x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a stins un om de exceptie: Dan Fischer

S-a stins un om de exceptie: Dan Fischer

de Sorin Roşca Stănescu    |    22 Iul 2012   •   15:52
S-a stins un om de exceptie: Dan Fischer

In cursul noptii de joi, 19 iulie, spre vineri, 20 iulie, dupa o grea suferinta, s-a stins din viata, la Berlin, Dan Fischer. Un om care a avut in spate o istorie de exceptie.

Dan Fischer s-a nascut la Sibiu, pe 7 ianuarie 1951. A urmat cursurile Facultatii de Educatie Fizica si Sport. Pana la 13 ani a facut canotaj, calarie si inot. Dupa 14 ani a devenit un poloist de exceptie, jucand pentru lotul national de juniori, dupa care a intrat la lotul national de polo. A jucat la clubul Steaua si in lotul national iar dupa desfiintarea sectiei de polo a clubului Steaua, a jucat la Dinamo.
Dan Fischer a primit ordinul de maestru emerit al sportului, cariera sa de sportiv fiind un succes deosebit, el participand la olimpiade si reprezentand cu succes Romania in toate colturile lumii.

Dupa terminarea facultatii, Dan Fischer a lucrat in turism, unde a fost monitor de ski, iarna la Sinaia si Poiana Brasov iar vara, monitor de tenis si sporturi acvatice (ski nautic) in statiunile Olimp si Neptun. Multi ani a fost seful monitorilor de ski in Poiana Brasov, ceea ce l-a impins sa faca un proiect admirabil si inovativ atat pentru Romania, cat si pentru Europa intreaga.

Paralel cu aceste activitati, a jucat polo pe apa si, fiind un jucator de exceptie, in multe turnee a fost golgheterul numarul unu al campionatelor. Si-a dorit sa lupte pentru a reprezenta cat mai bine Romania peste hotare, prin succesle obtinute.
In anul 1980 a emigrat in Germania impreuna cu familia si, dupa scurt timp, Nicolae Firoiu, antrenorul Germaniei Federale la polo, l-a contactat si i-a oferit sa joace la echipa Spandau Berlin, dupa care a fost dorit de echipa din Dusseldorf pe care, prin prezenta sa, a ridicat-o din liga C in liga A.

In anul 1981 a creat prima afacere, un birou de turism, impreuna cu un prieten. Printre obiectivele sale principale au fost excursiile turistilor spre Romania, tara lui de origine, dorind ca turistii straini sa cunoasca meleagurile minunate ale patriei sale.
In anul 1986 a dezvoltat o afacere in Statele Unite, si anume un birou de turism pentru tenismenii din toata lumea si, bineinteles, si pentru profesionisti ai altor sporturi. A fost prieten cu toti tenismenii celebrii: Ion Tiriac, Ilie Nastase, Boris Becker, Martina Navratilova, Thomas Schmidt, Virginia Ruzici, Bjon Borg, Jennifer Capriati, Gabriela Sabatini, Henri Leconte, Ivan Lendl.

In anii ‘90 s-a orientat spre Romania, unde a avut mai multe afaceri de succes. A fost un vizionar care a conceput si dus la bun sfarsit un proiect unic in Europa, proiectul Silver Mountain de la Poiana Brasov, locul unde si-a petrecut multi ani din viata lucrand cu turistii romani si straini. Silver Mountain a fost "copilul" pentru care a muncit din greu pentru a oferi, in Romania, un loc de exceptie care sa faca cinste tarii, care sa se poata mandri cu un centru de recreere, tratamente, teren de golf, drumetii, ski si tot ce inseamna turism la munte.

Dan Fischer a fost un luptator atat in sport cat si in viata, un om cu un caracter deosebit, devotat si demn, iubit de oamenii din jurul sau pentru calitatile sale.

Sursa: Corect News

×