Din acest motiv, ministrul Transporturilor a decis ca şoferii depistaţi în trafic fără abţibild să nu fie amendaţi pînă la 1 septembrie.



DECIZIE ● Fără amenzi pînă la 1 septembrie
Compania Naţională de Autostrăzi nu este în stare să rezolve lipsa rovinietelor din benzinării. Din acest motiv, ministrul Transporturilor a decis ca şoferii depistaţi în trafic fără abţibild să nu fie amendaţi pînă la 1 septembrie.

Măsura a fost introdusă pentru a doua oară anul acesta din cauza problemelor cu distribuţia noilor modele. "Avînd în vedere că am introdus noile modele de roviniete, am dat o dispoziţie ca pînă la 1 septembrie să existe toleranţă pentru amendarea celor care nu au rovinietă", a explicat Ludovic Orban, ministrul Transporturilor. Aplicarea amenzilor a mai fost suspendată şi în perioada 21-31 iulie, tot ca urmare a introducerii noilor modele, operaţiune din cauza căreia au existat şi există puncte de distribuţie fără stocuri de roviniete. Deoarece şoferii s-au plîns de lipsa rovinietelor de la punctele de distribuţie, Ludovic Orban a dispus un control la benzinăriile care le comercializează.

SCANDALOS.
Oficialul a spus că Petrom refuză să vîndă roviniete, pentru a forţa Ministerul Transporturilor să majoreze comisionul companiei. "Petrom are roviniete, pe care refuză însă să le comercializeze, pentru a forţa Ministerul Transporturilor să accepte majorarea comisionului care revine companiei din vînzarea acestora, de la 4% la 6%", a declarat Ludovic Orban.

În urma controlului dispus de Orban s-a descoperit că Petrom deţine 823.000 de roviniete, pe care fie le ţine "sub tejghea", fie nu le distribuie staţiilor din teritoriu. "Este o formă de a ne forţa mîna pentru majorarea comisionului, de la 4 la 6%, şi nu pot accepta", a spus Orban, care a anunţat că la începutul săptămînii viitoare Petrom va primi un lot de 500.000 de roviniete. Contractul pentru vînzarea rovinietelor cu Petrom a fost încheiat atunci cînd ministru al Transporturilor era Radu Berceanu şi nu prevede sancţiuni, potrivit lui Orban.

RĂSPUNS.
În replică la acuzaţiile lui Orban, reprezentanţii companiei petroliere au afirmat că pînă în prezent Petrom a primit 259.750 de roviniete noi, emise la 1 august, din care a distribuit către benzinării 222.721 de unităţi.
"La sediul central (al Petrom – n.r.) mai există un stoc de 37.029 bucăţi, care, din păcate, sînt din cele mai puţin căutate categorii. Nu există roviniete de autoturism în stocul Petrom SA nedistribuite. (...) Petrom stabileşte centralizat cantităţile de distribuit în staţii în funcţie de istoricul de vînzări al fiecărei staţii în parte şi în funcţie de cantităţile de roviniete puse la dispoziţie de CNADNR. Stocurile mici repartizate sînt consecinţa directă a neonorării comenzilor de către CNADNR", potrivit companiei.

×
Subiecte în articol: observator petrom orban roviniete