x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Să nu uităm de părul alb...

Să nu uităm de părul alb...

de Roxana Roseti    |    30 Sep 2007   •   00:00
Să nu uităm de părul alb...
Sursa foto: Marin Raica/

Sesiunea ONU din februarie 1991 stabilea ziua de 1 octombrie ca "Zi Internaţională a Persoanelor in Vărstă". Această zi nu ar trebui să treacă neobservată, ci ar trebui să trezească reflecţii.

Sesiunea ONU din februarie 1991 stabilea ziua de 1 octombrie ca "Zi Internaţională a Persoanelor in Vărstă". Această zi nu ar trebui să treacă neobservată, ci ar trebui să trezească reflecţii.

Traducerea in viaţă a prevederilor inscrise in toate documentele ONU a impus crearea unui sistem de mecanisme cu subsisteme specifice, capabile să pună in lucrare aceste importante obiective ale organizaţiei mondiale. Din aceste principii adoptate de Adunarea Generală a ONU din decembrie 1991 in favoarea persoanelor vărstnice amintim: Principiul Participării, Principiul Independenţei, Principiul Integrării, Principiul Autorealizării, fiecare cu zeci de subprincipii şi subprograme. Şi, la urmă, cel mai important, Principiul Demnităţii.Â

In graba de fiecare zi, uităm de cerinţele, nevoiele celor in vărstă, uităm de cei care au construit trecutul pentru a putea rezista prezentul. Din păcate, rar se manifestă imboldul de a-i omagia pe cei care au adăugat, aşa cum au putut ei, trepte pe scara devenirii noastre. Nu trebuie să uităm de bătrănii noştri. Tocmai de aceea, Jurnalul Naţional intenţionează să işi indrepte atenţia către persoanele in vărstă, uitate de societate.

Un inceput il reprezintă acţiunea de măine, 1 octombrie, de la Centrul de ingrijire şi asistenţă Sfănta Elena din Bucureşti. Ii vom lumina un pic, aşa cum putem noi mai bine, pe cei aproape 50 de bătrăni ai acestui centru. Cu muzică bună, cărţi şi albume editate de Jurnalul Naţional. La această acţiune işi vor aduce aportul de inimă Margareta Păslaru, violonistul Valentin Albeşteanu şi solistul Marian Nistor (alături de soţia sa). Este foarte important ca măine să dăruim doar un strop de bucurie celor ce ne-au vegheat tinereţea.Â

×
Subiecte în articol: observator