x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a descoperit PATRIA HOŢILOR şi CRIMINALILOR. Vezi judeţul în care este cel mai sigur să furi şi să omori

S-a descoperit PATRIA HOŢILOR şi CRIMINALILOR. Vezi judeţul în care este cel mai sigur să furi şi să omori

01 Mar 2012   •   11:20
S-a descoperit PATRIA HOŢILOR şi CRIMINALILOR. Vezi judeţul în care este cel mai sigur să furi şi să omori

Rata infractionalitatii a crescut, in Romania, cu aproape 300%, in ultimii 20 de ani. E drept, a scazut, usor, in 2010 -anul pentru care s-au facut ultimele raportari-, fata de anul precedent. Se inregistreaza si solutioneaza, anual, circa 28.000 de infractiuni, respectiv 1.400 de infractiuni la suta de mii de locuitori.

Fata de aceasta medie, exista diferente semnificative, de la un judet, la altul, dupa cum arata un top realizat de Econtext. Astfel, de ani de zile, topul infractionalitatii este dominat de triada Hunedoara – Alba – Gorj, cu 2384, respectiv 2.094 si 1.926 infractiuni inregistrate si solutionate / suta de mii de locuitori.

La polul opus, singurul judet cu mai putin de 1.000 -respectiv 985- de infractiuni / 100.000 locuitori este Galati. Galati este si judetul in care rata infractionalitatii a crescut cel mai putin (cu circa 76%), raportat la anul 1990.

Paradoxal, insa, Galati se pozitioneaza pe locul doi intre judetele cu cele mai multe persoane condamnate definitiv (285 la suta de mii de locuitori). Faptul ar putea sugera ca Politia din Galati este cea mai eficienta in combaterea criminalitatii – instrumentand un numar mic de dosare, dar reusind ca cel putin o patrime dintre acestea sa se finalizeze in sensul constatarilor initiale.

Din acest punct de vedere, judetul Giurgiu sta foarte prost, cu 1.772 de infractiuni instrumentate in 2010 si doar 132 de condamnari definitiveo rata de 'succes' de sub 7,5%! Practic, in Giurgiu, mai bine de noua hoti si criminali din zece nu platesc pentru faptele lor. Fie Politia isi face extrem de prost treaba in Giurgiu, fie procurorii si judecatorii sunt 'setati' pe NUP-uri si 'trantiri' de dosare. (R.V.)

Vezi aici topul complet al judetelor in functie de rata infractionalitatii

×
Subiecte în articol: giurgiu judetul hotilor criminalilor