x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-au autodenunţat că au dat mită la licenţă!

S-au autodenunţat că au dat mită la licenţă!

08 Iul 2011   •   08:41

Cei patru absolventi ai Universitatii Ecologice din Bucuresti care au urmat cursurile la Centrul de Studii din Bistrita s-au autodenuntat ca au dat mita ca sa ia licenta cu note mari. Tinerii acuza, totodata, un coleg ca si-ar fi insusit banii adunati de la ei.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, procurorul Angela Singeorzan, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca in cursul lunii iulie s-au inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud autodenunturile a patru absolventi ai Universitatii Ecologice din Bucuresti, de la Facultatea de Ecologie si Protectia Mediului, promotia 2011, Centrul de Studii Bistrita.

"Din aceste autodenunturi rezulta ca, in cursul lunii mai a.c., Aurel Sangeorzan, coleg de facultate cu autodenuntatorii, a incasat de la acestia sume de cate 350 de euro sau cate 600 de euro in vederea inmanarii la profesorul coordonator al lucrarilor de licenta si a obtinerii, totodata, si pentru sine a unui folos. Absolventii de facultate au fost declarati admisi la examenul de licenta cu note mici, motiv pentru care autodenuntatorii au concluzionat ca sumele de bani au fost insusite de Sangeorzan Aurel", a declarat Singeorzan, potrivit Mediafax.

Infractiunea de dare de mita se pedepseste cu inchisoarea de la sase luni la cinci ani, iar pentru infractiunile de trafic de influenta si complicitate la luare de mita, pedepsele sunt de la doi la zece, respectiv trei - doisprezece ani de inchisoare.

"Prejudiciul stabilit pana acum este de 1.900 de euro, dar cercetarile continua pentru identificarea tuturor celor abordati in vederea platii unor sume de bani pentru favorizarea obtinerii de note mari la examenul de licenta. Profesoara vizata este cadru didactic la Universitatea Ecologica Bucuresti", a spus Sangeorzan.

×