x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Să ne lepădăm de bancomate!

Să ne lepădăm de bancomate!

de Toma Roman Jr    |    18 Ian 2010   •   00:00
Să ne lepădăm de bancomate!
0-111629-afish.jpgŞtiam că Fundaţia George Manu e apropiată de legionarii fani ai lui Horia Sima, aflaţi în mare supărare cu codreniştii grupaţi în jurul unui nepot al căpitanului. Când am aflat că organizează o conferinţă pe tema "În apărarea civilizaţiei europene ­ războiul civil din Spania" mi s-a aprins un beculeţ, credeam că o să pot "agăţa", eventual, nişte legionari bătrâni care au prins "live" înmormântarea lui Moţa şi Marin sau i-au cunoscut pe cei care s-au dus să lupte de partea lui Franco.
Când am ajuns în amfiteatrul Facultăţii de Istorie, unde se ţinea adunarea, am constatat că erau cam 20 de oameni, majoritatea tineri, unii echipaţi cu cămăşi verzi. Şi conferenţiarii se împuţinaseră faţă de distribuţia de pe afiş, în loc de patru erau trei.


A CRESCUT DIVORŢIALITATEA

Un domn Cosmin Dumitrescu a vorbit îndelung, foarte încet (poate avea gripă) şi nu am înţeles nimic. Alt cetăţean, Nicolae Videnie, a povestit cum circulă diavolul liber de-a lungul şi de-a latul patriei şi că trebuie să "ne lepădăm de bancomate, calculatoare şi telefoane", probabil unelte ale Satanei. Florin Dumitrescu, junele preşedinte al Partidului Pentru Patrie, era îngrijorat că a crescut "divorţialitatea", a confundat un atentat de la metroul londonez cu cel din gara madrilenă Atocha şi vedea conspiraţii comunisto-islamice.
Ca să nu zic că am fost acolo degeaba, am vrut să îmi cumpăr un frumos tricou verde, expus pe o tarabă, inscripţionat cu "ţineţi minte trei cuvinte ­ Garda merge înainte!". Am scobit prin buzunare şi mi-am dat seama că nu am bani, aşa că am plecat să mă lepăd de card, în bancomat.

×
Subiecte în articol: observator