x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a intors! - Octavian Belu revine la lotul de gimnastica

S-a intors! - Octavian Belu revine la lotul de gimnastica

25 Mar 2005   •   00:00

Octavian Belu a anuntat ieri ca revine la conducerea lotului olimpic feminin de gimnastica. Desi s-a aratat in continuare nemultumit de conditiile create de FR Gimnastica, Belu i s-a alaturat Marianei Bitang in fruntea echipei.

  • OBSERVATOR

  • DORINTA. "Simt nevoia sa ma implic in situatia lotului olimpic. Actiunea mea are si o doza mare de risc, de aceea in Adunarea Generala nu s-au facut precizari legate de rezultate, nu si-a luat nimeni angajamente", a declarat Belu dupa sedinta Adunarii Generale a FRG. El considera ca participarea la CE de la Debrecen, din luna iunie, nu este compromisa. "Fiind un an cu competitii individuale, asta inseamna ca te poti prezenta si cu o singura gimnasta. Intr-o competitie pe echipe, lucrurile ar fi fost mai complicate".

    INCREDERE. Intrebat daca se teme ca va ajunge din nou in sala de tribunal, Belu a raspuns: "Am capacitatea sa invat foarte multe din intamplari atat placute, cat si neplacute. Nu voi mai ajunge niciodata in sala de judecata. Nu am stiut, in prima faza, ca prezenta mea la tribunal nu era absolut obligatorie si, chiar daca ar fi fost necesara, se putea produce in cu totul alte conditii decat o expunere publica". Tehnicianul urma sa se intoarca aseara in sala si a adaugat ca nu va mai face declaratii presei pentru a asigura o atmosfera de liniste la lot.

    DOAR TREI FETE SUNT APTE
    Belu a precizat ca nu va antrena decat gimnastele care au aviz medical favorabil. "Nu se va lucra decat cu fetele care au aviz de lucru. In acest moment, ele sunt Catalina Ponor, Floarea Leonida si Daniela Sofronie, celelalte avand perioade mai lungi sau mai scurte de pauza." La randul sau, directorul Institutului National de Medicina Sportiva, Razvan Busneag, a declarat ca sportivele mai au cate 2-3 kg in plus. "Trebuie sa le dea jos, in primul rand pentru ca nu pot indeplini programul tehnic cerut de antrenori, in al doilea rand, la cele sanatoase exista risc de accidentari, iar in al treilea rand, la cele care au diverse probleme de sanatate, acestea se pot agrava".

    ×
    Subiecte în articol: observator