x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Să plece doar mincinoşii şi hoţii"

"Să plece doar mincinoşii şi hoţii"

15 Ian 2010   •   00:00

Sorin Oprescu a declarat în legătură cu proiectul privind disponibilizările în administraţia locală, că nu este de acord cu reducerea numărului de personal din Primăria Capitalei după hârtii şi cifre şi că reorganizarea activităţii municipalităţii trebuie să vizeze eficientizarea acesteia.

"Voi prezenta Consiliului General noua organigramă, care are în vedere eficientizarea instituţiei şi reorganizarea ei, dar prin care nu am urmărit neapărat reducerea numărului de personal. Există servicii cu un număr mai mare de funcţionari decât este necesar pentru funcţionarea lor, dar există şi servicii care au un număr insuficient de angajaţi", a spus primarul general. Acelaşi lucru l-a precizat şi la prima întâlnire avută după un an şi jumătate cu primarii de sector, la începutul acestei săptămâni.

Edilul şef a adăugat că "cine vrea însă să plece, poate pleca din perspectiva sa, fiind necesar să plece doar mincinoşii şi hoţii". Aproximativ 17.000 de angajaţi din administraţia locală ar putea fi disponibilizaţi în acest an, iar primii concediaţi vor fi cei cu vârstă de pensionare şi cei fără copii, potrivit unui proiect de lege care limitează numărul funcţionarilor din primării şi consilii în funcţie de numărul de locuitori.

La Primăria Capitalei, oraş cu 1.944.427 de locuitori, în proiect se propune ca din cei 1.067 de angajaţi să rămână 667, ceea ce înseamnă o diminuare de 400 de angajaţi. De asemenea, consiliile locale ale municipiilor şi sectoarelor vor avea, potrivit proiectului, între 53 de posturi acolo unde sunt până în 20.000 de locuitori şi 362, în cazul unităţilor administrative teritoriale cu până la 400.000 de locuitori.

×
Subiecte în articol: observator