x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a trecut la "ora de Crăciun"!

S-a trecut la "ora de Crăciun"!

de Diana Scarlat    |    07 Dec 2008   •   00:00
S-a trecut la "ora  de Crăciun"!

Luminile festive ale Bu­cu­reş­tiului s-au aprins aseară, în aplauzele mulţimii, chiar din faţa Primăriei Capitalei. La ora stabilită, 19:00, primarul general, Sorin Oprescu, a adus bucu­reş­tenilor cea mai frumoasă săr­bă­toa­re, cu torţe, confetti, baloane colorate, focuri de artificii şi mii de jucării pentru copii.



De ieri am intrat în lumea fantastică a Sărbătorilor de iarnă. A venit Moş Nicolae, ne pregătim pentru Moş Crăciun! Spectacolele lumii lui Moş Nicolae au coborât în stradă încă de dimineaţă, iar seara a adus bucureştenilor surprize de neuitat. Startul la Sărbători a fost dat de primarul Sorin Oprescu, la Primărie, sub ochii sutelor de copii care-l aşteptau pe Moş Nicolae cu emoţie. Clipele de aşteptare au trecut greu, de la aprinderea torţelor în noapte până la apăsarea butonului roşu care a aprins mii de beculeţe colorate în tot oraşul.

LUMEA DE POVESTE.
După deschiderea oficială, zeci de persoane l-au urmat pe primarul Oprescu, mai întâi până în Piaţa Universităţii, la brad, apoi până la Piaţa Unirii, la târgul Crăciunului, mer­gând în continuare până în Piaţa Constituţiei, adică pe între­gul traseu al celor doi Moşi care ne aduc şi anul acesta cadouri. S-a mers pe jos. S-a pornit petrecerea cea mare pe stradă. Dar strada nu mai e stradă, pentru că a devenit o parte din lumea de poveste a copiilor care-l aşteaptă pe Moş Crăciun. Capitala s-a împodobit de sărbătoare, şi-a deschis cele şase patinoare şi pârtia de schi din Parcul Tineretului. Şi-a urcat ar­tiş­tii mai mici sau mai mari pe sce­ne­le special amenajate în Piaţa Uni­rii, în Piaţa Romană şi în Parcul Tineretului.

CONSILIERUL COPIILOR. Pri­marul Capitalei s-a lăsat ieri condus de un copil. Un băieţel de 12 ani i-a scris lui Sorin Oprescu în nu­mele copiilor, iar primarul l-a as­cultat ca pe un adevărat consi­lier. Îl cheamă Dragoş şi va fi invitat în fiecare lună la Primăria Ca­pi­talei pentru a expune dorinţele şi do­leanţele piticilor, pentru că de asea­ră a devenit consilierul prima­ru­lui general. Tot el are o contri­bu­ţie semnificativă la invitarea gru­pu­rilor Bim Bam şi Meloritm, care au cântat pentru toţi copiii din oraş. Grupul Iza, Ovidiu Lipan Ţăn­dărică şi Loredana au cântat la rân­dul lor pentru Moşul, spre bucuria micuţilor.

TÂRGURI ŞI JUCÂRII. Din Pia­ţa Universităţii, sărbătoarea este vegheată de la înălţime de bra­dul metalic de 17 metri, iar 5 fraţi de-ai lui mai mici, aduşi din pă­dure şi decoraţi cu roşu şi auriu, su­praveghează Parcul Unirii, Aca­de­mia Militară, Parcul Tineretului, Parcul Herăstrău şi zona Re­gie. Tradiţia românească a fost adu­să în spaţiul special amenajat de la Muzeul Ţăranului Român. Meş­terii populari sunt luaţi cu asalt de cumpărătorii amatori de lin­guri de lemn, icoane, oale de lut, blănuri şi ţăsături tradiţionale.  Astfel, de ieri s-a trecut oficial la "ora de Crăciun"! Iar Moşul dă deja bice renilor prin Bucureşti şi prin ţară, pentru că are multă treabă, res­pectiv să ofere surprize plăcute atât copiilor, cât şi oamenilor mari până pe 4 ianuarie.



×
Subiecte în articol: observator