x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a amânat pronunţarea în dosarul "Trofeul calităţii", în care Adrian Năstase este acuzat de corupţie

S-a amânat pronunţarea în dosarul "Trofeul calităţii", în care Adrian Năstase este acuzat de corupţie

23 Ian 2012   •   06:32
S-a amânat pronunţarea în dosarul "Trofeul calităţii", în care Adrian Năstase este acuzat de corupţie

UPDATE 10:36 -Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat ca se amana pronuntarea deciziei instantei in acest dosar. La termenul din 9 ianuarie a.c., instanta mai daduse o amanare pentru aceeasi pronuntare. Procesul in care fostul premier este acuzat de savarsirea unor infractiuni de coruptie (Legea 78/2000) a inceput pe 26 februarie 2009 si a avut 48 de termene.

Magistratii instantei supreme urmeaza sa dea, astazi, o decizie in dosarul cunoscut sub numele de "Trofeul Calitatii". In acest dosar, fostul prim-ministru Adrian Nastase a fost judecat pentru presupuse fapte de coruptie care ar avea legatura cu campania electorala din 2004. Alaturi de fostul premier, in dosar sunt inculpati Irina Jianu si Diana Gaspa-rovici, fosti inspectori generali in cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii, precum si sotii Ioana si Bogdan Popovici.

La ultimul termen de judecata, Adrian Nastase a negat acuzatiile aduse de procurorii anticoruptie si a reiterat faptul ca dosarul este unul politic, iar Directia Nationala Anticoruptie a actionat ca un instrument al puterii.

Fostul premier Adrian Nastase este acuzat de DNA ca in 2004 a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea unui simpozion. Manifestarea "Trofelul calitatii in constructii" a fost organizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii, iar taxele de participare incasate, peste 1,6 milioane de euro, au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase. De aici, banii ar fi ajuns la o firma care a prestat diverse servicii in campania prezidentiala a liderului social-democrat. (V.M.)

×